發新話題

那一天...

講句老實話

你既不快全都係自尋

又唔願放低 , 又唔再一次嘗試爭取

而你既第一次嘗試極其量都只係試探性質 , 個陣你地又識左幾耐呢 ?

做人明快一點 , 明刀明槍親口講一次

就算衰左都起碼唔會心有不甘 !!

引用:
原帖由 於 7-10-2009 02:18 發表
講句老實話

你既不快全都係自尋

又唔願放低 , 又唔再一次嘗試爭取

而你既第一次嘗試極其量都只係試探性質 , 個陣你地又識左幾耐呢 ?

做人明快一點 , 明刀明槍親口講一次

就算衰左都起碼唔會心有不甘  ...
唔緊要...因為呢個原因小弟都俾幾個fd鬧過傻仔了
打出黎都純粹想徹底咁放低
到而家諗番起咁多事, 只可以話菊小姐令我學識左好多野
無論好壞都係
最後都多謝師兄的支持

by樓主

樓主唔傻呀~唔好咁...我地一大班網友支持你GA....雖然自己唔係一個好識哄人GE人....
不過睇落樓主你好似冇主動出擊去拉近多一步WOR~
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

引用:
原帖由 Anonymous 於 7-10-2009 02:33 發表

唔緊要...因為呢個原因小弟都俾幾個fd鬧過傻仔了
打出黎都純粹想徹底咁放低
到而家諗番起咁多事, 只可以話菊小姐令我學識左好多野
無論好壞都係
最後都多謝師兄的支持

by樓主
咁樣~~~不如而家講埋落去啦

過左幾日
菊小姐可能都知道佢地做左d唔恰當既行為
於事我同佢約左出黎好好傾一傾
果日出到黎, 都傾左成個鐘
出奇地...菊小姐將成件事攬哂上身
叫我唔好嬲O先生
而家諗番起佢會咁講其實都真係怪怪地...
但當時聽完真係即刻當冇哂件事...
可能只係因為呢句說話係由菊小姐口中講出啦
如果係由O先生講出口既話應該又會係另一個局面...
走果陣我臨上車
好記得菊小姐拍左我膊頭一下, 講左句...
"唔好成日亂諗野啦, 開心d"

那一天...世界仿佛又回到了正常的景況

待續

一相情願, 自尋煩惱

其實呢d都是大家成長一部份, 而且好多時都是當局者迷

引用:
原帖由 gtoray 於 8-10-2009 23:19 發表
一相情願, 自尋煩惱
我都好認同你同餅餅講既野......
單戀人又唔敢行動...你唔表示人地唔會知既,勇敢的向人表白,就算不幸衰左都可以當係經驗
一世人流流長,你真係遇到the one時又等呀....同你係街見到地下有錢執又企埋一邊等佢自己入你褲袋?
白的講睇你打既野似乎同人相處好似有的問題

引用:
原帖由 kimkileo 於 9-10-2009 16:53 發表

我都好認同你同餅餅講既野......
單戀人又唔敢行動...你唔表示人地唔會知既,勇敢的向人表白,就算不幸衰左都可以當係經驗
一世人流流長,你真係遇到the one時又等呀....同你係街見到地下有錢執又企 ...
說來好笑...菊小姐有次都幾認真咁話過我有d自閉
不過好似真係對著佢先會咁, 對其他fd(不論男女)小弟都唔多覺有問題...
但其實都想聽下死神兄再詳細解釋點解會咁諗
Thz a lot~

by 樓主

不經不覺就到左果年年尾
由開學到年尾呢三個幾月以黎
我同一班同輩既義工嘔心瀝血咁策劃新一年既training camp出黎
由於O先生冇乜點理...菊小姐又唔係同輩
所以雖然接近每個禮拜都要開會, 但我都同其他人開得好投入好盡情
三個幾月過去, 要黎既日子始終黎到
雖然總括黎講好成功, 但今次個camp既詳情冇乜需要講
因為小弟要左睇右睇...都好少可見到菊小姐
但通常一見到都唔知點解總係見到佢同O先生玩得好開心
發覺過左咁耐...我依然未放得低
但自己到頭來又乜都冇做, 剩係企起度好妒忌咁望住佢兩個起度玩起度笑...

那一天...我眼巴巴的望著他們二人嬉嬉哈哈的場面...

待續

想當日真係有諗過留底...
不過諗諗下都係決定等打哂之後先留...
結果...
所以而家又要由年底開始打過了
用字同感想可能會同之前有唔同, 煩請各位見諒

by 樓主

引用:
原帖由 Anonymous 於 9-11-2009 21:06 發表
想當日真係有諗過留底...
不過諗諗下都係決定等打哂之後先留...
結果...
所以而家又要由年底開始打過了
用字同感想可能會同之前有唔同, 煩請各位見諒

by 樓主
哎...真係辛苦哂你^^"
又要你再回憶一次...
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 阿芝 於 9-11-2009 21:12 發表

哎...真係辛苦哂你^^"
又要你再回憶一次...
發覺時移世易, 對菊小姐份感覺已經冇以前咁犀利...
個人認為打哂之後應該可以一定程度咁放低佢了

by 樓主

回覆 73# 的帖子

好事來的

Writing Therapy

發新話題