43 123
發新話題

[認真] 朋友三分親

朋友三分親

頭先有個fd 同我呻佢同佢男朋友既關係變差了, 佢男朋友開始唔會主動打電話俾佢, 只不過係啱啱兩個月, 每次佢都係主動咁去搵佢男朋友
佢問我應該點做, 唔知點解我諗黎諗去都係只有分手呢個結果, 唔係個男既開聲就係個女既開聲, 但係叫佢分手就好似好x街咁, 好似乘虛而入咁, 但係又幫佢唔到, 到底個男既開始變淡變冷淡既時候, 個女仔應該點做呢, 而家唔接受任何分手既建議
留意, 我個fd 唔係我女朋友

你唔係想去媾人.點會話乘虛而入!
我覺得如果你真係當佢係朋友.
你可以解釋比佢知.邊個搵邊個唔係問題
只係對方有冇第二個先係問題

引用:
原帖由 loki 於 28-5-2009 22:36 發表
你唔係想去媾人.點會話乘虛而入!
我覺得如果你真係當佢係朋友.
你可以解釋比佢知.邊個搵邊個唔係問題
只係對方有冇第二個先係問題
有無第二個呢個問題我有諗過, 但係無同佢講過, 始終我唔想叫人分手麻
但係要個女仔淨係單方面去搵個男仔又好似係一段唔健康既關係, 最重要係個女仔覺得個男朋友既對待冷淡左麻

你似乎對個女仔有d意思?

引用:
原帖由 gtoray 於 28-5-2009 22:51 發表
你似乎對個女仔有d意思?
無, 只不過係普通朋友....
咁啱佢呢個問題我真係解決唔到, 到點樣先可以令一個開始心淡既男人變番熱情

個女的苦苦堅持都無效的,一都係個女的就由得個男的唔好理佢,睇下個男的會點
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

事0實感情事......外人點比得幾多計?

佢兩個之間既事,你知幾多先?

我自己都面對緊同一問題......不過我係事件中的男

如果你對個女仔冇意思..唔好理咁多好D!@@
感情問題由佢地解決啦.
好多時男同女都會互數對方不是.
但同時其實係接受晒對方O既不是
只係口不對心.
如果你而家咁樣插隻腳埋去.
一單雙方都未夠成熟.
你會成為佢地分手O既導火線

咁見到人地感情出現問題, 想幫下手啫.....唔係太想佢兩個俾我講中佢地點樣分手....
我更加唔想為係我做左告解員但係又幫唔到佢而令到人分手....

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-5-2009 00:40 發表
咁見到人地感情出現問題, 想幫下手啫.....唔係太想佢兩個俾我講中佢地點樣分手....
我更加唔想為係我做左告解員但係又幫唔到佢而令到人分手....
人地感情出現問題......十單有九單半,都係外人幫唔到手ga la......

引用:
原帖由 里安 於 30-5-2009 00:45 發表

人地感情出現問題......十單有九單半,都係外人幫唔到手ga la......
起碼幫手諗下計囉....出計可能博得到唔會分手, 唔出計佢地自己做錯野就100% 分手架啦喎....

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-5-2009 00:47 發表

起碼幫手諗下計囉....出計可能博得到唔會分手, 唔出計佢地自己做錯野就100% 分手架啦喎....
兩個人既事, 出咩問題, 最清楚個問題係邊既, 你估佢定你?
幫唔幫會唔會分手邊個話得埋
再講, 兩個人出問題佢地(我係講佢地, 係兩個人)唔自己去解決的話, 外人幫得幾多次?
同埋其實我又覺得一開始就有個假設係一定要救段感情, 分手一定唔好既
咁我又會諗: 救左段感情, 係咪對佢兩個都好?

引用:
原帖由 Anonymous 於 30-5-2009 12:28 發表

兩個人既事, 出咩問題, 最清楚個問題係邊既, 你估佢定你?
幫唔幫會唔會分手邊個話得埋
再講, 兩個人出問題佢地(我係講佢地, 係兩個人)唔自己去解決的話, 外人幫得幾多次?
同埋其實我又覺得一開始就有個假設係一 ...
講得好^^!
人地O既事根本比你更清楚
特別而家樓主你係係女方個邊出計仔
你話你唔想自己做左告解員但係又幫唔到佢而令到人分手
咁你咪唔好去做告解員
有時關心朋友唔係咁去關心.
人地感情出現問題分手可能仲係件好事.
至少用左O既時間小
知道對方唔係自己真愛丫MA!!

回復 13# 的帖子

做朋友只可以支持佢, 佢喊就俾TISSUE佢...

P.P.S. Anonymous唔係佢GE名....
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

唔知你地係咪會聽完然後一句同佢地講"你自己去解決啦, 我唔知啊"
又或者係"你搵第二個講啦"
又或者係耍佢一大輪, 膚衍完人地再講"我都唔知你應該點做"

個個感情出現問題連搵人幫手諗下計挽救都唔會就話對方唔係真愛既話,
你地

43 123
發新話題