發新話題

[劉華上身] 灣仔槍舖

引用:
原帖由 Zeiss 於 13-11-2009 20:22 發表

下....正常手槍唔洗落油架喎!!!啲油會"那"爛啲飛機o-ring同"索"彈膠架
......師兄你set鎗好勁勁呀

各位可能會問為甚麼氣槍不可用WD40作潤滑劑。其實WD40是一種”腐蝕劑”和潤滑油的混合。這種”腐蝕劑”對象膠尤其有害。氣槍中拍頭的膠環便是象膠製的。象膠接觸這種”腐蝕劑”後會發脹然後硬化爛掉。整支槍亦因此失去密氣性。
轉自‐改槍略攻 by lok*2
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 Zeiss 於 13-11-2009 20:22 發表

下....正常手槍唔洗落油架喎!!!啲油會"那"爛啲飛機o-ring同"索"彈膠架
你D油有腐蝕性咁堅嘅?介紹比小弟睇下開下眼界
講到自己幾威幾威, 咪又係要踎低, 坐低同埋訓低...

引用:
原帖由 Rager 於 14-11-2009 19:45 發表

wd 40 的確如此

間鋪咁好? PM 我呀, c 兄

引用:

唔係掛師兄 ?! 唔好嚇我喎
就算我去槍街買手槍, 佢俾我試之前都會落 d 油先俾我試架啦架喎 ....
前日去打 CQB, 另一支槍唔太順, 個場主幫我睇睇, 都有幫我落油喎....

我的兄弟如下 :
Canon 5D
Canon 24-105 L IS USM
Canon 70-200 f/4 L IS USM
Canon TS-E 24mm f/3.5 L
Canon 85mm f/1.8
Sigma 150mm F2.8 APO MACRO
Tamron 500mm F8 Reflex
HELIOS40 1.5/85mm
Metz 58 AF-1 digital
Gitzo 1940
http://www.ThxChing.com

引用:
原帖由 Rager 於 14-11-2009 19:45 發表

KY

引用:
原帖由 xhirt 於 13-11-2009 14:54 發表
灣仔 XN

得 朋友 通水, ksc G17 匣返左貨,
中午過左去 XN, 買返支 G17 既匣先, 唔係聽日打 CQB 無得用
過到去, 人山人海, 又跳左制無冷氣, 加上仲有兩個客買緊過千銀既野
我行埋去, 話想買個 g17 匣, 其中一 ...
哈哈~師兄~
我枝槍都係廣華街買...
都係好似求佢賣俾我咁!

各位大哥搭單一問,

請問 ksc G17 既匣, 用唔用到係 馬老二 G17 度 ?
我支 KSC, 打兩場 jam 一場 好困擾, 想轉返馬老二 ...

同埋, 聽一個朋友講, 普通版馬老二 唔可以用猛將 ?
但係另一個又話用左好耐都無事 ....真的嗎 ?
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Gitzo 1940

我諗起d 眼鏡鋪黑店都係咁...
先生你副眼鏡鬆左喎,入來我幫你較返佢

引用:
原帖由 xhirt 於 17-11-2009 12:01 發表
各位大哥搭單一問,

請問 ksc G17 既匣, 用唔用到係 馬老二 G17 度 ?
我支 KSC, 打兩場 jam 一場 好困擾, 想轉返馬老二 ...

同埋, 聽一個朋友講, 普通版馬老二 唔可以用猛將 ?
但係另一個又話用左好耐都無事 ...
如果你唔搭單問,會有更多人見到你個post
有邊個諗到問緊灣仔槍鋪突然裡面有問G17呢?

引用:
原帖由 funkee 於 5-12-2009 21:02 發表
Can anyone tell me where is 槍街 and where is that 灣仔槍舖? cause want to buy a g17.
Thank you very much!
年輕人, 我答你我驚俾其他師兄

槍街 - 旺角
你用上面既字眼去 google 都會搵到既, 玩 war game 野, 唔識 "槍街" 唔緊要
但連 google 都唔試下先, 會唔會真係懶左些少呢 ?

有時我會諗, 唔會唔因為太多呢 d 年青人, 去到槍店問埋 d 基本野, 令到槍店職員 .....
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Gitzo 1940

ching ching~how much u got the 17 mag in wan chai???

發新話題