43 123
發新話題

[認真] 朋友三分親

引用:
原帖由 Anonymous 於 31-5-2009 00:45 發表

我大致上都同師兄做法差唔多
好多時, 黎到我面前講唔夠五句就喊
你比張紙巾佢, 拍下佢膊頭show你既support(當然睇人啦)
由佢舒發自己既情緒, 已前幫到當時人好多

sorry師兄誤會左
哈,唔緊要.. 係我表達得唔好o者..

p.s 兩位師兄都anonymous.. 頭先睇post睇到我頭暈

引用:
原帖由 monopolyshiu 於 31-5-2009 00:39 發表
我唔係女主角
我意思係,如果我自己講出黎..都只係想呻下"
只不過我係cgf習慣淨睇唔出post
所以積分咁少 - -"

非也非也..

提出方法等如同人解決問題??就等如同人地做決定??
提出方法當然可以.. 只不 ...
你......多謝你意見....
不過, 淨番我想問既問題得一個....如果個女仔己經決定要分手, 跟住搵人呻, 你估我仲會出post 問一個我解決唔到既問題?

引用:
原帖由 monopolyshiu 於 31-5-2009 00:41 發表

佢地自己傾過未??知道對方要求既係咩??
如果未傾既..當面傾最緊要..
我認同當面傾係解釋所有問題既方法,
但係我地推晒所有野唔講, 唔好理條女啦...
點樣先可以令一個淡淡地既人變得熱情番少少呢???

testing

引用:
原帖由 Anonymous 於 31-5-2009 01:03 發表

個女仔有無同男友傾過.. 知唔知道個男仔想要o的咩?

如果知道個男仔係因為乜野而變得冷淡既
件事就好辦好多..
所以我先認為,佢地兩個傾下係非常重要

如果個女仔傾過而又得唔到答案既..
最多只可以做o的好general既野,唔可以對症下藥,試下有無效

引用:
原帖由 Anonymous 於 31-5-2009 00:56 發表

你......多謝你意見....
不過, 淨番我想問既問題得一個....如果個女仔己經決定要分手, 跟住搵人呻, 你估我仲會出post 問一個我解決唔到既問題?
啊.. 唔好意思

我以為個女仔o岩o岩同你呻..
仲未決定到點做

引用:
原帖由 monopolyshiu 於 31-5-2009 01:31 發表

啊.. 唔好意思

我以為個女仔o岩o岩同你呻..
仲未決定到點做
呢個大家誤會啫....唔好意思師兄, 希望你唔會介意我既語氣...
引用:
原帖由 monopolyshiu 於 31-5-2009 01:23 發表

個女仔有無同男友傾過.. 知唔知道個男仔想要o的咩?

如果知道個男仔係因為乜野而變得冷淡既
件事就好辦好多..
所以我先認為,佢地兩個傾下係非常重要

如果個女仔傾過而又得唔到答案既..
最多只可以做o的 ...
聽君一席話, 茅塞頓開!!
題外話, 如果個男仔冷淡既原因係因為係個女仔度得唔到安全感呢??但係個女仔又唔可以解決到呢個問題呢??
再者, 包容係咩, 容忍又係咩呢???

引用:
原帖由 Anonymous 於 31-5-2009 01:44 發表

呢個大家誤會啫....唔好意思師兄, 希望你唔會介意我既語氣...

題外話, 如果個男仔冷淡既原因係因為係個女仔度得唔到安全感呢??但係個女仔又唔可以解決到呢個問題呢??
再者, 包 ...
唔會介意啦.. 知你想為個朋友解難o者

hmm.. 安全感..
女仔成日都同其他男仔一齊玩得好埋?
男仔覺得自己配唔起個女仔?

解決唔到??

對於一個問題我會咁做
1.嘗試解決
如果解決唔到,
2.將問題帶來既傷害減到最低,將問題minimize,達到一個雙方都覺得舒服既平衡
如果仲係非常不滿
3.嘗試迥避尼個問題,係未來盡量唔好遇上
不過尼樣唔係成日得,而且好多時有後遺症

如果以上既都無辦法.. 我會認為問題無法解決
最少係 係尼一刻,以我既能力同處境無法解決
唯有將問題放埋一邊, 睇下幾時可以解決

引用:
原帖由 Anonymous 於 31-5-2009 00:16 發表

唔好介意我直/語氣重, 結果你講完一大輪, 原來你係玩我既, 當男朋友唔搵自己, 講野冷淡, 每次好快收你線既時候, 點做溝通呢? 感情可以出現好多問題, 但係溝通上出問題, 係你呢幾句野之中, 好似只得分手呢個結局
...
多謝你意見先!
可能係我表達有問題
其實我一直都唔會直接叫人分手
我講話容忍落去.習慣個男仔唔打比你.
係佢如果唔同佢男朋友當面傾之後O既事

你所講.當男朋友唔搵自己,講野冷淡,每次都好快收線時,咁就做唔到溝通.
其實我相信,佢地拍拖唔只會傾電話丫?出街咪可以拎出黎傾囉!
我同我前女朋友好少傾電話.佢打黎我都係好快收線(因我唔知同佢傾咩 )
但係我同佢都拍左3年拖

其實點解會拍左3年就散?
係因為佢覺得我有好多問題.但係佢冇同我講.最後因為小小誤會一次過爆晒出黎
講左D拍拖絕對唔可以講O既野
到時咩野人都救唔番呢段感情,但同時 我都知道呢個唔係我將來O既伴侶!
所以我覺得你可以做O既野.係同佢分析.同時安慰佢.但你唔好比D實際O既方法佢

每次有女性朋友打黎話同男朋友關係搞得唔開心
我都只會係聽佢地不停咁講.
可能會講個笑話引佢笑.
最後都係會同佢講:
"我覺得你地兩個出黎傾會好D,有問題就要解決,如果唔係第時後悔就無謂"

最後我想總結番:我唔係想佢地分手.都唔係想佢地復合,因為呢件根本唔關我事.我只係一個外外人.!
我想講O既係.樓主你唔洗去幫個女仔諗咩計仔 甚至搭口路!.等佢地自己解決,因為你都只係一個局外人

引用:
原帖由 monopolyshiu 於 31-5-2009 01:58 發表

唔會介意啦.. 知你想為個朋友解難o者

hmm.. 安全感..
女仔成日都同其他男仔一齊玩得好埋?
男仔覺得自己配唔起個女仔?

解決唔到??

對於一個問題我會咁做
1.嘗試解決
如果解決唔到,
2.將問題帶來既傷 ...
其實我以前都試過對自己伴侶冇安全感.
原因係個時讀書.我同佢唔同班,
佢成日同班中O既男仔玩得埋
同時佢係精英班@@我只係普通班.我覺得自己襯佢唔起...
最後點解決,就係我同佢講我O既感受,
大家協定左.盡量減少同異性接觸
我都應承佢會讀書.
之後兩個升埋同一班所謂O既精英班
咁就順順便便.恩恩愛愛咁拍左3年.

引用:
原帖由 Anonymous 於 31-5-2009 01:44 發表

再者, 包 ...
我覺得問題冇話解決唔到.只係個女仔肯唔肯去變!

同時小弟愚見:
包容係代表接納同時接受
容忍係接受但唔認同

引用:
原帖由 Anonymous 於 31-5-2009 01:03 發表

點先可以令一個淡淡地既人變得熱情番D?
我覺得可以試下頭先位師兄O既方法
兩人唔傾電話一排.令到佢知道你唔係屬於佢
如果佢真係好鐘意你.佢會唔習慣.到時出POST個個唔係樓主問點去幫佢朋友.係佢朋友個男朋友出POST問可以點令女朋友重視我!

或者可以投其所好
我見有個師兄佢帶埋女朋友去打WARGAME.兩個人都好多WARGAME野傾

引用:

再者, 包 ...
del

43 123
發新話題