發新話題

[認真] 交朋友的障礙

搞gag多數係成班有野鬧......

鬧??
唔多明
來自卡斯特蘭的魔女,專用MP44同FG42的魔女

引用:
原帖由 RYODLi 於 9-8-2009 23:23 發表

可能我(同我既生活圈子)年齡都比較細啦…
始終覺得肯搞下gag就一定會成班有野講…
我年紀都唔細 2x  都重系甘樣,

搞冷gap 就得

搞冷gap先得
離題先是談話的王道

點解講到好似識朋友好難咁既..........

原OP的談話技巧出錯...

引用:
原帖由 tinchauy 於 9-8-2009 23:30 發表
搞冷gap先得
離題先是談話的王道
我地圍內算好…搞爛gag有幾個…認真既又有幾個…
於事日日番學都係爛gag同認真交替出現…
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

舊時就係成日太認真,對好多野都好執著,變左朋友難同你相處
有時講下笑,吹下水,耐唔耐先講下d正經野,大家關系都會好d

引用:
原帖由 Boniface 於 10-8-2009 00:42 發表
舊時就係成日太認真,對好多野都好執著,變左朋友難同你相處
有時講下笑,吹下水,耐唔耐先講下d正經野,大家關系都會好d
其實同朋友唔洗下下好正經既......

回覆 39# 的帖子

無錯了,大家出黎都係想輕鬆既ja
太正輕反而有失原意

引用:
原帖由 Boniface 於 10-8-2009 00:54 發表
無錯了,大家出黎都係想輕鬆既ja
太正輕反而有失原意
我而家都識好多後生d都唔係好識點同人交朋友、相處

回覆 41# 的帖子

好多原因,好難講

不過有可能係網絡發展,少左大家人與人接觸既機會吧

引用:
原帖由 Boniface 於 10-8-2009 00:58 發表
好多原因,好難講
好多野學返黎姐,同人相處都係

有好多時..就人夾人既....
呢個圈既人唔夾 就由得佢喇..
嘗試去搵另一個圈
總會有人懂得欣賞你
加油阿!

下次cgf響吹水區攪飯局 記得報名一齊來喇!
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

發新話題