發新話題

[Marui] 馬記投票出新槍

引用:
原帖由 jimmy0020 於 14-11-2023 10:11 發表
近依3年WE真系靜到傻左
早幾年大作G3 GBB 都沒乜迴響 再加上m17突然被cybergun放飛機換左licence 比VFC
感覺好似以前勇於創新團火沒曬...
沙鷹絕對係佳作
依家好似完全唔再搞新野咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2023 10:43 發表

沙鷹絕對係佳作
依家好似完全唔再搞新野咁
枝沙鷹可以話係招牌作,一洗

回覆 15# 的帖子

依個真~小弟10年前玩女火金迷版glock同PPQ年代,個陣時佢地既手槍簡直系災難級
依家眼見女火金不斷進步 每個玩槍朋友都至少一把該品牌既氣槍 包括我自己手上落場既手槍都系
相反當年marui以外既手槍選擇既WE, KWA 就不斷甘退步

引用:
原帖由 jimmy0020 於 14-11-2023 10:11 發表
近依3年WE真系靜到傻左
早幾年大作G3 GBB 都沒乜迴響 再加上m17突然被cybergun放飛機換左licence 比VFC
感覺好似以前勇於創新團火沒曬...
的確WE真係靜得太緊要, 想當年出下打字機、P90 GBB呢類, 加上一路有出開M14 SVD果D
有咩問題都好, 起碼真係出左款冷門有得玩先丫
係後來出銀河同雙槍管系列走火入魔啫

講到佢D創意, 最佳創意一定係咩神雕入彈器啦

引用:
原帖由 Tom561 於 14-11-2023 10:17 發表
我寧願we學下vfc緊提啲價將以前果滴長槍汁下,m14 svd呢滴槍獨特性真係無得頂,短槍除咗把tp9咩聲氣都無,vfc雖然成日比人屌但係fal真係有進步,we近5年來進步都無反而退步
其實佢而家D平價槍都無咩對手, 以前KJ又已經主力代工, V記又靠精美外殼上左價位, 行過軍軍軍D舊款擺到生埋鏽
一下子除左SRC都諗唔到有咩同級, 佢靠咁既品質就算執返D外觀上V記價位都唔見得有出路
睇下AW搞成點, 再睇下最近拎EMG黎做Staccato, 都唔見得有咩起色
佢真係要走向呢條路, 除非你搵到某D真鐵大牌子既版權黎做lor

emg果啲staco係army代工,we連爭都爭唔過army
引用:
原帖由 stevechau 於 15-11-2023 09:50 發表

其實佢而家D平價槍都無咩對手, 以前KJ又已經主力代工, V記又靠精美外殼上左價位, 行過軍軍軍D舊款擺到生埋鏽
一下子除左SRC都諗唔到有咩同級, 佢靠咁既品質就算執返D外觀上V記價位都唔見得有出路
睇下AW搞成 ...

WE 出的小型手槍幾靚,Colt .25、Beretta M84、Beretta 950 都造得幾好,希望佢遲些會出戰前 PPK。

GP100

點解沒有這把?

附件

Colt Marksman.png (510.06 KB)

15-11-2023 20:34

Colt Marksman.png

引用:
原帖由 Tom561 於 15-11-2023 10:22 發表
emg果啲staco係army代工,we連爭都爭唔過army
小弟作為Army手槍多年用家, 不反對你呢個說法但表示質疑

回覆 25# 的帖子

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60534&snA=8325
可以參考此帖子,雖然wgc網站果款有comp頭講係g&p,但我懷疑army都有幫手製作,就好似t8同cyma果啲關係

回覆 16# 的帖子

WE有一輪唔知發咩神經, 不停不停不停出埋晒D痴孖GUN, 同埋D神神化化刻字雕花, 仲有D 1911/GLOCK下身既七彩奇L怪老翻AAP01, 之後一路都無再正常過
同當年肯用自家system出下M14, P90, Thompson呢類無人出過既GBB槍款既WE比, 真係差天共地

引用:
原帖由 yukihiro2140 於 12-11-2023 22:05 發表
馬記響秋葉原展示新產品,其中不乏大家期待的新資訊:

https://youtu.be/wjxBM5WpgnQ?si=bIbADs8U6BSC-dPm

不過最驚喜的莫過於最後出現的新產品投票!!

https://blogger.googleusercontent.com/ ...
BHP for sure
WE果支玩唔夠一個月斷左撞針

WE而家其實無咩競爭力,講平有D VFC甚至馬牌都係貴你少少

樣又靚過你,料又好你少少,補品又要下下同台灣買先多,買完隨時執餐懵

Guarder「吉打」的補品,都係專出俾馬記。
唔明大家都是台灣廠,點解唔出俾 VFC。
引用:
原帖由 里安 於 17-11-2023 07:46 發表

BHP for sure
WE果支玩唔夠一個月斷左撞針

WE而家其實無咩競爭力,講平有D VFC甚至馬牌都係貴你少少

樣又靚過你,料又好你少少,補品又要下下同台灣買先多,買完隨時執餐懵

引用:
原帖由 Tom561 於 16-11-2023 20:40 發表
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60534&snA=8325
可以參考此帖子,雖然wgc網站果款有comp頭講係g&p,但我懷疑army都有幫手製作,就好似t8同cyma果啲關係
LINK入面似乎最大既合理性質疑係個GRIP盒寫MIC, 但一來係EMG出之前其實淘淘早就有店家流出過正確高仿3色GRIP(不過我當時問過只限full-size), 比ARMY既GRIP細節位係好D, 就咁睇相真係話係NOVA出我都信
二來支槍MIC同係咪ARMY做唔一定對等, 你睇下SIGAIR最近兩款SIG都係寫明MIC的, 唔通又係ARMY出咩~
反而你話有廠買左ARMY套模用&留返, 我就覺得合理性比較高

當然都唔排除ARMY產能大到有條件食埋EMG牌頭再改少少細位出返STACCATO黎打自己, 所以我先話唔反對你認為EMG堆STACCATO都係ARMY出呢個說法, 但一直都表示質疑啫~
因為除左有人話係WE製&WGC話GP製之外, 仲有槍店&utube channel話係一間之前我未聽過既SAVIA造

發新話題