發新話題

我男朋友講左個大話,呃左我一年...

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-1-2009 03:06 發表

"女人可愛的地方係蠢,特別係適當的時候扮蠢"

絕對同意 ! 適當的時候扮" 蠢 ", 總比時刻扮 "精明" 好吧 ~
別人說我....太瘋癲 !

我笑他人....看不穿 ~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 18-1-2009 03:06 發表

你覺得你好似好蠢比人o厄的同時,有一句話你可能未必認同,但都值得參考的係"女人可愛的地方係蠢,特別係適當的時候扮蠢"
好明顯呢句野係大男人時代ge產物

引用:
原帖由 Pat 於 21-1-2009 01:49 發表

絕對同意 ! 適當的時候扮" 蠢 ", 總比時刻扮 "精明" 好吧 ~
男人總係想另一半夠蠢?

引用:
原帖由 gtoray 於 21-1-2009 02:37 發表

好明顯呢句野係大男人時代ge產物
男女之間都係一個心理遊戲
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

我諗佢嬲, 唔係件事本身, 而係呃佢...

引用:
原帖由 boni 於 21-1-2009 09:57 發表
我諗佢嬲, 唔係件事本身, 而係呃佢...
thats the point!!
anyway...i think all i need now is a break...

引用:
原帖由 怪妹妹-初號 於 21-1-2009 11:09 發表

thats the point!!
anyway...i think all i need now is a break...
算啦
佢就係唔想再呃你,先至話你知
只要佢仲係愛你的咪得囉

男人同女人睇同一件事既唔同反應真係好有趣....
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

有人要你你汁到啦,我女朋友係咁飛7左

-----------------------------------------------------
我懷疑你愛出世地點多過佢

引用:
原帖由 HunterX 於 21-1-2009 14:27 發表
哈哈...同意師兄所言,男人重視結果多,女人重視過程多

回應番樓主先:站係你既立場,我明白點解你會嬲,因為你覺得自己俾人耍左成年,一來覺得冇面,二來會懷疑佢對你既愛究竟有幾真,
一個女人要求男人對自己要坦白(題外話:不過次次同女友坦白承認買左新玩具都會俾佢話,所以而家選擇唔問唔講),當女人知道男人講大話,就會對對方失去安全感,甚至覺得對方好可怕(一開始處心積慮欺騙佢)

至於以上師兄所言亦不無道理,可能只係佢驚你唔鐘意而唔講真相(如果你曾在佢面前講過/甚至表現出對內地朋友既偏見)

最後送樓主一句:原唔原諒佢睇你愛唔愛佢!

引用:
原帖由 HunterX 於 21-1-2009 14:27 發表
好多時香港人都有咁既情況
男人小事化無,女人小事化大
男人大量,女人小氣

女人呃男人就天公地道,男人呃女人就天地不容,

都唔知咩心態,咁大佔有慾,不如唔好要男朋友啦,養隻狗好過

又要?好男朋友,但係又要嫌呢樣嫌果樣,唔怪得好男人死晒啦
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 阿Fee 於 21-1-2009 15:09 發表

最後送樓主一句:原唔原諒佢睇你愛唔愛佢
原諒同愛 並不能畫上等號吧

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 21-1-2009 15:21 發表

好多時香港人都有咁既情況
男人小事化無,女人小事化大
男人大量,女人小氣

女人呃男人就天公地道,男人呃女人就天地不容,

都唔知咩心態,咁大佔有慾,不如唔好要男朋友啦,養隻狗好過

又要?好男朋友 ...
o... 咁講好一竹篙打一船人啊~

引用:
原帖由 boni 於 21-1-2009 15:41 發表

o... 咁講好一竹篙打一船人啊~
觀點與角度.....我相信蠔屎都係表達部份而不是全部,無人對號入座就好了
我都幾認同,有時男人唸野同女人唸野係完完全全兩個想發
如果事件係換返轉個男知個女係大陸人,個男既就算憎,
我覺得可能只會唸一兩秒之後就吞左佢,男人會問唸黎做咩?我未聽個問題之前我唔係愛緊佢既咩?
何解聽完覺得係小事而佢隱瞞左個小事我就要考慮到分手?
如果講黎講去都覺得係小事,之後又要心火盛我覺得個問題已經唔需要再講下去了
要為一個覺得係小問題既野去引申個大問題,唔好再辛苦自己啦
拍拖要大家猜咁多咁唔該大家都坐埋張枱,大家唸下大家點解唔了解大家想要啲咩
係我既話我唸多兩秒就問佢點解一早唔講,問完哦左就算.
除非佢同我講佢係男人,咁我會唸幾日時間點解識左咁耐都唔知囉

有個好簡單的問題:
咩情況下你唔想講一樣野比某人知呢?
我只諗到幾個答案
a) 你唔信某人
b) 某人知道左會搞到好大件事
c) 果樣野某人無必要知

至於點解會引申到呢幾個答案,就要兩方面都研究反省一下啦

將心比心o者

男性係logical mind的,做每樣野都總會有個理由
當然未成年的唔計啦~

發新話題