發新話題

[VFC] 唔知會唔會奶野之m249

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-11-2023 23:31 發表

Gas cylinder 我諗緊買唔買定
因為dna果隻好似係舊版樣式 vfc果隻似係improved樣式
真鐵後期好似換左improved果隻 壽命長d
但vfc果件應該唔係鋼

Charging handle想問下大概執咩位
本身以為dna造都可以直上
...
如未買槍可去明窗買,依加成條街最平係佢,頂爛市!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

"Charging handle想問下大概執咩位"

推條BOLT向後隻臂0吾知係厚度定係角度問題,係同彈EJECT PORT COVER件連動零件撞到卡住。
修方面一係扑扑隻臂改變角度(我竟然而家先想起0尼個方法。。。),支上膛桿同彈PORT COVER件連動件關係好微妙,拉後支桿時佢地兩個係要有小小碰撞,但又要識刷身而過, 我走去銼隻臂同EJECT PORT件連動件(千祈0吾好修佢。。), 而家來回都刷身而過,拉桿0吾會彈COVER。。

上膛桿用作固定起軌道前方本身係靠隻桿前面粒彈弓釘,卡落軌道前方一件小膠件上面條V 形坑,DNA 彈弓釘果位設計係不同,彈弓釘攝不入膠件,所以我唯有不裝粒膠,直接只打返用來固定粒膠果支ROLL PIN 頂住支上膛桿。

引用:
原帖由 NCP013 於 2-11-2023 02:36 發表
"Charging handle想問下大概執咩位"

推條BOLT向後隻臂0吾知係厚度定係角度問題,係同彈EJECT PORT COVER件連動零件撞到卡住。
修方面一係扑扑隻臂改變角度(我竟然而家先想起0尼個方法。。。),支上膛桿同彈POR ...
明解了
件臂睇落咁厚唔知扑唔扑得彎
膠釘個位dna應該係抄真 但又抄唔晒 我諗得枝pin唔夠確實可以諗下用熱熔膠

另外BBT鋼管好似都係冇marking 師兄有冇換?

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-11-2023 03:01 發表

明解了
件臂睇落咁厚唔知扑唔扑得彎
膠釘個位dna應該係抄真 但又抄唔晒 我諗得枝pin唔夠確實可以諗下用熱熔膠

另外BBT鋼管好似都係冇marking 師兄有冇換?
原來Dna隻cooking handle要大執才用到,以為佢寫住比vfc
專用都有啲免強...

BBT Mlok 托,無修直上,個樣都幾夾

附件

9-12-2023 15:59

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

發新話題