發新話題

我男朋友講左個大話,呃左我一年...

我起香港出世,渣香港身分證 / 特區護照

不過我上代祖籍澳門 , 咁我係咪香港人 ?

怪妹妹 , 嚴格d 講除左原居民 , 普遍香港人都係移民後代

揀男朋友應該首選人品、性格、靚仔

如果因為佢唔係香港出世 , 你可以選擇飛佢 , 呢d 亦都係你既自由

不過呢d 唔係成熟既表現

我同佢兩溝通一向冇問題,
係佢好有心唔想比我知,如果唔係佢都唔會呃我la

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 17-1-2009 20:29 發表
咁你而家諗著點呀?
佢又點呢?

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 17-1-2009 20:29 發表
每個人心裡總會有d 大小秘密

會包容、諒解先叫溝通冇問題

回復 16# 的帖子

如果佢一開始同我講個事實我係唔會mind, 因為我date 過講國語0既內地人
但佢咁呃我係佢唔arm
而且佢同我解釋係因為(佢覺得佢身為一個mainlander 係一個shame) <--而我好睇唔起呢d 人
你話我唔成熟我認,但佢更加唔成熟(佢age 27)

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 17-1-2009 20:43 發表
如果佢一開始同我講個事實我係唔會mind, 因為我date 過講國語0既內地人
但佢咁呃我係佢唔arm
而且佢同我解釋係因為(佢覺得佢身為一個mainlander 係一個shame)  
咁而家會否分手?

回復 21# 的帖子

depends

我想問樓主兩個問題

你有無呃過你BF?(不論大與小)

你有幾愛佢?

當你答得出我呢兩個問題的話你你要點做ge答案就呼之欲出
鵰。豹。狸。獅。狒

佢愛你先會噤......................
如果佢一早同你講,我係mainlander.....................你真係會唔介意?
佢唔講你都唔會知啦係咪。
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 17-1-2009 23:51 發表
佢愛你先會噤......................
如果佢一早同你講,我係mainlander.....................你真係會唔介意?
佢唔講你都唔會知啦係咪。
咪就係介意 lor
所以樓主依家先咁嬲je

我諗如果一早同你講
呢段感情應該唔會開始

樓主而家煩就係煩男朋友唔老實嗎

呢d 小事黎o者
佢話冇野厄你時.......先係大件事

引用:
其實一整件事,你都好介意佢係唔係大陸人,既然你地溝通,感情所有野都無問題,點解你要咁刻意要check 佢係咪香港人??

就算係其他人知佢係大陸人,而你一個唔知,又點??你地的感情係出於雙方的感覺而唔係國籍

佢唔能夠對自己國籍坦白,除左係佢自己心理障礙問題之外,亦都係考慮你的諗法

你覺得你好似好蠢比人o厄的同時,有一句話你可能未必認同,但都值得參考的係"女人可愛的地方係蠢,特別係適當的時候扮蠢"
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

sigh.........i think i need a break, im just trying to release my anger here,
i know most of u guys might think that im just so naive cuz i got really mad abt my bf's lie
but me n him hav been through so many n i couldnt believe that he lied to me for that thing
Anyway, thanks for u guys' replies

小妹好 , 恕我直接 ,

其實, 係大陸人又有咩關係 ? 你人己都識講你自己有小小 (我睇唔止)唔鐘意大陸人,

有冇諗過可能只係佢驚你唔鐘意而唔講真相 ?

香港人普遍都自視過高 , 佢可能只是出於保護自己心態姐 , 你淨係話人地好連咁小事都呃你 , 有冇試過易地而處 , 去為對方諗諗 ?

唔好下下以為好大件事 , 人地如果有其他女友而呃你就話抵死姐 , 不過 , 我睇你第一個 post 咁既語氣....唔難理解點解人地會唔講出來喎 , 有冇檢討過...會唔會係你自己平時 d 言行舉止令對方卻步 ?

2 個人相處 , 在乎真誠同舒服 , 你為咁小事就嬲到 " x " 都出埋......而家連電話都唔聽人....人地想同你溝通都有 d 難度啦

除左呢件事之外 , 佢真係咁一無是處 ? 冇其他野好 ? 如果真係冇, 相信都應該俾你飛左 9 年 ,

在為這件事勞氣之餘 , 試試想想對方的 " 好 " 吧 ,

別人說我....太瘋癲 !

我笑他人....看不穿 ~

發新話題