19 12
發新話題

可樂靜雞雞縮水

可樂靜雞雞縮水

要加價咪加價囉,做咩做到咁賤?
引用:
《蘋果日報    》報道,跨國品牌可口可樂使出「縮水招數」,本月開始把在港生產的最少11種罐裝飲品容量「靜靜雞縮水」。每罐355毫升的可樂、雪碧、芬達及玉泉汽水,陸續「瘦身」成330毫升。但多個零售商指縮水版可口可樂的來貨價沒相應下調,因此維持零售價不變。學者指罐裝可口可樂售價等於變相增加7.5%,跑贏通脹。

that's why I drink faster than b4!

少左兩啖...

355毫升可樂罐變成絕版!!!!!

Same as Pepsi Max

為左減小支,真係出咩招數都出齊

其實要減低通脹,最好o既方法就係唔好再同美元聯繫匯率掛鈎

回復 1# 的帖子

唔係已經縮左好耐咩 ??

引用:
原帖由 路比 於 24-7-2008 12:39 發表

跟住.....港元廢除,全港將HKD以1對0.8換成人仔!

到時可唔可以暴動?

唔知道佢個底中底邊有無變薄左呢?
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 d@2007 於 24-7-2008 12:49 發表
唔知道佢個底中底邊有無變薄左呢?
理論上係會易穿左

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-7-2008 12:47 發表

跟住.....港元廢除,全港將HKD以1對0.8換成人仔!

到時可唔可以暴動?
絕對會
香港人連1兌1換人仔都會暴動啦
*其實我認為保值銀行先係問題

縮水, 唔減價都算啦...
最可惡係佢有公報囉

岩岩o係公司"禁"左罐 355...

引用:

你.....邊度聽埋D咁既野返黎?唔好再響果個途徑聽D咩野經濟野喇。
搵多兩本經濟學,又或者講貨幣既著作睇下吖,有益無害!

佢個底中底邊有變薄左gw wa....

日后測力用啤酒罐 !?

oh.......    18-  冇得測lu......

引用:

如果港元同美元脫勾 , 香港死得仲快

19 12
發新話題