發新話題

[認真] 香港人如果要留係澳門住...要點做?

仔仔哥,愛情不能當飯食的,你一講澳門就估到你想點啦
搵多個錢先吧
但係我想問,點解一定要你過澳門?佢黎香港唔得咩?

引用:
原帖由 hypermax 於 19-2-2009 13:46 發表
我仲記得泰國單野條澳門仔寸香港反應慢之後

新聞就講原來自某事件後有小部份香港人過檔去做澳門人

為左咩?聽聞係當地既福利囉
老實講,當聽到今年政府又派錢0既決定哥陣,有唔少澳門人都有0甘0既感覺:"下~又派~唔係化"
派一次咪夠LO~而家又派,仲有其他0既福利又突然間多左0甘多
雖然派福利的確可以減輕市民負擔
不過,0甘搞法,要成日派黎派去的話,我好驚會搞到D澳門人又無知又懶又貪心啦

引用:
原帖由 Boniface 於 19-2-2009 02:43 PM 發表
仔仔哥,愛情不能當飯食的,你一講澳門就估到你想點啦
搵多個錢先吧
但係我想問,點解一定要你過澳門?佢黎香港唔得咩?
ar....咁係因為佢仲讀緊大學......我做野事旦搵過份都得...佢大學唔係...

引用:
原帖由 仔仔 於 19-2-2009 21:57 發表

ar....咁係因為佢仲讀緊大學......我做野事旦搵過份都得...佢大學唔係...
星期六日小聚解決唔到問題咩 ?

至少船飛一定平過屋租先

佢肯我當然冇咩所謂....佢口頭講冇所謂

[quote]原帖由 仔仔 於 19-2-2009 22:20 發表
佢肯我當然冇咩所謂....佢口頭講冇所謂

呀楊生, 搵個咩太都唔洗咁呀...
鵰。豹。狸。獅。狒

其實我都覺得E+自己有D不切實際....但係我冇可能咩都唔做等運到嘛...?...

不過好多謝你地答我的問題...

日日陪住佢在於你立場當然好

不過俾個女仔感覺你既進取心先係實際

引用:
原帖由 仔仔 於 19-2-2009 21:57 發表

問題係你唔可以在果邊"事旦"搵過份工嘛
出來住真係一闊三大
水電煤果d 都一截
仲要計埋食飯行街睇戲呢?

係時候搬個POST去第二區

加下先由香港過馬交....
真係諗清楚先好
仲要有晒心理同生理準備先好呀

真係為左女人呀.......
仔仔,你如果唔係屋企收埋大把又或者有份月入幾萬既工作,你依家既想法實在不切實際
做人腳踏實地的好,打好根基有自己既事業,到時你回望過去就另一番滋味

引用:
原帖由 於 20-2-2009 11:33 發表
雖然唔識樓主..但係睇咁多板..令我有少少心酸
心酸 !?!?

發新話題