37 123
發新話題

安倍晉三

安倍晉三

死左

已退任,所以保安級數不高,背部沒有人,只站安培後面兩旁...
兇手沒有離場,用得散彈鎗應沒有諗住離場,距離要好近才能即時奪命,而且散彈槍發射效果好誇張,很張揚,好難逃走...RIP.🙏🙏🙏
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 8-7-2022 22:58 發表
已退任,所以保安級數不高,背部沒有人,只站安培後面兩旁...
兇手沒有離場,用得散彈鎗應沒有諗住離場,距離要好近才能即時奪命,而且散彈槍發射效果好誇張,很張揚,好難逃走...RIP.🙏🙏🙏
霰彈睇下由乜管打出黎,同彈種決定效果。

如果標準長870,唔裝choke,5米集彈性一個拳頭左右,瞄唔準一樣可以近距離MISS。如果土製SAWN-OFF加細號數鳥彈或鹿彈,特別用鳥彈就真PK,打死算解脫,打唔死術後幾年甚至終生有手尾。(大陸同台灣都有賊用呢類土霰彈,中彈果個唔死但就長伴醫院,不斷做手術挑彈頭,挑唔到就由得佢,一轉天氣痛到XYZ)

金毛遜應該都驚到腳震。

引用:
原帖由 RCOOH 於 8-7-2022 23:04 發表

霰彈睇下由乜管打出黎,同彈種決定效果。

如果標準長870,唔裝choke,5米集彈性一個拳頭左右,瞄唔準一樣可以近距離MISS。如果土製SAWN-OFF加細號數鳥彈或鹿彈,特別用鳥彈就真PK,打死算解脫,打唔死術後幾年 ...
香港試過有一單解款車劫案,個保安向賊人打左槍霰彈,之後個賊送左入院,醫生放棄挑彈頭由佢

引用:
原帖由 T-800 於 8-7-2022 22:58 發表
第一下槍響後D保鑣無反應,碌葛企响到,仲要個個背向同一位置,無all round defense

人有陣時都幾無常,昨天見好好地地,今天在醫院急救中不少,所以珍惜和自己家人相處的時間,我人生其中一個遺撼是沒有和一名中學好朋友合照,他就21歲交通意外離開…生死有命,相反我覺得這可能是一個對3D打印技術發展的重大打擊

引用:
原帖由 Lolanto 於 9-7-2022 00:47 發表

香港試過有一單解款車劫案,個保安向賊人打左槍霰彈,之後個賊送左入院,醫生放棄挑彈頭由佢
保安係9號鳥彈,一鎗過百粒,中正既話挑到2047都未挑完。而且打中尷尬位既寧願唔挑,唔挑煩一世,挑就就咁一世。

呢啲叫保安定陪企?
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 mouselkm 於 9-7-2022 01:09 發表
人有陣時都幾無常,昨天見好好地地,今天在醫院急救中不少,所以珍惜和自己家人相處的時間,我人生其中一個遺撼是沒有和一名中學好朋友合照,他就21歲交通意外離開…生死有命,相反我覺得這可能是一個對3D打印技術發展的重 ...
世無常,活在當下,珍惜現在...
另外,支土炮唔似3D打印出黎

附件

9-7-2022 07:37

我諗佢都知道,D玩具槍無法做到.
所以佢DIY支咁geXXX槍?
又好彩佢無用玩具槍尼做呢單野.
否則日本玩具槍廠,都怕有排煩.

回覆 11# 的帖子

其實支野比較似鐵炮火繩槍多D?因為現代彈藥唔似會有咁大煙,日本有唔少呢啲咁ge俱樂部,所以比較容易接觸相關彈藥製造知識 https://twitter.com/sorrowandpai ... XFep1_Qh%3D63cbd559

肯定係失職,話支野似長炮相機係有d勉強
長期太平,就好容易鬆懈

3 個讚好! TOP

絕對係保鏢

引用:
原帖由 Lolanto 於 9-7-2022 00:52 發表

第一下槍響後D保鑣無反應,碌葛企响到,仲要個個背向同一位置,無all round defense
有all rounds hit

37 123
發新話題