發新話題

[VFC] VFC,AR系统

引用:
原帖由 火鳳舞 於 12-1-2024 18:14 發表
WE都出全新系統了!

WE-system new version

M4A1/CQB/RIS
M16A1/M16A3
8888/8888c
R5/R5C
T91
(Other styles will be updated gradually)

*New enforced trigger group and bolt set
*The rear ...
老實講而家有左mws實用性上拋離其他系統太多,雪地環境都仲可以落場點夠玩?
唔更新系統追返接近一d只會同wa一樣淘汰市面市場了

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 12-1-2024 22:22 發表

we 而家賣點冇哂啦

仲諗住佢再搞既會係"孖條" 路線
我們最大優點係槍款多,p90,m14,l85 湯母根等等冷門系列得佢先會出
你哋睇下冷門famas幾銀就知我們冷門算係街坊價,佢仲會更新系統算好事,畢竟每個系統都有忠實支持者
情有獨鍾喜愛佢系統就如ksz 同jk都真係有一班玩家開心玩樂中,
其實有一班已玩開馬記唔係成日吹捧馬記其他系統唔好玩
你哋望下連最新俄老槍三V都搞到要比班鬼佬tube公開處理就明永遠只有馬記最好玩、最安心、最省心
而家日圓平我早排500先買到一隻ak夾而家320平到笑
冇得揀冇得講,有得揀唔玩馬記永遠重複以前既問題靠自己解決我自己都怕怕

引用:
原帖由 0050100 於 12-1-2024 22:49 發表
we,我都幾幫襯.∼M4,m16,177,大细scar,sa80,m14.枝枝都砌到我有我的春夏秋冬精神爽利(bolt stop除外)!新改版唔歡迎舊有的upgrade,都好難再向望WE!
we m4 我都打左好多年
we既長火系統我差不多擁有過晒
依家得返m4同m14 ebr

我自己都想vfc出真數托m14 gbb

引用:
原帖由 0050100 於 13-1-2024 23:51 發表

分享下我的這個冬天VFC v3糸统setting,
鋼bolt,尼龍buffer,buffer彈弓約4.5磅拖起,hammer下壓水及樽約1.1kg,連射打起800左右rof.
自己算满意了!
啱啱今日二手區有單1500蚊有v3跟我 ...
buffer係marui 原裝果粒?

引用:
原帖由 0050100 於 13-1-2024 23:51 發表

鋼bolt,尼龍buffer,buffer彈弓約4.5磅拖起,hammer下壓水及樽約1.1kg,連射打起800左右rof.
自己算满意了!
Wa系統唔止氣化有問題要自己搞,穩定性、耐用度都存在問題要你續樣解決
淨係槍機反彈,後定唔可靠,又唔可以快速跌夾要靠彈夾井固定好密氣先有穩定表現
冇錯要解決呢啲問題總有方法,但我哂大量心機時間精神改到掂哂開始爽,原來都追唔到一支原裝mws個陣
我先決心轉會,唔識改既人我諗而家大把選擇唔想去整了

其實只要改g香港甲低阻力已經有大改善,但我哋班玩具既玩家係享受反復整槍定享受原本個產品帶比你樂趣?
我反思好耐先知自己一直走錯方向,識整但真係整到怕以往每支野買返黎先打散再慢執先爽爽既風氣,
今時今日應該冇人再中意掛? 其實時間心機都係金錢,我用幾日放假時間可能仲要落場試彈度又要自己買套架餐整槍
個度計返唔會平過買mws砌,所以先決定全面轉會安心玩、開心玩、爽爽玩真係唔好?

其實都係個人觀點只當參考,我明白玩耐左一個系統熟手又有感情手上仲有一堆係度完全轉會有因難
我手上仲有2支改好哂Wa系統保留,鍛身壓字cerakote,改哂超低阻力/加大氣缸飛機/G香港新設計bolt lock/火控/甲/減短行程/彈夾井fit盡位,哂左唔知幾多心機時間反復整出嚟,完全穩定效果係好但再咁整一支真係投降,留返係手收藏間中玩下減少零零損耗,一陣打到蝕bolt lock、打鬆左上下身唔密氣,玩鬆左彈夾井迫唔實飛機比佢提早彈後,又會折扣爽度即係又要返整
本身一個穩定性平平系統始終元祖設計點改都有上限,就要更多時間維護保持效率,冇錯2手好多可以賣好平識整係爽性格比高,但味代表永遠跳唔出舊系統到?
我最後都決心轉會,得到就有而家唔再需要成日維護修槍,馬記系統blot lock禁極好似唔識蝕咁變態,
彈夾井輕既支槍性能一樣咁變態
馬記原裝買返原裝內件直頭O修整免煩,體驗左咁美好系統先真係冇留戀以為玩個d

其實砌支馬記都唔係好貴,oldschool先4千幾個cnc身又靚又實淨,前節尾托又用得返wav記等於o開資
砌貴槍型砌V記一樣貴,佢平系列得亞鉛火控遲早一樣又要比銀升級,馬記副廠件價錢已下跌唔少需然都要執下先有好表現
但比以前樣樣要執而家只係執小量地方,都係安樂左好多
而家日圓平唔玩馬記遲下信唔信升返你賣出去可能唔蝕甚至賺真係冇咩唔好

引用:
原帖由 gainax 於 14-1-2024 07:01 發表
其實都係個人觀點只當參考,我明白玩耐左一個系統熟手又有感情手上仲有一堆係度完全轉會有因難
我手上仲有2支改好哂Wa系統保留,鍛身壓字cerakote,改哂超低阻力/加大氣缸飛機/G香港新設計bolt lock/火控/甲/減短行 ...
好心啦,都唔想同你再爭論.成個老屎忽心態!世界容大,人地講麥當勞就走去講marui,人地想圍下講kfc你又長文壓陣sale marui,你知唔知咩叫屎坑烏蠅. 睇標題啦!

附件

14-1-2024 08:38

引用:
原帖由 0050100 於 14-1-2024 08:38 發表

好心啦,都唔想同你再爭論.成個老屎忽心態!世界容大,人地講麥當勞就走去講marui,人地想圍下講kfc你又長文壓陣sale marui,你知唔知咩叫屎坑烏蠅. 睇標題啦!
其實真係唔難理解
點解有D鏡粉姜糖咁乞人憎
有D
有D咋

回覆 64# 的帖子

賽鋼,搵師傅幫忙的^^

引用:

自己算满意了!
你果日打對家有無marui 有既話你同你支槍有無腳軟

引用:
原帖由 里安 於 14-1-2024 09:05 發表

你果日打對家有無marui 有既話你同你支槍有無腳軟
最近果次焦點去追殺249,迫佢換匣換氣,睇去點走程序而壞野離埸

引用:
原帖由 0050100 於 14-1-2024 08:38 發表

其實都係比個建議大家,眼見仲研究點執到把槍點穩定點爽又走返以前初期玩氣動長槍咁
換個角度跳出去就解決哂唔係更加玩得開心? 遲下又可能改版,本身系統執著像真但而家新設計越來越唔真
連M4夾都唔像真唔知想走邊個市場發展
可能真係中意個系統先繼續支持,我都係分享下使用心得自己都買過,一堆人買左V2二手區大量放售,出V2前又係V1重複咁樣一直落去
心同感受先提議轉會不喜勿x

引用:
原帖由 gainax 於 14-1-2024 22:57 發表

其實都係比個建議大家,眼見仲研究點執到把槍點穩定點爽又走返以前初期玩氣動長槍咁
換個角度跳出去就解決哂唔係更加玩得開心? 遲下又可能改版,本身系統執著像真但而家新設計越來越唔真
連M4夾都唔像真唔知 ...
人地討論緊VFC, 轉咩會啫
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

其實都好睇使用次數,依家打GAME次數少,係屋企玩都少。VFC 係唔係真係咁易爛,我又真係唔覺。原裝PARTS,其實SEND EMAIL去VFC, 佢都會寄俾你,只係慢D。MARUI就真係原裝無得頂,千其唔好多手改,見親改得多,好多都係整槍多過玩槍。

引用:
原帖由 gainax 於 12-1-2024 10:30 發表

最慳錢買多幾粒唔同力飛標杯就得,其實玩V記定g香港ar系列同以前玩wa系統冇幾多分別,
如果你哋有一堆wa真數upper連前節加bolt都改到去V記到用,落場都係改短少少行程扣雞同rof都有顯著提升
V記dar唔係唔可 ...
我睇性價比, 性價比入面就有方便度之慮, 所以我就算唔買BOLT SET改飛標, 都會SET定一兩隻唔同力既飛機換

其實EVEN馬記去到冬天都係會比夏天軟, 呢樣野係GBB定律黎, 所以我會去返基本要求, 軟唔緊要, 軟得黎唔爆晒氣自己接受到就得~
通常對枝槍既看法玩法唔好咁苛刻, 好多槍好多牌子都一樣係好玩/抵玩之列~
咁一點係香港, V記G記只係未夠馬記好, 但都入晒合格之類

發新話題