發新話題

[VFC] V記即將出品,MK25 P226

引用:
原帖由 stevechau 於 27-7-2023 09:06 發表
唔知呢......可能MIC真係呢個位偷工減左料, 而SIG原廠又比佢過~
岩岩睇返E_ki條片
佢回應左下身係鋁
有個小位要挑 下身serial no. 個格式係錯既

玩過謎既師兄覺得v個p226系統blow back算唔算爽?

回覆 16# 的帖子

後座力感覺類似GHK Glock 17

引用:
原帖由 maverick0 於 28-7-2023 00:37 發表
後座力感覺類似GHK Glock 17
咁勁!?
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

之前SIG果支P229造工差到一個點
隻匣買左返黎幾日就漏氣
HOPUP唔得打唔直
最後買返黎玩左幾日就塞左入櫃通底
今晚打老虎

回覆 19# 的帖子

唔怪之得早排咁多人平價掉二手出黎啦

引用:
原帖由 stevechau 於 26-7-2023 08:43 發表

兩種都聽過人講......不過可能229太冷門無咩人買, 就無咩人講&比較~
到而家我都未知到底支229同馬記我們KJ匣合唔合得來
P226系列都多較資深玩家捧場,P228/P229雖然少廠出,但出親都有熱烈反應。冷門唯一原因係Proforce / Sig Air依把P229設計太遜色,外觀完全失真,希望依把MK25執返正。

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-7-2023 08:48 發表

主要係佢同kj錯同一個位 個take down lever

Btw 睇外國網同YouTube唯一一條review
呢枝mk25下身frame好似係膠
228/229個Take Down暫時得Tanaka同香港P牌做啱。
其他各間貴Kit同埋早期Ino拎埋Licence都無做啱。

但依把量產229真係由頭到腳都無忽似,浪費咗個Licence。

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 20-8-2023 15:23 發表

228/229個Take Down暫時得Tanaka同香港P牌做啱。
其他各間貴Kit同埋早期Ino拎埋Licence都無做啱。

但依把量產229真係由頭到腳都無忽似,浪費咗個Licence。
以前我有過支韓國仔Kit砌既229,佢Take Down都有做岩位
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

回覆 23# 的帖子

韓仔A牌係台仔CNC嚟,啱Take Down

回覆 24# 的帖子

啱Take Down

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 20-8-2023 15:19 發表

P226系列都多較資深玩家捧場,P228/P229雖然少廠出,但出親都有熱烈反應。冷門唯一原因係Proforce / Sig Air依把P229設計太遜色,外觀完全失真,希望依把MK25執返正。
今次mk25係v記出品呢d應該基本野
係個hammer decock左個position低左d 同pb 226
下骨做岩高度
Prime 第一水mk25都錯 第二水先改正

回覆 26# 的帖子

上網睇落好似都OK,少數玩家放啲226出嚟,大家觀望態度。

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 22-8-2023 01:20 發表
上網睇落好似都OK,少數玩家放啲226出嚟,大家觀望態度。
主要組serial no.格式錯左
但無計 佢跟sig air出

回覆 28# 的帖子

咁佢啲P320都係玩具號碼,露出式流水號已經好開心。
MK25金身,原裝槍應做不到流水號吧?

今個月底有貨到港!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

發新話題