發新話題

你會追求有男朋友的女孩子嗎?

只要我認為個男仔唔配個女仔(例如個男仔好薯,睇唔順眼)
而自己又好鐘意個女仔的話

我一定GOGOGOGO!!!

呢D情况以我所見0既結果通常係~條女會返原本條仔度!一來得個煩字~二來浪廢時間金錢=揾自己笨實!但亦有小量案例係例外0既~如果閣下自己係支"金筆"唔係"鐵筆"會事半功倍~

個個麻甩仔行街見到靚女身邊條仔都覺得唔配!!其實憑咩去話人唔配個女仔呢??好抽象~

引用:
原帖由 bravohk 於 28-12-2008 16:43 發表
個個麻甩仔行街見到靚女身邊條 ...
都唔係既

好多時係學校/行街見到啲薯仔拖著條靚女,真係=0=
果時會不停問自己:呢個世界點會咁架
呢啲情況咪"男唔配女lor"

但有時見到靚女身旁個男仔,第一眼你就會覺得好順眼
個男仔係靚仔果種,你會好自然"條氣順既"

配唔配,問自己第一個感覺就知了

咁講法其實都係個人視覺上睇唔順姐......

我又會咁念,
如果個女仔系同佢自己個現役既有問題,
遲早散既,咁就排定隊啦緊系,
但如果系純粹你自己用鐵筆既力量得到,
咁難保第日有支更強既鐵筆佢又走
呢d女仔對佢要三思囉
佢可以好易離開個現役,對你都同樣可以
當然要睇埋你有幾愛佢啦~~~

我覺得冇問題
鍾意一個人冇話對與錯
至於佢自己點做就係佢ge選擇
已經唔係前者要 concern ge 因素

引用:
原帖由 hmstalent 於 28-12-2008 20:40 發表
我又會咁念,
如果個女仔系同佢自己個現役既有問題,
遲早散既,咁就排定隊啦緊系,
但如果系純粹你自己用鐵筆既力量得到,
咁難保第日有支更強既鐵筆佢又走
呢d女仔對佢要三思囉
佢可以好易離開個現役,對你都同樣可 ...
同感!

引用:
原帖由 jabberwock624 於 28-12-2008 21:42 發表

同感!
照你咁講,唔去爭取

...
幸福要自己爭取,爭到手先諗點cool住你條女仲好啦

試下等自己死心啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回復 24# 的帖子

冇話唔爭取bor,我都有講如果佢同佢現役有問題就排定隊麻
不過我又念,如果佢而家同現役好幸福既,又做咩要格硬"筆"走佢姐
我會覺得佢開心幸福先系緊要囉,對佢搞咁多野可能令佢更煩更唔開心
真正鍾意佢應該為佢著想先唔系自己得唔得到佢(我認為)
不過我咁樣可能系人地心目中戈d傻仔黎既

del
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 hmstalent 於 28-12-2008 22:57 發表
不過我又念,如果佢而家同現役好幸福既,又做咩要格硬"筆"走佢姐
我會覺得佢開心幸福先系緊要囉,對佢搞咁多野可能令佢更煩更唔開心
真正鍾意佢應該為佢著想先 ...
其實我都係有這樣的想法...

回復 28# 的帖子

咁姐系你應該知要點做啦

引用:
原帖由 hmstalent 於 28-12-2008 22:57 發表
真正鍾意佢應該為佢著想先 ...
係lor, 所以先要比佢知道你點諗
唔好令自己後悔一生
比個機會自己, 亦係比個機會佢
當然唔係迫佢啦

timing 唔o岩就係唔o岩, 如果你比"他"早點認識她, 該有多好~
引用:
此時此刻在地球上,約有兩萬個人適合當你的人生伴侶,就看你先遇到哪一個,如果在第二個理想伴侶出現之前,你已經跟前一個人發展出相知相惜、互相信賴的深層關係,那後者就會變成你的好朋友,但是若你跟前一個人沒有培養出深層關係,感情就容易動搖、變心,直到你與這些理想伴侶候選人的其中一位擁有穩固的深情,才是幸福的開始,漂泊的結束。
George Bernard Shaw - 1925 諾貝爾文學獎

發新話題