發新話題

特首承諾深入了解警察濫權

引用:
原帖由 mujiadam 於 18-7-2008 00:38 發表
.....樹大有枯枝...希望有身之年都警方都唔好再有"黑暗期"啦...
我倒不認為今次係枯枝問題

[quote]原帖由 jwlchan 於 18-7-2008 03:20 發表
咁到底係乜事? 乜

[quote]原帖由 jwlchan 於 18-7-2008 20:34 發表

[quote]原帖由 jwlchan 於 19-7-2008 04:48 發表

師兄, 小弟真係唔知任何人在香港被拘捕都要除清光搜身, 因未被人拉過, 更未知連春袋底都要睇有冇十字刀!

當兵時學過Body Search, 更見過在頭髮, 身體各處藏槍, 但春袋藏刀, 真係大開眼介!, 好

引用:
原帖由 jwlchan 於 19-7-2008 06:38 發表

大佬G, 而家係香港有d差人講Check 春袋藏刀, 因為有咁既可能! 無論犯案大小, 冇身份証被拉都一樣! 唔Check 過就唔知!
後門藏毒我都見過, 陰道藏刀片我亦睇過, 唔知係唔係就咁每個女犯人都要咁check ? 呢d唔通真 ...
大佬j
如果你係個 cell ge DO
你會劃一程序咁做定係個別考慮?
如果個 SUBJECT 入左倉出左事, 邊個揹?

你對香港政府有歧見!

點解個個上機都要做安檢呀?
唔通個個都係恐怖份子?
全世界都不知所謂!

引用:
原帖由 高!高!高! 於 19-7-2008 23:31 發表
脫衣搜身,有時真的有這個需要,我就覺得無可辨駁,
進入時一次,保障其他人安全,應該的,
走時一次,已防拿走公物,其實都已經過份,但都無話可說.
但係............點解要搜6次.
可能擺明玩佢
不過依家比佢玩返轉頭

希望警方能做到個個疑犯都有賓至如歸GE感覺
最好有星級酒店GE服務

[quote]原帖由 jwlchan 於 21-7-2008 00:17 發表

咁真係多謝師兄澄清, 因為呢個主題係 " 特首承諾深入了解警察濫權" , 我睇到師兄咁講, 重以為係香港報

[quote]原帖由 jwlchan 於 21-7-2008 21:45 發表
我相信除

[quote]原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 08:44 發表

大佬G, 我唔係鬧交,

[quote]原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 09:15 發表

X人香港應該都拉得, 但一定唔使查春袋.....但可能個袋都冇

[quote]原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 09:37 發表
X人係人身攻擊, 拉硬, 在英國拉完通常警告了事!

我成幾十歲人, 江湖行都有幾年, 查春袋真係未聽過, 用作藏刀更新奇

大佬G, 唔好作大我, 大大我, 我受唔起架!

我都知

引用:
原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 09:37 發表
X人係人身攻擊, 拉硬, 在英國拉完通常警告了事!
有人試過告上法庭話佢X我x母, 恐嚇我
結果係唔成立, 法官話因為呢句係好 common ge 粗口, 而且相信被告非並真係要X佢x母
又有人告性騷擾, 結果都係唔成立, 因為佢係話X你x母唔係x你

發新話題