發新話題

[認真] 突然之間好感動.....

引用:
原帖由 Flanker 於 21-8-2009 13:43 發表
CGF係我上過禁多forum中最最最最最最最最最最最最最最最最最最最最最最最最最正面的forum
諗番以前我上"你想"果陣...同cgf根本無得比
但求吹下水, 開開心心、簡簡單單又一日......

引用:
原帖由 Mr.X 於 21-8-2009 12:30 發表
我愛CGF
d字... 打風喎

引用:
原帖由 louisli 於 21-8-2009 16:04 發表

d字... 打風喎
好過我
當年根本連做都唔會做

引用:
原帖由 基爾芬 於 21-8-2009 16:10 發表

好過我
當年根本連做都唔會做
x2

原文來自 game station 546 期

「蝴蝶效應」是混沌學理論的一個概念。
其大意是:一隻南美洲辱雨林中的蝴蝶,偶爾扇動幾下翅膀,
可能在兩週後引發美國德克薩斯州一埸龍捲風。
混沌學理論認為在混沌學系統中,初始條件十分微小的變化經過不斷放大,
對其未來狀態會造成極其巨大的差別。
簡言之:差之毫釐,繆之千里。
再引用一首民謠就更清楚明白了:

丟失一個釘子,壞了一隻蹄鐵;
壞了一隻蹄鐵,折了一匹戰馬;
折了一匹戰馬, 傷了一位騎士;
傷了一位騎士,輸了一場戰鬥;
輸了一場戰鬥,亡了一個帝國。

所以每一位會員對我們都非常重要,
你的支持直接影響著整個wargame界的興衰存亡;
請繼續支持我們,支持CGF

引用:
原帖由 Mr.X 於 21-8-2009 12:30 發表
我愛CGF
估唔到X神同我寫ge會一樣
陰晴不定,本是人性。

原來以前果班唔係一班真係打wargame的玩家

引用:
原帖由 gtoray 於 21-8-2009 04:17 PM 發表
原文來自 game station 546 期

「蝴蝶效應」是混沌學理論的一個概念。
其大意是:一隻南美洲辱雨林中的蝴蝶,偶爾扇動幾下翅膀,
可能在兩週後引發美國德克薩斯州一埸龍捲風。
混沌學理論認為在混沌學系統中,初 ...
依個概念令我想起很多東西......
作文有用
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 Anonymous 於 22-8-2009 12:49 發表
借題發揮?係就唔好匿名啦無膽匪類

引用:
原帖由 Anonymous 於 22-8-2009 12:49 發表
咩事
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
你呢句說話我諗左好耐都唔明你所指

引用:
原帖由 於 22-8-2009 14:35 發表

你呢句說話我諗左好耐都唔明你所指
無~ 條氣唔須有人咁講說話
講到我地好對唔住某人
代表某人以前D 唔係打wargame的玩家隊友表達下慨嘆JA
其他人當然唔明

引用:
原帖由 Anonymous 於 22-8-2009 15:38 發表

無~ 條氣唔須有人咁講說話
講到我地好對唔住某人
代表某人以前D 唔係打wargame的玩家隊友表達下慨嘆JA
其他人當然唔明
主頁見到師兄個名wor...

發新話題