60 1234
發新話題

我男朋友講左個大話,呃左我一年...

個大講唔係d咩"離"天大話...而係一個我覺得唔係咩一回事0既大話...
我真係唔明唔點解咁小0既事都要呃我lor...
佢響佢走之前用左講番個真相,我果一刻ofcuz話原諒佢la,
因為佢一走就個幾月, 費事佢'west'面la,
但我真係"興"到爆炸lor...我電話都唔聽佢...
如果我d fds 知道我竟然唔知我bf呃左我一年(因為真係要find out個truth係一dd都唔難)
人地一定覺得我好x蠢...
真係好想砍x佢.........................發洩完but未"興"完 thx

And im sure that he is gonna to lose his Dixk soon or later if he failed to settle me down

因咩事呃妳............可否詳細dd
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

又話係小事,但又要火滾
話你知真相你又要扮原諒
又要充大體但又覺得唔抵
你拍拖拍得咁辛苦,咁有咩野意思?
花槍耍一次半次就夠皮,耍得多唔係好巴閉

回復 4# 的帖子

就係因為唔明佢點解咁少0既事都呃我...
因為佢走果好多fds送佢機,如果我果一刻發火佢一定響佢d fds面前'west'面
我冇充大體但&冇覺得唔抵
如果你唔順我可以唔洗reply我

個大話係..
佢同佢所有fds+我講佢係hk人, hold hk passport, hold hk id card etc.
我之前n次想睇佢dirver licence n student id 佢都唔肯...(cuz name shown on id sould be written in Pin Yin)
佢一年後同我講佢唔係hk 人,佢係mainlander...
講真我係對mainlander 有小小偏見,
但我對於一d 會ashame of 自己民族0既人係有極大0既倫見!!
而佢同我解釋就係佢ashame of 自己係from mainland, so 佢認自己係hk 人..
(佢響hk讀過下幾年書但冇hk 身份)

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 17-1-2009 19:07 發表
就係因為唔明佢點解咁少0既事都呃我...
因為佢走果好多fds送佢機,如果我果一刻發火佢一定響佢d fds面前'west'面
我冇充大體但&冇覺得唔抵
如果你唔順我可以唔洗reply我
引用:
佢響佢走之前用左講番個真相,我果一刻ofcuz話原諒佢la,
因為佢一走就個幾月, 費事佢'west'面la,
但我真係"興"到爆炸lor...我電話都唔聽佢...
小事又要嬲,大件事又要嬲,嘜都嬲一餐魚尾紋都多兩條啦小妹妹
如果真係小事一椿咁你有無問下人點解要收埋唔講到左走先講?
你覺得發完脾氣唔聽電話,等你心情好返件事就解決?
如果成大班親朋你又唔想失禮人又想解決事既點解唔選擇問清楚件事呢?
你話我睇得唔順.....係呀,你文筆真係唔係幾順睇得有點兒辛苦

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 17-1-2009 19:23 發表
個大話係..
佢同佢所有fds+我講佢係hk人, hold hk passport, hold hk id card etc.
我之前n次想睇佢dirver licence n student id 佢都唔肯...(cuz name shown on id sould be written in Pin Yin)
佢一年後同我講 ...
咁你地兩個都要坐低傾啦,無溝通出事.
咁實說如果當初一齊佢一口就認自己係大陸人你會唔會對佢另一個面?
正如你響AP知佢要走唔想西面,你會覺得你男友唔LIKE
你男友又會唔會覺得我都講左出黎你又覺得小事點解又唔肯聽電話,你想人要佢夜長夢多?

回復 7# 的帖子

im sorry that im not a saint or something,i do get mad if my bf lies to me
maybe that lie is nothing for u but it does mean something for me
n i can tell u that we are very close, we talked abt everything (be4 i know the truth)

I hav told u that if u dont want to reply me, u dont hav to

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 17-1-2009 19:23 發表
個大話係..
佢一年後同我講 ...
佢可能係驚你唔鐘意o者,或者怕你屋企會比壓力你
可能就係你對國內人的印象,令到佢唔敢講真話呢

引用:
原帖由 louisli 於 17-1-2009 19:50 發表

佢可能係驚你唔鐘意o者,或者怕你屋企會比壓力你
可能就係你對國內人的印象,令到佢唔敢講真話呢
實說我見我女友言詞好似樓主第一個POST咁我都會講野前過濾左先講出黎
兩個人相處成日啲人都話要多啲溝通.....真係無溝通好多時一啲小事就變大事

i think it's not a minor problem

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 17-1-2009 18:51 發表
And im sure that he is gonna to lose his Dixk soon or later if he failed to settle me down
omg...nono

dick is very important to men.

losing dick ?...

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

回復 6# 的帖子

明白了

係"講真我係對mainlander 有小小偏見"

this is the only problem

ngng...

比著我..如果俾人呃左成年...都會

睇你而家點諗啦

佢其他方面會唔會都好鐘意講大話呢?

如果係咁...呢個人都

60 1234
發新話題