27 12
發新話題

內地軍品店

內地軍品店

師兄,大家好!
小弟念住在今個星期6/日番大陸玩(主打行軍品店,掃下d平野)
買野之餘,想做埋一份報告^^"同埋開下眼界
份報告念住介紹下內地同香港,兩地既軍品店熱點同埋交學校...(想吸引多d人玩 )

大家有咩地方建議?廣州內/附近
有冇咩地方值得一去參觀?
內地有冇d與廣華街相似既街道?

謝謝大家。謝謝咁多位師兄。

廣州有師兄話一德路有
我未去睇:p

提起內地軍品店…
有冇師兄試過起「阿爾『殺』斯軍品店」訂過野番黎?
送黎香港既郵費呀、手續費呀果D點計?
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 15-3-2007 23:42 發表
提起內地軍品店…
有冇師兄試過起「阿爾『殺』斯軍品店」訂過野番黎?
送黎香港既郵費呀、手續費呀果D點計?
試過
打去問佢,佢話唔送去香港
我唯有叫佢送去我廣州的office,再叫同事帶過來 (免運費)

而家可能轉左制,你試下email佢,記得用簡體字,繁體字佢地唔答的

引用:
原帖由 louisli 於 15-3-2007 23:49 發表

試過
打去問佢,佢話唔送去香港
我唯有叫佢送去我廣州的office,再叫同事帶過來
XXXX
等我仲見到件法佬大褸好似幾平想買番件添

p.s.我盡量問下佢地啦
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

阿爾『殺』斯軍品店在哪的@@?

引用:
原帖由 RYODLi 於 15-3-2007 23:50 發表

XXXX
等我仲見到件法佬大褸好似幾平想買番件添

p.s.我盡量問下佢地啦
衫褲鞋果d 我都好怕佢唔岩size,到時無得退,你知啦,又未必係真品....

引用:
原帖由 massacre 於 15-3-2007 23:50 發表
阿爾『殺』斯軍品店在哪的@@?
京城

www dot alsace dot com dot cn

京城 去到咁遠.....有錢去冇錢番

引用:
原帖由 louisli 於 15-3-2007 23:52 發表

衫褲鞋果d 我都好怕佢唔岩size,到時無得退,你知啦,又未必係真品....
$300(果度寫)對我呢D平時收入(正確D黎講係屋企俾)又唔多既o靚仔黎講係一個非常之吸引既價錢
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 15-3-2007 23:54 發表

$300(果度寫)對我呢D平時收入(正確D黎講係屋企俾)又唔多既o靚仔黎講係一個非常之吸引既價錢
如果你唔係咁 care 佢可能係 copy ,買來出街著下又無咩所謂的
我都想買佢個法佬電筒:p

引用:
原帖由 massacre 於 15-3-2007 23:54 發表
京城 去到咁遠.....有錢去冇錢番
佢果度寫全國郵購,我就係以為佢全國包括香港
點知…佢既「全國」就偏偏唔包香港
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 15-3-2007 23:55 發表

佢果度寫全國郵購,我就係以為佢全國包括香港
點知…佢既「全國」就偏偏唔包香港
要唔要我幫你丫?最多你請我飲雲尼拿可樂

引用:
原帖由 louisli 於 15-3-2007 23:55 發表

如果你唔係咁 care 佢可能係 copy ,買來出街著下又無咩所謂的
我都想買佢個法佬電筒:p
如果佢件實物真係好似佢影出黎果件咁靚既話,即使係copy我都會買黎著
上年冬季行過大冰,見到件(佢話真品)既法佬CE花大褸要$1250
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 15-3-2007 23:57 發表

如果佢件實物真係好似佢影出黎果件咁靚既話,即使係copy我都會買黎著
上年冬季行過大冰,見到件(佢話真品)既法佬CE花大褸要$1250
我買過呢樣,係除左無咁鮮色之外,基本上一樣的
http://www.alsace.com.cn/produce_view.php?recordID=738

我懷疑尖沙咀有法佬fans
落雨天我要擔傘的時候,總係見到佢著住件parka

我想掉左我把傘

27 12
發新話題