19 12
發新話題

[認真] 我老豆3分鐘時間都唔肯比我....

我老豆3分鐘時間都唔肯比我....

..................

之前佢兩日都冇聽我電話
今日佢聽喇....

傾左1分鐘唔夠
但係我已經嬴左..................
佢 : 我講你又唔x聽...你咁鍾意既你自己決定!!         -cut線-

咪自己決定 lor
fine~

引用:
原帖由 gtoray 於 18-7-2008 19:23 發表
咪自己決定 lor
fine~
所以我嬴左....
加上佢叫得我自己決定....應該都唔會因為我話讀書而趕我出去掛....??
如果係咁....我情願選讀完書先(問政府借錢讀)....
捱埋呢幾年出黎搵工....我唔想再哂時間了....年紀都唔細....

引用:
原帖由 101653 於 18-7-2008 19:34 發表

所以我嬴左....
加上佢叫得我自己決定....應該都唔會因為我話讀書而趕我出去掛....??
捱埋呢幾年出黎搵工....我唔想再哂時間了....年紀都唔細....
老鬼
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

但係好重火藥味喎,應該仲有下文...

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 18-7-2008 20:05 發表
但係好重火藥味喎,應該仲有下文...
未輕過囉....

引用:
原帖由 101653 於 18-7-2008 19:34 發表

所以我嬴左....
支持!

引用:

所以我嬴左....
我真係唔信佢會趕你
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:

所以我嬴左....
請問..讀完之後..搵唔到工..筆數點填?
搵到份七八千既..又要還錢..到時又夠唔夠你洗?
因為我見你話一個月七八千唔夠你洗

好好計劃以後的路吧~
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 18-7-2008 23:01 發表

請問..讀完之後..搵唔到工..筆數點填?
搵到份七八千既..又要還錢..到時又夠唔夠你洗?
因為我見你話一個月七八千唔夠你洗
只要唔係搬出去的話...生活費3000已經夠(e家都係...但係要交埋學校堂費...所以應該冇咁多tim)
再存錢搬出去...最好可以5年後搬啦...
仲有我讀書既話應該仲會比生活費我既...如無意外...

存錢搬出去.....點搬!?

我年青時屋企唔再支持我讀書, 叫我自立,  只得中學畢業, 出去做嘢只能揾HK$200.00左右(1970年代), 所以就決定去當兵, 有得食, 有得住, 又有人工......
一做差不多成世人, 而家有屋住, 有車, 有两隻狗, 仔女大學畢業, 事業有成, 而我在英國都有小小生意, 生活亦唔錯.....我老豆而家話估唔到以為最衰個仔而家係最好既一個.....
天助自助者, 師兄, 路係自已行出來既!
最主要係你既決心!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 18-7-2008 23:55 發表
存錢搬出去.....點搬!?
搬去一個家徒四壁的地方
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

加油

19 12
發新話題