發新話題

mp5裝專用鏡會唔會俾前準星左住?

引用:
原帖由 亞爾多 於 8-9-2009 21:59 發表

我地講緊專用果隻......
係係 我話專用個隻覺得點 師兄就話aim左等於無....小弟實用主意...唔實用的話唔要了...

引用:
原帖由 tony2005443 於 8-9-2009 22:00 發表

係係 我話專用個隻覺得點 師兄就話aim左等於無....小弟實用主意...唔實用的話唔要了...
專用果隻...高度同準星一樣,要隔住前後準星黎睇粒紅點
你覺得有無用?

引用:
原帖由 亞爾多 於 8-9-2009 22:07 發表

專用果隻...高度同準星一樣,要隔住前後準星黎睇粒紅點
你覺得有無用?
好像好煩
小弟怕了

引用:
原帖由 tony2005443 於 8-9-2009 22:08 發表

好像好煩
小弟怕了
唔煩
+條橋+AIMPOINT
完成
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Flanker 於 8-9-2009 22:21 發表

唔煩
+條橋+AIMPOINT
完成
我而家咪用緊......

引用:
原帖由 tony2005443 於 8-9-2009 22:08 發表

好像好煩
小弟怕了
即係呢
你在前準星油一點粉紅色螢光漆,個效果一樣囉
tactically 可能好有用,但我地用紅點都係唔想風鏡撞埋尾柄度之嘛
專用鏡個eyepiece 直徑又細,可視角自然又細d,會望得好辛苦囉

引用:
原帖由 louisli 於 9-9-2009 10:33 發表

即係呢
你在前準星油一點粉紅色螢光漆,個效果一樣囉
tactically 可能好有用,但我地用紅點都係唔想風鏡撞埋尾柄度之嘛
專用鏡個eyepiece 直徑又細,可視角自然又細d,會望得好辛苦囉
英軍教官係5允許士兵咁做既
但呢個不失為一個蠢既方法
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 9-9-2009 11:54 發表

英軍教官係5允許士兵咁做既
但呢個不失為一個蠢既方法
civilian緊係咩屎橋都諗架啦

引用:
原帖由 tony2005443 於 8-9-2009 21:56 發表

好像講到紅點無咩用禁 其實在實戰上有用嗎??常用嗎 唔該
軍醫個人感覺:其實用無倍數紅點鏡的最大好處是:隨時隨地可以開雙眼瞄準,甚至把景觀跟紅點溶入一起,有如忘卻紅點鏡存在一樣舒服然............
無倍數內红點鏡用得熟係瞄得好快嘅,您話IPSC OPEN (真鎗/air soft)加鏡瞄得快唔快........?
如只用準星照門而又長時間開雙眼瞄準的話,唔只瞄得辛苦,仲好快變"鬥雞眼",所謂事倍功半也...........

ps:實戰時,隨時隨地:行、企、坐、跪、搜索...........開住雙眼鏡太重要了............
ps:但實戰時未必每個國家嘅一般部隊支鎗都有加內紅點鏡wor..............?上頭無配给咪無得用law!自己打game有得加梗加la...........
ps:wargame實戰時如戴咗頭盔或大個D嘅"孖屎"時唔加高鏡您都幾難用準星照門瞄準wor..............

happy shooting!

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

如果我戴風鏡,應該用low Mount / 定係 High Mount

引用:
原帖由 storm2729 於 9-9-2009 17:48 發表
如果我戴風鏡,應該用low Mount / 定係 High Mount
如果原裝力,我個人建議用low mount

引用:
原帖由 louisli 於 9-9-2009 18:43 發表

如果原裝力,我個人建議用low mount
個力同個mount有咩關系??又唔會有後座...

引用:
原帖由 tony2005443 於 9-9-2009 18:48 發表

個力同個mount有咩關系??又唔會有後座...
高mount遠準近唔準(太近會打低佐...),明唔明..........

PS:不過其實打過10M己經可以用高mount.......

HAPPY SHOOTING!

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 storm2729 於 9-9-2009 17:48 發表
自己戴風鏡枕下支鎗試下最自然既視線大約有幾高至決定low Mount 定High Mount........

HAPPY SHOOTING!

瞄準時間會快少少
可能係半秒
對於無要求, 無所謂ge一般玩家可能會係=無用
或者只係一個裝飾

發新話題