19 12
發新話題

PTU新玩具

PTU新玩具

係時候啦!

附件

20-8-2023 20:53

QBZ 191?
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

回覆 2# 的帖子

有人同我講話係訓練用膠鎗,唔係真鐵

引用:
原帖由 Hamlet 於 21-8-2023 14:58 發表
有人同我講話係訓練用膠鎗,唔係真鐵
咁真係分唔出!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

應該冇乜需要用教具。教具粗製濫造到離譜,出現係隆重場合一下就比人踢爆,而且太樣衰。

PTU真鐵應該仲用緊Colt AR-15做DMR。

同其他各大部隊啲T-56(AK), T-95一樣,佢哋都無可能有真槍玩,依把191應該係假狗只用嚟步操。

引用:
原帖由 RCOOH 於 21-8-2023 18:45 發表
應該冇乜需要用教具。教具粗製濫造到離譜,出現係隆重場合一下就比人踢爆,而且太樣衰。
部隊換槍要訓練過曬啲教官、設計過曬啲程序同指引、買過曬啲配套設施、甚至訓練埋以前用舊槍的用家,相當大工程,可以唔轉就唔轉,相比之下,把道具粗唔粗都好,只要扮到個款,經濟好多。

唔係個個都有得玩,膊頭生瘡先有得玩.
話時話..MP5已經唔再供港.我估遲D換哂祖國貨.

回覆 8# 的帖子

71嗰幾日有冇去摸下  我七月一號去石崗,主要為影Z-20KS,順便摸咗下啲新玩具,不過我聽講昂船洲啲新玩具上埋鏡⋯⋯石崗得齋鎗

附件

23-8-2023 11:22

23-8-2023 11:23

引用:
原帖由 Hamlet 於 23-8-2023 11:20 發表
71嗰幾日有冇去摸下  我七月一號去石崗,主要為影Z-20KS,順便摸咗下啲新玩具,不過我聽講昂船洲啲新玩具上埋鏡⋯⋯石崗得齋鎗
新女好唔好渣手

回覆 10# 的帖子

其實最想玩係201機關鎗⋯⋯點知佢哋冇

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-8-2023 13:14 發表
唔係個個都有得玩,膊頭生瘡先有得玩.
話時話..MP5已經唔再供港.我估遲D換哂祖國貨.
聞說該部門敲定咗換咩手鎗,差在幾時公佈

引用:
原帖由 Hamlet 於 24-8-2023 21:19 發表
其實最想玩係201機關鎗⋯⋯點知佢哋冇
所以個日仲係95-1班機?

引用:
原帖由 051039 於 28-8-2023 08:12 發表

所以個日仲係95-1班機?
係新12.7 機關鎗

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Hamlet 於 28-8-2023 10:51 發表

係新12.7 機關鎗

黑粗長

19 12
發新話題