17 12
發新話題

小經歷

小經歷

話說小弟早兩日響樓下大蝦樂食早餐
食食下發覺前面個呀嬋拐下拐下拖住隻左腳行口嗡嗡"你睇我唔到~你睇我唔到~"咁
覺得奇奇怪怪
一望之下原來佢左腳踩住一小疊錢拖住咁行 (幾百左右啦)
直覺佢應該係想據為己有啦
個呀嬋見我發現左, 立即加快速度
於是就叫一叫佢附近個男人 "係咪跌左錢?"
我見佢冇乜反應, 見事態緊急, 就行去佢身邊講多次
佢都諗左一兩鈔先醒覺
嘩, 我轉頭一望, 呀嬋已經坐低左, 地下疊錢唔見左
我就叫佢, "比返人啦"
佢仲嘴miu miu 咁話冇
原來佢踼左落檯底, 不過比我女友見到
事主幸保不失~

跟住到下晝, 趁女友提款
我就無聊聊去 ok 行下啦
一入到去就見到個傻下傻下ge男仔, 20左右啦
鬼鬼鼠鼠咁
即係好唔專心響度扮睇o野呢
咁我又留意下佢
果然唔夠5秒佢趁店員忙緊
就好快手由凍櫃拎左支雪條塞入褲頭再用件衫遮住
當佢去到門口以為成功左想走ge時候就比我喝停
"喂!企響度~" (佢扮聽唔到)
"企響度!做咩呀,你?"
佢就行返轉頭好快咁拎返支雪條放返入凍櫃
跟住好似細路哥做錯事咁對住我, 口嗡嗡好驚知錯咁
我同佢講話"今次算你好彩, 唔好再有下次"
點解我咁講?因為我認為佢應該係有d弱智, 唔通真係報警拉佢咩
講真最後都係浪費資源同時間
而且佢未完全離開間舖就比我喝住左

如果再比我做多次, 我可能會教訓完佢請佢食一支
"想食, 我請你食, 唔好再偷啦, 下次未必咁好彩有人比機會你"

-完-

見義勇為,好野!

你做左既係好事
我今日做左既...應該係壞事
我都唔知壞唔壞 唉..

今日響補習社 有個一年級學生要默書
不過呢個學生唔係我負責管既
我只係路過
我路過.... 見到佢出貓
佢唔識串good afternoon既後半 於是襯呀miss忙緊 翻開張紙偷睇再抄

我當時俾唔到反應...
原因有好多
例如我見佢默之前已經抄左好多次
又例如 其實我知道聽日後日大後日 佢都係要繼續串呢個good afternoon 串多幾日佢總會真正識串
又例如 岩岩開學 書都未教就要串字串幾日 好似又好辛苦
又例如 俾呀miss知道左佢偷睇 肯定剷到上天花板 成個班房既氣氛會好緊張
就係以上既猶疑...
我當時決定一次當睇唔到...

不過而家諗番
我諗我做錯左
或者 聽日我會私下同果個一年級生講番幾句 嗯...
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

回覆 3# 的帖子

一個善意既壞事黎既
我都唔知係對定係錯

回覆 3# 的帖子

身為 miss
唔應該當睇唔到

大蝦樂食早餐果個就真係"不該"d唔係自己既野就唔應該去貪......仲要踢去第度就仲"不該"
點都好師兄既人品係值得表揚既
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 gtoray 於 8-9-2009 00:39 發表
身為 miss
唔應該當睇唔到
嗯...
係既...
就算係俾次機會
都要俾佢知 "這是不對的 我今次俾機會你 下次唔好喇" 咁...
我聽日會去做...
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 阿芝 於 8-9-2009 12:43 AM 發表

嗯...
係既...
就算係俾次機會
都要俾佢知 "這是不對的 我今次俾機會你 下次唔好喇" 咁...
我聽日會去做...
係我我會殺一儆百

我會不會太過分呢?
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 Anonymous 於 8-9-2009 00:01 發表
話說小弟早兩日響樓下大蝦樂食早餐
食食下發覺前面個呀嬋拐下拐下拖住隻左腳行口嗡嗡"你睇我唔到~你睇我唔到~"咁
覺得奇奇怪怪
一望之下原來佢左腳踩住一小疊錢拖住咁行 (幾百左右啦)
直覺佢應該係想據為己有啦
...
師兄咁有正義感 係我就當睇唔到...

我大半年前試過搭地鐵荃灣線見到個TB,應該17,18左右
一路由SSP渣著部電話影個我對面個金女仔一路影到荔枝角,
咁我一路等到望到個MON確定到先出聲同個女仔講啦
點知講個女仔聽佢唔信我 f....之後過兩個站有另一個女仔指著個TB話佢偷拍,個女仔先信

引用:
原帖由 亞延 於 8-9-2009 18:09 發表
我大半年前試過搭地鐵荃灣線見到個TB,應該17,18左右
一路由SSP渣著部電話影個我對面個金女仔一路影到荔枝角,
咁我一路等到望到個MON確定到先出聲同個女仔講啦
點知講個女仔聽佢唔信我 f....之後過兩個站有另一 ...
拍裙底?

可能只係做影后 唔係裙底
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 gtoray 於 8-9-2009 21:28 發表

拍裙底?
開頭影全相..我用身擋開個tb,個tb知我發現架喇.我果時同個女仔講唸著叫佢因著啦,
點q知佢以為我想溝佢(心唸小姐你索

引用:
原帖由 亞延 於 9-9-2009 00:40 發表

開頭影全相..我用身擋開個tb,個tb知我發現架喇.我果時同個女仔講唸著叫佢因著啦,
點q知佢以為我想溝佢(心唸小姐你索鎹,但我未毒到唸著救你做電車男呀 ),之後我咪牛咁眼望著個tb,之後人多我行開左無耐就聽到 ...
咁佢都幾"魚"喎....^^"
又 你指証完個TB 佢都仲夠膽繼續影@@
人怕出名 芝怕肥/_\

引用:
原帖由 阿芝 於 9-9-2009 00:48 發表

咁佢都幾"魚"喎....^^"
又 你指証完個TB 佢都仲夠膽繼續影@@
我無記錯佢係唔知我督佢,因為當時情況太敏感.
1.佢係女仔唔係個個都會信佢係偷拍
2.我指証,但如果個TB有預謀可能我會中井
3.我老實無咁多時間陪佢玩,見義勇為都有限度
咁佢初時影既野同平時

17 12
發新話題