17 12
發新話題

製造車禍警員上訴反遭加監

製造車禍警員上訴反遭加監

(明報)7月22日 星期二 18:05

一名因製造交通意外而詐騙的前警員被判監30個月後,不服上訴,被法庭拒絕,並要加監5個月。
兩名警察於05年6月至06年2月的大半年內,於港九新界各處「製造」19宗交通意外,每次都要求對方賠償,事主為求息事寧人即場賠錢了事,半年來騙得約2.5萬元。扣除修車費用,二人策劃的「撞車」僅帶來每人3800元利潤。二人的罪行被揭發,去年被判監30個月,其中一人提上訴,今日遭拒絕,法庭斥他毫無理據且浪費時間,因而加監5個月。
井底之蛙, 啋你都傻!

正低能,撈PART TIME都食深水D啦.....

呢D叫聰明才智, 可能佢唔係想錢, 係想屈到人之後既快感.....
井底之蛙, 啋你都傻!

自作孽....

引用:
原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 20:36 發表
呢D叫聰明才智, 可能佢唔係想錢, 係想屈到人之後既快感.....
賊公計狀元財也,可惜天網灰灰!

呃左八個月, 賺得3800
戇居!

引用:
原帖由 gtoray 於 22-7-2008 14:21 發表
呃左八個月, 賺得3800
戇居!
好似我話, 可能志不在錢, 志在過引.....但而家重過引.......

講開又講, 入監係香港一定要check後櫃, 係例牌嘢, 都幾慘!
井底之蛙, 啋你都傻!

[quote]原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 22:30 發表

好似我話, 可能志不在錢, 志在過引.....但而家重過引.......

講開又講, 入監係香港一定要check後櫃, 係例牌

引用:
原帖由 gtoray 於 22-7-2008 14:50 發表

入監check後欄唔係香港專有

btw. 上星期睇 natgeo lock down
美國有個監獄d犯人要著粉紅色ge衫褲同襪
獄長話: why we need to give them what they like ?
係, 美國話民主國家好多嘢好麻煩, 但check後庭就未聽過, 似乎呢樣嘢Asia國家多d, 但鬼叫你衰左, 冇人叫你犯法既.
井底之蛙, 啋你都傻!

[quote]原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 22:59 發表

係, 美國話民主國家好多

引用:
原帖由 gtoray 於 22-7-2008 15:05 發表

唔知wor, 係啩...
不過有一集係一個醫生 戴住手套,塗上潤滑劑
唔知玩咩呢
係叻, 分別就在唔係普通人做, 係醫生!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 22-7-2008 23:37 發表

係叻, 分別就在唔係普通人做, 係醫生!
香港都唔係普通人做

引用:
原帖由 gtoray 於 22-7-2008 15:47 發表

香港都唔係普通人做
醫生? 好似唔係, 係監房d伙記做既!
井底之蛙, 啋你都傻!

咁卑鄙無恥。  
Kurtzns

引用:
原帖由 gtoray 於 22-7-2008 22:50 發表

入監check後欄唔係香港專有

btw. 上星期睇 natgeo lock down
美國有個監獄d犯人要著粉紅色ge衫褲同襪
獄長話: why we need to give them what they like ?
你都有追喎

17 12
發新話題