19 12
發新話題

最值得懷念的本地玩具槍店.

引用:
原帖由 mouselkm 於 18-1-2024 02:34 發表
灣仔UN....我還記得人生第一支AEG MP5A4在這裡購買....一想是24年前的事....,當年還是單邊鋪,出了社會後我人工一定程度上交給UN,當時店員很好很親切,我有支VSR10上錯螺絲,他也免費給我看看,可惜出後來了單大野,有個去 ...
除咗呢單野,UN仲有一單野好出名既,就係佢地摩下既槍隊勒!佢地名下係電槍最旺時代有幾隊槍隊,其中一隊叫「B teem」既槍隊打法最為兇狠,D槍又改得又勁,隊員又唔認死又矛,有次同另一隊
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 mouselkm 於 18-1-2024 02:34 發表
灣仔UN....我還記得人生第一支AEG MP5A4在這裡購買....一想是24年前的事....,當年還是單邊鋪,出了社會後我人工一定程度上交給UN,當時店員很好很親切,我有支VSR10上錯螺絲,他也免費給我看看,可惜出後來了單大野,有個去 ...
除咗呢單野,UN仲有一單野好出名既,就係佢地摩下既槍隊勒!佢地名下係電槍最旺時代有幾隊槍隊,其中一隊叫「B teem」既槍隊打法最為兇狠,D槍又改得又勁,隊員又唔認死又矛,有次同另一隊穿澳州花既槍隊打Game,結果打出真火,相方初則口角,繼而動武,B teem成員竟將部份澳州花成員綁於樹下禁錮,此事轟動槍界,相方成員各不相讓,事後再於WGC論壇互轟,引為War Game界「美談」!

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 當時物 於 18-1-2024 12:11 發表

集成中心果間係城市模型賣搖控車,好似後期先有賣玩具槍
太子爺仲係當年全港搖控車大賽幾屆冠軍,名字忘記了
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 yth 於 18-1-2024 14:01 發表
高思敏.... 當年寄賣左不少玩具槍係佢鋪內二手櫃。好似每月15%佣
師兄好記性,我人生第一把差氣日本手槍就係同佢買

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

19 12
發新話題