20 12
發新話題

香港天文台已於上午7時40分發出八號熱帶氣旋警告信號

香港天文台已於上午7時40分發出八號熱帶氣旋警告信號

香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告
八 號 西 北 烈 風 或 暴 風 信 號 , 在 上 午 7 時 40 分 發 出 。

預 料 本 港 吹 西 北 風 , 平 均 風 速 每 小 時 超 過 62 公 里 。

在 上 午 8 時 , 颱 風 鸚 鵡 集 結 在 香 港 之 東 南 約 160 公 里 , 即 在 北 緯 21.4 度 , 東 經 115.4 度 附 近 , 預 料 向 西 北 或 西 北 偏 西 移 動 , 時 速 約 14 公 里 , 趨 向 珠 江 口 一 帶 。

按 照 現 時 預 測 路 徑 , 鸚 鵡 會 於 今 日 下 午 至 晚 間 相 當 接 近 香 港 , 並 有 機 會 正 面 吹 襲 香 港 。 預 計 八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 將 會 在 今 日 大 部 分 時 間 生 效 。

目 前 , 本 港 普 遍 吹 強 風 , 離 岸 海 域 及 高 地 吹 烈 風 。

在 過 去 一 小 時 , 橫 瀾 島 、 西 貢 及 赤

今次醒左啦, 8點前掛

好想射波,但係,除左急症之外,有無邊度可以睇到醫生
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

sorry..bro.....i didn't on line......sorry sorry....

引用:
原帖由 b.jam 於 22-8-2008 06:12 發表
sorry..bro.....i didn't on line......sorry sorry....
等左成晚~~

引用:
原帖由 gtoray 於 22-8-2008 06:23 發表

等左成晚~~
等左成晚~~ MSN cant see jam jam

天文台有香港最先進的裝備在內;更有只識看數據要求的公務員在內

想去沖浪.......

地鐵仲有無開?

回復 8# 的帖子

c兄,去沖浪小心呀!!唔好攪到出事!(當年有位休班消防員,因拯救個沖浪人士而失去生命! )

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 22-8-2008 06:08 發表
好想射波,但係,除左急症之外,有無邊度可以睇到醫生
7:40 掛8號仲要返咩???
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

可能要掛十號
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

我平時6點半出門口返工,6點起身見到話8點前會掛8號......我諗:咁即係使唔使返工呀?? 

打俾老闆話要返 

返到去搞2搞又返屋企.....我諗好多人都好似我咁∼
Hybrid已死,MTP當道~萬歲!!

引用:
原帖由 sas190 於 22-8-2008 12:05 發表
我平時6點半出門口返工,6點起身見到話8點前會掛8號......我諗:咁即係使唔使返工呀?? 

打俾老闆話要返 

返到去搞2搞又返屋企.....我諗好多人都好似我咁∼
師兄平時返工幾點?(唔係出門時間)

要返工
會死人
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

20 12
發新話題