43 123
發新話題

坐 mini-bus 有便衣捉唔攬 seat belt

坐 mini-bus 有便衣捉唔攬 seat belt

差唔多到尾站, 有條友冇啦啦轉位坐我隔離 (我坐近門口雙人位)
心諗...洗唔洗咁心急落車呀?
跟住到差唔多埋站, 仲企埋起身
心諗.....有冇咁趕呀?
跟住先表明身份
3部鐵馬侍候
哈, 全車8個人得我同另一個人有攬 seat belt
司機又衰埋超速

大家搭小巴記住攬 seat belt 啊~

捉左o個d 要唔要罰錢??
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 gtoray 於 23-9-2008 21:55 發表
差唔多到尾站, 有條友冇啦啦轉位坐我隔離 (我坐近門口雙人位)
跟住先表明身份
3部鐵馬侍候
哈, 全車8個人得我同另一個人有攬  ...
現在仍在很多人唔攪...

不知點罰?

哇!!!!
我一向都冇攬添!!!
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

下次都係seat返好安全d(個荷包)= =

我真係未試過坐小巴會攬。。

為方便起見,,好多小巴已經拆左BELT
delete

引用:
原帖由 gtoray 於 23-9-2008 21:55 發表
跟住先表明身份
3部鐵馬侍候
哈, 全車8個人得我同另一個人有攬  ...
where ? thanks dude

回復 7# 的帖子

居然係寧願拆左佢!!
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 saikeung23 於 23-9-2008 22:10 發表

where ? thanks dude
新界北~

引用:
原帖由 阿芝 於 23-9-2008 22:11 發表
居然係寧願拆左佢!!
權宜之計
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

次次都有攬.... 捉我呀笨!

引用:
原帖由 derek_lok 於 23-9-2008 22:07 發表
為方便起見,,好多小巴已經拆左BELT
唔得 ga 喎
引用:
i) 在 2004 年 8 月 1 日 或 以 後 登 記 的 公 共 小 巴,必 須 安 裝 高 靠 背 乘 客 座 椅 及 裝 設 安 全 帶

的士都有好多人唔戴seat belt

的士唔會有睇實你丫麻,有人查先攬返都得~
不過我成日搭果架小巴(一日兩次左右)車程都唔知有冇5分鐘,不過我都係冇攬

43 123
發新話題