21 12
發新話題

[認真] 最佳的生日禮物 ? 驚喜?....唉

最佳的生日禮物 ? 驚喜?....唉

女朋友已經第2次俾我發現同同一個男人,有曖昧關係,不過今次我都係原諒左佢
其實果位男士我都算認識佢,知有呢個人既存在

雖然因為種種原因,自己都好愛佢
因為雙方屋企人都見哂,本身都好有安全感,信哂佢

第1次發然係一齊無耐既時候,見到 i love u,呢d sms..but ok,fine,佢話一直都係同呢位男士咁,只係朋友關係,以後都唔會,
我都相信佢只係岩岩一齊,而且果位男士識左佢好耐,當我女朋友阿妹一樣

琴日我終於再發現佢地msn,我之後再睇番d紀錄,原來個幾月都係咁,我仲傻到如為以經過左去
見到d好多不知所謂既野,呢幾日唔好sd msg俾我,唔想俾佢知
still love u,and then 好多好多,我睇左少少已經睇唔到落去

我即刻係佢屋企走左,今次我既眼淚真係係眼邊,但流唔出..
我決定sd sms同佢講分手,問佢點解要咁呃我,佢冇出聲...
最後我都係忍唔住,再去番佢屋企,因為我真係好唔捨得
我番到去,已經原諒左佢,同佢講希望唔好再呃我,但我冇要求佢同呢個男人斷絕來往,你自己有自己既朋友係正常,唔好過火,
其二我根本唔係嬲佢,我係嬲果位男士,因為其實都傾過兩句,佢亦都知道我既存在,
佢係鍚佢所謂既阿妹,就好應該尊重佢男朋友,而唔係背住我攪曖昧..
其實今日係我生日,佢整左一本diy既相簿俾我,入面有好多字,我只得你一個,forever love等等,大部分都係愛我既宣言
她還說期待著有一天結婚.

呢一刻我想問,我應唔應該要求佢唔再見佢果位男性朋友呢?

應該係要令到個位男仕知難而退

要同佢講明, 你接受唔到佢同果個男人有咁既關係, 俾佢決定。
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

(個人意見啱就聽唔啱唔好理....各方師兄唔好大力插thx)
佢既然噤對你仲對佢噤死心塌地做咩
無女唔得咩
俾個問題你如果...我講如果呀今次你又原諒佢你第日又發現噤又會點第3次嫁嘞喎???...你保唔保証到第日同佢嘈既時候你唔會攞出黎嘈???........坦白講心有條剌就係有條剌...今日原諒咗佢你心都係有剌.......問題唔只係得男仔方面...女既都有責任....你問應唔應該要求佢唔再見佢果位男性朋友.........坦白講世界上有邊個唔識講大話......同你講你又會相信咩........如果你覺得哦我相既....噤咪無問題囉.......如果唔係sorry噤仲問黎做咩

[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 HunterX 於 10-10-2009 02:24 發表
要同佢講明, 你接受唔到佢同果個男人有咁既關係, 俾佢決定。
去到d 咁斷頭台的位,都要比d 時間的,太急的唔會係一個冷靜的答案,不過問得咁的都要有心理準備
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

當然要佢唔可以再同個男人有任何關係
因為你已經好大方亦好open咁比過機會佢
事實係佢 control 唔到自己
可能係因為你比太多自由佢啦?
唔係要你束縛佢, 但唔代表你對佢可以完全放任 (事實亦證明左唔得)

回覆 7# 的帖子

認同,如果另一伴唔識自我控制,你都無奈要想下辨法約束佢
再唔得既,佢都唔係好愛你ja

引用:
原帖由 蕉皮 於 10-10-2009 01:32 發表
應該係要令到個位男仕知難而退
女友答應會直接同佢斷絕聯絡,絕不回覆.
引用:
原帖由 於 10-10-2009 01:46 發表
比我..一次不忠.....百次不用.....
真愛是苦味
引用:
原帖由 HunterX 於 10-10-2009 02:24 發表
已做.佢都講...以後唔會咁.
引用:
原帖由 一等兵 於 10-10-2009 02:25 發表
(個人意見啱就聽唔啱唔好理....各方師兄唔好大力插thx)
無女唔得咩
俾個問題你如果...我講如果呀今次你又原諒佢你第日又發現噤又會點 ...
我都知...,多謝師兄你既答案,有時做人真係唯有信個信字.佢答應我既野,我希望會係真,我信佢.
引用:
原帖由 gtoray 於 10-10-2009 02:37 發表
當然要佢唔可以再同個男人有任何關係
因為你已經好大方亦好open咁比過機會佢
事實係佢 control 唔到自己
可能係因為你比太多自由佢啦?
唔係要你束縛佢, 但唔代表你對佢可以完全放任 (事實亦證明左唔得)
自由...有時d野真係多與少時間都..控制唔到,要發生事情,1分鐘都好足夠
唯有斷絕聯絡
引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 10-10-2009 02:29 發表

去到d 咁斷頭台的位,都要比d 時間的,太急的唔會係一個冷靜的答案,不過問得咁的都要有心理準備
信,唯有相信....
引用:
原帖由 Boniface 於 10-10-2009 03:15 發表
認同,如果另一伴唔識自我控制,你都無奈要想下辨法約束佢
再唔得既,佢都唔係好愛你ja
嗯...,我都唔想干涉,始終太過分.
發生呢件事之後,呢家真係有我冇佢.

承諾等等,我本人覺得都係假,而家既你,睇你既回應點都覺得信佢,同埋係冇佢唔得果D,我地講咩都係冇用,只好祝福你,同希望佢會專一對你~

引用:
原帖由 Anonymous 於 11-10-2009 01:36 發表

女友答應會直接同佢斷絕聯絡,絕不回覆.

真愛是苦味

已做.佢都講...以後唔會咁.

我都知...,多謝師兄你既答案,有時做人真係唯有信個信字.佢答應我既野,我希望會係真,我信佢.

自由...有時d野真係多與少時 ...
師兄,難聽啲講句
呢啲女都養唔熟嘅
我情願一世靠左右手
都唔會俾一個咁嘅人瞓喺我身邊囉

我宜家同你講

人地都知你存在, 都覺得無問題

咁多年2個人根本就無野

你咁做破壞左人地咁多年既友情

你知唔知咁做有幾討厭?

回覆 12# 的帖子

友情不會講到我愛你掛
明顯係對家有意思啦
但樓主女友可能覺得留個咁既人係身邊無問題
但我覺好容易會出事

引用:
原帖由 一等兵 於 10-10-2009 02:25 發表
無女唔得咩
俾個問題你如果...我講如果呀今次你又原諒佢你第日又發現噤又會點 ...
CHING我支持你冇錯有條剌就係有條剌呢個絕對係真我本人都試過雖然口講話唔介意但真實你自己知咩事

根本無曖昧過

曖昧係你自己諗出黎安落去

認為人地一定係曖昧

人地係曖昧就唔會同你一齊啦

你仲想點?

21 12
發新話題