發新話題

[others] sig p226 classic_gbb airsoft

引用:
原帖由 Tom561 於 9-6-2023 12:17 發表
請問師兄可否話比我知係邊個牌子?
好似台灣造既謎版黎既,SIG有刻字既槍如無拉臣出一支比人告一次

引用:
原帖由 Tom561 於 9-6-2023 15:14 發表

師兄講緊係井勝?
唔係,我講依家樓主貼果支西德版226

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-6-2023 18:00 發表

飛機好有v既味道
但我諗緊係咪細廠自己開模搞 定借用其他v手槍既飛機

如果真係v都想佢出多幾個款
Marui系統真係過時 推唔到鋼
無論係乜廠都好,呢支質素超高水準,如果唔介意比成皮野入支手槍既話絕對值得入手

引用:
原帖由 bennytsang16 於 10-6-2023 13:49 發表
分享小弟的藏品 SIG P226 Rail 德國下身版
全「吉打」自家散砌 (鋼滑架及外管)

我都有支,不過係後期版

引用:
原帖由 bennytsang16 於 11-6-2023 14:04 發表
小弟另一枝 SIG P226,但這是美版 Mk 25。
Mk 25 只有香港 Prime 多年前出過 CNC 全鋁 kit。 我就貪佢個 Mk 25 下身,於是兩年前在二手區向「I am selling」師兄購入。
接著就「膽粗粗」試下台灣 Guarder P226 鋼滑 ...
Prime後來出咗鋼滑架版鋁下身MK25套件,要八千幾一套,香港得小量分配,早牌係t2見有人放鋼Prime MK25成槍,$5300,比人買咗!

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2023 12:33 發表

吉打鑄完再nc
冇nova成件cnc咁好
但勝在夠平
真鐵226美版好似話滑架都係鑄既,因美佬技工cnc差做到D滑架隻隻唔同所以SIG叫佢地改為鑄好過

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2023 15:26 發表

鋁下身
吉打鑄出黎應該係電著上色
Nova cnc用擠鋁料 可以陽極
Slide鋼既就鑄+nc 全cnc都應分別不大
其實吉打以經做得好靚,分唔出了,我都心思思想做支樓上師兄果支226早期版,但一諗到佢用馬記早期飛機系統,又卻步矣.......

引用:
原帖由 jn_jona 於 12-6-2023 16:53 發表

如果係可以執到新飛機落去
又係第二個世界 但我估應該完全唔同
見過執一執226過頂位就入到WE飛機落去,後座力係大咗

引用:
原帖由 bennytsang16 於 12-6-2023 22:10 發表
德國版?美國版? 有道軌?無道軌?

同您支一樣,德版,有軒
不過暫時不能實行,
因D$要入v記就出果支249GBB.......

發新話題