發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 24-8-2009 12:50 發表
單兄無需動氣,細路仔識乜野丫
有人講左一句我拍手

細個唔教 , 大個唔洗教
言教講唔聽 , 就黎個身教 , 打一鑊大鑊既
只有兩個下場 , "乖晒" 同 "唔玩"~~

calm down brothers, idiots can't be reasoned with

hopefully we'll see less of his kind when school starts by the end of August

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:43 發表

機會 , 係自己創出黎
經驗 , 係自己用膽量去面對 , 去歷練

靠人地鋪路 , 你只係一隻棋子 ; 靠自己 , 你先可以做棋手
下下靠上一代教 ??

愛迪生發明燈膽 , 係佢老豆教 ?? 點解唔係佢老豆發明 ??
人 , 要 ...
not 鋪路 is 教育

愛迪生?
1.extreme case
2. of course the affect of 環境 to every people are not the same

真是 main 環不0, Can you explain why 新一代 are worse thanold一代
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -5 konglish 24-8-2009 22:25
  • gtoray 金錢 -5 konglish 24-8-2009 22:25
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 13:16 發表

愛迪生?
2. of course the affect of 環境 to every people are not the same

真是冥頑不靈, Can you explain why 新一代 are worse thanold一代
呢一句我原封不動比番你

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 13:16 發表

愛迪生?

真是 main 環不0, Can you explain why 新一代 are worse thanold一代
愛迪生係extreme case, 咁呢個世界上都幾多extreme case

你就真係冥頑不靈(main 環不0)啦, 你又可唔可以話比我知點解你覺得新一代比舊一代差呀

引用:

愛迪生?

你講緊咩姐其實?我用左自己最大既努力都係睇唔明,你打個d係邊個國家既文字黎嫁?

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 13:20 發表

愛迪生係extreme case, 咁呢個世界上都幾多extreme case (how much? can you say)

你就真係冥頑不靈(main 環不0)啦, 你又可唔可以話比我知點解你覺得新一代比舊一代差呀
how much? can you say)

ask oddan
我真係好好人!

引用:

愛迪生?

教育 ?? 我無教咩 ?? 你又姓賴 ??
有例子就係極端 , 梗係啦 , 你唔夠我講丫嘛
環境固定 , 係睇人心想唔想爬 , 你自己下下逃避現實 , 你睇下你寫篇野講乜春 ??

你自己 "冥頑不靈" 唔夠人講道理 , 字都唔識多個話人 "main 環不0"
你知唔知咩叫 "版規" 呀~~
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=8
14.禁止使用 Konglish(以英文併音之廣東話,如 g ng g(知唔知) ng ming(唔明))。一些助語詞可以例外,如 ga(o架) ma(嗎,嘛)。

諗住同人撐之前 , 睇下人地係咩料先同人撐 , 你越撐只係會越肉酸

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 13:23 發表

ask oddan
你令人愈來愈火大了 你現在是要人教吧 你唔好咩都覺得係其它人的錯 李家成都好窮 佢現在禁又好有錢 你自已做錯 唔好話唔解自已事 邊個上一代教你無禮貌 邊個老師叫你無禮貌

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 13:23 發表

ask oddan
逆境自強嘅例子實在太多
由冇設備嘅居禮夫婦到坐監嘅希特拉都有

我e家問緊你嘅睇法, 你叫我問單哥做乜
我e家返學校還返個wave generator, 一陣先睇下你有咩高見

引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 13:21 發表

你講緊咩姐其實?我用左自己最大既努力都係睇唔明,你打個d係邊個國家既文字黎嫁?
愛莫能助
我真係好好人!

引用:

ask oddan
呢度個環境唔適合你架啦. 你都無辦法改變呢度既環境. 你都係去搵你可以適應既環境生存啦.

大家真係熱心...又幫人網上教仔....

講多無謂啦,約出來打場game當面對質好過啦~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-8-2009 13:31 發表
大家真係熱心...又幫人網上教仔....

講多無謂啦,約出來打場game當面對質好過啦~
我驚變左CQC

發新話題