發新話題

[others] GHM9有人入手未?

引用:
原帖由 airbone173 於 10-11-2023 12:22 發表
入了手。
比想像中好,扣雞要大力,單發連扣有難度,但算順,原廠已遠直,大力,HOPUP良好,個人滿意,無需要改。等加長魚骨及長管。
馬記夾出入不良,WE,AA 夾運作良好。
死!咁咪用唔到ProWin匣囉?仲諗住入添!

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

冇特別提佢整左乜
我諗應該只係落多D油既小問題
引用:
原帖由 TheOrigina1 於 4-11-2023 23:24 發表

有無講到整左咩位?
如果多手尾跟就all in archwick apc9k算

引用:
原帖由 jacko 於 4-11-2023 17:02 發表
不過咁計,支野只係千鬆D,都算抵玩
明天双11仲抵,有某店減至$1200
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

入手,有小小伏,單連發正常,雞唔難扣,連發也順暢,但氣化奇差,差得多氣噴白煙不特止,
連射時因彈匣氣太滿以至氣化不好,bb彈不到5米即向下墮,差得小氣化好D射得遠D直D但清唔到匣,
原因係原廠匣氣室容量太小,連射時氣化唔切,結果小便彈,依家差得多又死差得小又死好難就,
遲D試埋ProWin50飛長匣睇下有無改善再算.......
呢支唔見議大家入貨!

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 火鳳舞 於 14-11-2023 18:02 發表
入手,有小小伏,單連發正常,雞唔難扣,連發也順暢,但氣化奇差,差得多氣噴白煙不特止,
連射時因彈匣氣太滿以至氣化不好,bb彈不到5米即向下墮,差得小氣化好D射得遠D直D但清唔到匣,
原因係原廠匣氣室容量太小,連射時氣化 ...
Thanks for sharing
skip了等apc9k

剛才即試,溫度21,原槍原夾一夾清無問題,無白煙,直遠。
師兄的槍是否有故障?
引用:
原帖由 火鳳舞 於 14-11-2023 18:02 發表
原因係原廠匣氣室容量太小,連射時氣化 ...

引用:
原帖由 airbone173 於 16-11-2023 07:02 發表
剛才即試,溫度21,原槍原夾一夾清無問題,無白煙,直遠。
師兄的槍是否有故障?
咁就唔知喇!我原裝匣差滿氣清到匣的,但bb彈飛到十米左右便急速下墮,明顯係因為氣化唔切,打單發則無問題,爽直遠,我再研究下先!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

問題解決!經過多日研究,原來問題係出在果兩條回膛彈弓太軟,引至個Bolt唔夠力回晒位今連發司牙開唔晒,給果連發出氣量小引至小便彈及射唔遠,我試過在左右兩條回膛桿尾部加上一小段硬彈弓落去,結果即時有勁聲威力猛,但係個Bolt行程變短以至射頻加快左令到彈匣跟唔到上彈速度引至大量暴走彈,最後無辦法下唯有用手蚊長兩條回膛彈弓頂住檔先,遲下再去新填地街彈弓舖配加硬彈弓或等出補品,依加打台灣ACTION ARMY出既鋁製50飛加長Glock輕量彈匣可完全清匣爽直遠,基本上呢支槍都唔係差,除左上述小問題外再無大問題,千鬆D都OK值得入既。

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 22-11-2023 13:02 發表
問題解決!經過多日研究,原來問題係出在果兩條回膛彈弓太軟,引主個Bolt唔夠力回晒位今連發司牙開唔晒,給果連發出氣量小引至小便彈及射唔遠,我試過在左右兩條回膛桿尾部加上一小段硬彈弓落去,結果即時有勁聲威力 ...
我睇crw edwin條片trigger成8磅

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 22-11-2023 17:36 發表

我睇crw edwin條片trigger成8磅
咁又唔多覺,可能我手指夠力,無乜感受
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

新產品及補品

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 30-11-2023 22:13 發表
新產品及補品

?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=FdtiGcSxk_IAX-JIR4 ...
聽人講upper原裝係膠?

引用:
原帖由 火鳳舞 於 30-11-2023 22:13 發表
新產品及補品

?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=FdtiGcSxk_IAX-JIR4 ...
呢支Two tone靚好多

原本有d想入,  但膠上身點同你玩呀,又係靠出補品揾大錢

發新話題