發新話題

[VFC] VFC,AR系统

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 16-1-2024 16:08 發表

想試+1, 但香港唔覺有
有!網上散戶售貨,您有興趣我比佢電話您同佢買,約$480左右

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 16-1-2024 16:19 發表

有!網上散戶售貨,您有興趣我比佢電話您同佢買,約$480左右
求渠道

引用:
原帖由 stevechau 於 15-1-2024 14:52 發表

梗係啦, 人地使左咁多心機&金錢係V記G記度, 而家終於都重金揮向馬記度喇
梗係要好似摩西咁帶領我等賤民離開苦地既
良心意見,同好多玩開個d系統師兄都認同某d型號只係冇得揀局玩,唔講系統設計掂唔掂,dQC爆呢度爛個度都見怪不怪了
所以而家好多人轉gp私下傾,我只係上黎做丑人個個,好多見光問題就收6c迅,所以大家都唔公開自己圍內開心玩
唔見得光既野包你哋大開眼界  大家開心射射就好

引用:
原帖由 里安 於 16-1-2024 16:51 發表

求渠道
以Pm師兄
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 gainax 於 16-1-2024 17:01 發表

良心意見,同好多玩開個d系統師兄都認同某d型號只係冇得揀局玩,唔講系統設計掂唔掂,dQC爆呢度爛個度都見怪不怪了
所以而家好多人轉gp私下傾,我只係上黎做丑人個個,好多見光問題就收6c迅,所以大家都唔公開自己 ...
唔否認你玩左好耐、老行尊、老師傅、見識過好多玩具,甚至可能打過好多真AR
用馬記系統落場不論打game定打rifle IPSC大殺四方
從頭到尾,我都係覺得玩玩具野純粹個人喜好出發
唔係收錢做嘢,冇需要踩呢樣抬果樣Hardsell某D野
我地認同你玩馬記玩得好開心同時
(好多人包括我都認同馬幾開盒已好好打)
你亦唔可以否定其他人玩其他系統甚至槍款玩得開心
呢D冇利害關係,唔係死得人既嘢、唔係犯法,唔需要用到做醜人黎形容

香港玩好多興趣既人都好奇怪,玩露營,用日本外國架生睇唔起廸記野大陸野
玩錶,有個錢買勞力士又睇唔起其他驗洲錶日本錶
(錶老要做勢做市、有D買到隻撈就覺得晉身上流社會,我都明點解做呢D野,純玩家我都唔明)
明明各有各玩自己洗自己錢,硬係有一班人要人認同跟隨自己

引用:
原帖由 火鳳舞 於 16-1-2024 17:05 發表

以Pm師兄
睇錯咗以為講ESD hop up set
撞針set朋友台灣幫我入左
其他DNA比人搞左用V3撞針

引用:
原帖由 里安 於 16-1-2024 18:08 發表

噢!Sorry,誤會晒!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 16-1-2024 18:33 發表

噢!Sorry,誤會晒!
我誤會
唔該你就真

引用:
原帖由 里安 於 16-1-2024 18:08 發表

即係新版楓葉hop up座食到unicorn管膠?

Esd撞針叫做一體式左 唔知會唔會穩定過v2呢

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-1-2024 19:37 發表

即係新版楓葉hop up座食到unicorn管膠?

Esd撞針叫做一體式左 唔知會唔會穩定過v2呢
最少我包埋層水喉膠布用到先

我舊底玩DNA多,佢D野本身都穩定,所以暫時分別唔大

VFC最初玩過MK12,但未去到落場打,就發現槍身頭擔堂牙都開歪左……

MWS同V記都有
本來一直玩AEG
第一次試MWS既時後,個BOLT BACK比我既反映係
到V記出M733既時候,都諗左好耐先決定開埋V記坑
一試個BOLT BACK既時候係
老老實實
如果MWS要砌支M733,真係肉赤
但V記3千蚊尼個價,作為一個要求打得出就算既玩家黎講,可以接受啦
最多冬天拎返支MWS出黎囉

V記對我黎講最大問題係太大力
較細力左個HOP UP就唔岩用,炒到上西天
氣化性能係差D
初速跌得好快,咁一定唔準

MWS唯一唔滿意係個TRIGGER真係好立
最近買左支DE N4個TRIGGER都好過佢
另外個個講到上天既點都BOLTLOCK到都唔係絕對
我兩支MWS都有BOLTLOCK唔到既問題,都係要自己動手
今晚打老虎

引用:
原帖由 里安 於 16-1-2024 21:22 發表

最少我包埋層水喉膠布用到先

我舊底玩DNA多,佢D野本身都穩定,所以暫時分別唔大

VFC最初玩過MK12,但未去到落場打,就發現槍身頭擔堂牙都開歪左……
我依家主要係用鍛版vfc mk18落場 另有原裝dna 733 發覺上匣先cock槍 撞針都係對唔正 但擊發到既
vfc mcx rattler本身就v3 完全無問題

多個題外消息 3月有vfc mcx spear lt 9inch gbb

引用:
原帖由 gainax 於 16-1-2024 17:01 發表

所以而家好多人轉gp私下傾,我只係上黎做丑人個個,好多見光問題就收6c迅,所以大家都唔公開自己 ...
丑你就丑ga喇
不過唔關你係咪做丑人事
而係你講野唔對題, 無人care你既良心轉左去馬記的, 唔少人都係知道馬記有幾好、有咩好
但既然呢度係講緊V記, 你既良心想發作咪淨係講你既經驗點搞V記就會好咪夠lor
而唔係其他牌子討論既PO度係咁插MWS大法既想法入黎SELL, 更唔係講咩槍想買咩槍都要拉去宣揚根本就無果個款既MWS
你就算係老行尊資深玩家, 都唔代表其他人玩既日子比你短, 人地既意見不比閣下宣揚MWS重要, 亦都唔代表其他版友需要咁樣應酬閣下受閣下氣的
到最後搞到版主見你係資深既玩家反而要出聲為你開脫求情, 請其他版友唔好再計對你宣揚MWS,咁其實已經代表玩到唔係變丑人, 而係唔知丑~

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 里安 於 16-1-2024 18:07 發表

唔否認你玩左好耐、老行尊、老師傅、見識過好多玩具,甚至可能打過好多真AR
用馬記系統落場不論打game定打rifle IPSC大殺四方
從頭到尾,我都係覺得玩玩具野純粹個人喜好出發
唔係收錢做嘢,冇需要踩呢樣 ...
我都的確眼見呢個怪象好多年, 但只能講句玩既用既野自己用得開心順手就唔會理人地目光同把口點踩, 有時心情好甚至自嘲埋一份又點話
我玩出黎性價比高過人地, 滿足感大過人地, 唔通又要耀武揚威通街唱, 話當年行過幾多冤枉路使左好多買靚野既錢咩

討論區也好, FB也好, 公海谷私人谷都好, 好多時都係有問題果陣想得到答案/經驗, 甚至就住個問題深入D討論落去, 而唔係聽人SELL野的
次次我講架BENZ冷氣唔涼, 我想換架BMW有無咩通病/用家意見, 硬係得個人話梗係要換TOYOTA啦, TOYOTA就無敵喇, 又順又滑又慳錢又乜又物
講講下都唔知自己問果陣幾時提過我想買TOYOTA/我想知TOYOTA有乜問題要比佢騎劫發表

引用:
原帖由 stevechau 於 17-1-2024 09:38 發表

到最後搞到版主見你係資深既玩家反而要出聲為你開脫求情, 請其他版友唔好再計對你宣揚MWS,咁其實已經代表玩到唔係變丑人, 而係唔知丑~
其實重點唔係幫佢,我只係唔想呢個post被騎劫,既然你都見我開到聲0羅,比下面,重點討論好唔好
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

發新話題