發新話題

[VFC] VFC,AR系统

VFC,AR系统

我以為係自已手氣唔好,原來真係買槍送技術.又話有試打專員,真有的話可以叫佢收皮!我買果D產品v3 177e2 又dna-v2,個火控auto真係強差人意.亦想參考其他師兄setting.
https://youtu.be/ae4qcb__fcQ?si=3st2kWtCT4qfdrnh

通常都係新買啲油有黏性,章著行得唔順,沫走再上油,飛機尾O wing 唔fit 位,同埋飛機咀粒減力鋁料要拆走佢

你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-1-2024 13:00 發表
通常都係新買啲油有黏性,章著行得唔順,沫走再上油,飛機尾O wing 唔fit 位,同埋飛機咀粒減力鋁料要拆走佢
師兄意見高參考價值 ,根本唔須要浮動o-ring所以我都改回從前方案….

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 0050100 於 10-1-2024 13:14 發表

師兄意見高參考價值 ,根本唔須要浮動o-ring所以我都改回從前方案….
733第一水都係v3都幾好,係呢期啲V 3先會甘😵‍💫
你的日子如何,你的力量也必如何

V記D AR我買過MK18跟416夾個代就冇買過
佢個ROF係AK咁既feel好怪又慢,而家最新V3 XM177都冇變過,
https://www.youtube.com/watch?v=RKhjHeMOqoI

以我以前硏究過印象中似係火控個度問題,ROF怪 Blow back退後個下慢向前回膛快所致, 要解決應該有難度,
我唔知係佢火控造型搞到咁定hammer彈弓太硬問題

當時最尾我都放左玩返豬香港系統, 其實WA個火控除左切氣己經好好, V記D AR打Auto就算V3都唔會有WA豬P出改出黎咁爽,
但落場打單發V3系統都好夠玩了
https://www.youtube.com/watch?v=qB3k-2CadY8
https://www.youtube.com/watch?v=Y8BlBYNksv4

引用:
原帖由 gainax 於 10-1-2024 13:19 發表
V記D AR我買過MK18跟416夾個代就冇買過
佢個ROF係AK咁既feel好怪又慢,而家最新V3 XM177都冇變過,
https://www.youtube.com/watch?v=RKhjHeMOqoI

以我以前硏究過印象中似係火控個度問題,ROF怪 Blow back退 ...
枝177係auto 司牙其1作怪,可試下拆走司牙撥連射就係爽好多,但唔代表唔裝sear就等同有司牙射程跟效能.
即連發司牙有干擾.
其實v2撞針組都唔係師兄經常吹的效能差,只係要多D時間去做fix.

引用:
原帖由 0050100 於 10-1-2024 13:43 發表

枝177係auto 司牙其1作怪,可試下拆走司牙撥連射就係爽好多,但唔代表唔裝sear就等同有司牙射程跟效能.
即連發司牙有干擾
我記得WA系統唔裝連發司牙都打到連發, 但會有問題

真鐵AR/416全自動都係快, 如果追求ROF射得爽都係轉玩馬記唔洗煩, 或者將V記系統改短行程,咁係最快捷大幅改快ROF,
但到時外觀支bolt lock唔像真睇你地接唔接受到
(GBB首要任務係打得爽,打唔爽但好睇既全行程AK你把中唔中意先? )
https://www.youtube.com/shorts/dMO7Ooz7cuU?feature=share

引用:
原帖由 gainax 於 10-1-2024 13:51 發表

我記得WA系統唔裝連發司牙都打到連發, 但會有問題

真鐵AR/416全自動都係快, 如果追求ROF射得爽都係轉玩馬記唔洗煩, 或者將V記系統改短行程,咁係最快捷大幅改快ROF,
但到時外觀支bolt lock唔像真睇你地接唔接受 ...
V記Keep住在用的buffer源意係做提速及減低槍機反彈(我估)
不過個人就麻麻地這種彈彈下的blowback 感覺.

附件

10-1-2024 14:08

講起v 記ar 系統, 大家記得睇實bolt stop 條pin, 我打打下game 噴走左
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 0050100 於 10-1-2024 14:08 發表

V記Keep住在用的buffer源意係做提速及減低槍機反彈(我估)
不過個人就麻麻地這種彈彈下的blowback 感覺.
e 舊野我諗v 記想製造多d blow back 感, 因為鋼撞鋁

不過真係好嘈, 所以我換番膠底果種

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-1-2024 16:22 發表

e 舊野我諗v 記想製造多d blow back 感, 因為鋼撞鋁

不過真係好嘈, 所以我換番膠底果種
係呀!我以為D N A出果隻黑Buffer做輕身,玩硬撞,點知原來入面都係有野朗朗下.
不過都冇所謂,反正可自己想拆就拆.

附件

10-1-2024 18:16

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-1-2024 13:19 發表

733第一水都係v3都幾好,係呢期啲V 3先會甘😵‍💫
冇買733,不過唔知係咪同用c320隻料,好林.基本上都打到上下身鬆曬,
匣井又搖匣,要用土法攝一下做番密氣.

附件

10-1-2024 18:44

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 0050100 於 10-1-2024 18:16 發表

係呀!我以為D N A出果隻黑Buffer做輕身,玩硬撞,點知原來入面都係有野朗朗下.
不過都冇所謂,反正可自己想拆就拆.
如果齋玩單發, 可以用輕buffer 都得

連發既最好用番有鋼芯既buffer, 以前玩wa system 果陣, 試過打連發幾飛就腳軟, 搵到好耐先發現係bolt bounce 令到支槍咁樣, 換左有鋼芯係入面朗朗下既buffer 就冇事

回覆 13# 的帖子

E家我多數會set到出氣膠跟飛機好貼,基本上都少左bolt bounce呢個問题.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 10-1-2024 18:56 發表

如果齋玩單發, 可以用輕buffer 都得

連發既最好用番有鋼芯既buffer, 以前玩wa system 果陣, 試過打連發幾飛就腳軟, 搵到好耐先發現係bolt bounce 令到支槍咁樣, 換左有鋼芯係入面朗朗下既buffer 就冇事
Vfc換ghk buffer就好ok了 彈弓用返老原都得
但v3 733 buffer tube內行程係短左少少
可能係個尾厚左for比粒鋼去撞

V2 ar可以直裝ghk buffer又夠位lock bolt

發新話題