36 123
發新話題

小學同學約Dinner?

小學同學約Dinner?

話說半年前,有位9年無見己小學同學,無lala打來約Dinner(當年都好friend下)

呢半年間,佢前後一共打左黎6次,在下就推左6次,直到今日,佢又打來,佢話自己聽日生日!約唱K,

我話Exam未完,佢又問幾時完,我話聽日返學,佢就叫我放學黎,見佢咁有誠意,真是唔知去唔去好,

But問題是.....佢是做"轉銷"

佢把口D口敏.......十足對住D客仔咁.....

聽日重話有佢D同事向度,而且又無其他小學fd,我怕到時鉗住我,無得走......

各位師兄,請大家俾D意見~!

飯照食 , 佢話帶你上佢公司參觀既話

咁就梗係兜口兜面同佢講 " 我唔係唔知你做邊行 , 仲想有friend 做既話就點到即止 , 餐飯都係AA制 ! "

咁就梗係兜口兜面同佢講 " 我唔係唔知你做邊行 , 仲想有friend 做既話就點到即止 , 餐飯都係AA制 ! "

我再copy來強調此話的重要.(認真)
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

約8:00pm唱K ar餅兄

回復 1# 的帖子

緊係唔出啦...你出咗去中招機會係99.9%同埋人多你人少溶咗你都得

[quote]原帖由 沙羅雙樹 於 21-6-2008 00:13 發表
緊係唔出啦...你出

有目的既就冇友誼,呢d"朋友" 吾識就算.....
sales把口好利害, 小心....小心
井底之蛙, 啋你都傻!

唔好出......依個係手法之一(佢今次約唱k見佢D同事只係頭盤,佢唔會帶你上佢公司放心)
之後下次佢就會再真真正正約你上去(跟住師兄你諗到啦)

師兄你自己小心D啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

要唔要我做實Q 保護你走先

引用:
原帖由 於 21-6-2008 00:41 發表
X2  左右護法
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
聽講如好多女去,餅兄準備金剛棒

要做朋友就唔好有同事在場
生日可以補祝   慶祝可以找更多同期認識的人相信會更好
唔好想同幫佢做一次因為佢係朋友 下次唔夠單會再找你就pk la

回復 1# 的帖子

同佢通下話再作決定.如果MS係你..........小學同學嘩!我62年畢業,幾大就幾大,好緊張呀!
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 joey 於 21-6-2008 00:49 發表

聽講如好多女去,餅兄準備金剛棒
wow wa,你咁講,一定有好多人去~
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
十八銅人報到

36 123
發新話題