25 12
發新話題

[VFC] VFC,AR系统

we,我都幾幫襯.∼M4,m16,177,大细scar,sa80,m14.枝枝都砌到我有我的春夏秋冬精神爽利(bolt stop除外)!新改版唔歡迎舊有的upgrade,都好難再向望WE!

引用:
原帖由 gainax 於 12-1-2024 10:35 發表

改到大蛇個種短行程真係會爽好多,落場槍其實冇所謂最更要爽打同穩定
原裝V記ar行程真係太長,佢仲得隻細飛機推仲要加重buffer,20度以下你想佢仲爽爽都有難度了
分享下我的這個冬天VFC v3糸统setting,
鋼bolt,尼龍buffer,buffer彈弓約4.5磅拖起,hammer下壓水及樽約1.1kg,連射打起800左右rof.
自己算满意了!
啱啱今日二手區有單1500蚊有v3跟我同款,撚撚佢啦G∼撚唔掂pm我,我幫你

附件

13-1-2024 23:51

引用:
原帖由 gainax 於 14-1-2024 07:01 發表
其實都係個人觀點只當參考,我明白玩耐左一個系統熟手又有感情手上仲有一堆係度完全轉會有因難
我手上仲有2支改好哂Wa系統保留,鍛身壓字cerakote,改哂超低阻力/加大氣缸飛機/G香港新設計bolt lock/火控/甲/減短行 ...
好心啦,都唔想同你再爭論.成個老屎忽心態!世界容大,人地講麥當勞就走去講marui,人地想圍下講kfc你又長文壓陣sale marui,你知唔知咩叫屎坑烏蠅. 睇標題啦!

附件

14-1-2024 08:38

回覆 64# 的帖子

賽鋼,搵師傅幫忙的^^

引用:
原帖由 里安 於 14-1-2024 09:05 發表

你果日打對家有無marui 有既話你同你支槍有無腳軟
最近果次焦點去追殺249,迫佢換匣換氣,睇去點走程序而壞野離埸

回覆 72# 的帖子

對G兄的表達我轉回去了你的post,謝謝!

曾有段時間免得落場費事蝦碌,這近似系统的hop up我做調定Fix,set到可選用.25 .28 或.3珠去
就翻當日環境

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-1-2024 06:04 發表
for 416,bcm,mk16果d用唔到輪既款都可以睇睇楓葉2023年版for ghk m4 hop up座
我睇佢地fb覆+理解 係可以用到ghk新版原裝個hop up tool
後定條bolt就插到件野入去較
Vfc/ghk共用座直接用楓葉gbb膠唔使再用ghk之前的自家數膠.

附件

16-1-2024 08:15

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-1-2024 11:56 發表

係想知用唔用到unicorn管膠

另外有冇師兄裝過esd一體式撞針座落v2到
件野得唔得?

因為我依家用v2既 撞針座螺絲收太緊 撞針又夾實縮唔到
要岩岩好 但成日要check住有冇鬆
睇到未cock槍 上匣再cock 撞 ...
Unicorn管膠可用.
Esd就等其他師兄意見.
V2撞針座可以墊隻電槍齒輪薄戒指或墊張紙,之前我買時佢就有跟介子. 我自己就直頭改埋3mm鑼絲及執到唔使墊野.
裝fire pin組就一定要試阻力,攝隻手指,頂住尼試睇下有冇卡/撬fire pin情況,有就一定要銼/沙紙滑一滑fire pin,正常係可順直出直入.

附件

16-1-2024 13:21

引用:
原帖由 0050100 於 13-1-2024 23:51 發表

分享下我的這個冬天VFC v3糸统setting,
鋼bolt,尼龍buffer,buffer彈弓約4.5磅拖起,hammer下壓水及樽約1.1kg,連射打起800左右rof.
自己算满意了!
啱啱今日二手區有單1500蚊有v3跟我 ...
https://www.facebook.com/share/r ... tF/?mibextid=UalRPS
睇款似係尼龍/赛鋼、滑順、有排氣buffer + 輕彈弓,大致似我setting.
好多人以為一定要重buffer先有feel 都唔知咩叫快的硬撞感.

25 12
發新話題