17 12
發新話題

汲取今次事件上任何處理不善之處

汲取今次事件上任何處理不善之處

Reference:
通用版規:

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

2.嚴禁出現粗口,包括用字戶名字及簽名(諧音及圖片亦不可)或其他帶侮辱/挑釁性字句。

3.請勿對其他會員作出不敬行為、或刻意擾亂論壇秩序。

4.請勿於POST WAR 中小事化大、火上加油或無事生有。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

請問版主如何處理及執行犯版規之會員紀律?
井底之蛙, 啋你都傻!

有關違規之處分

會員如觸犯版規
I.        輕微者會被版主於帖內扣分並以短訊息通知
II.        嚴重者會發出置頂警告
III.        經以上處分而未有改善者
         a)初犯禁言3天
         b)再犯者禁言7天
         c)第三次禁言14天
         d)屢勸不改則永久禁言
IV.        如觸犯版規1,2,3,4,13,16,20 版主將因應個別情況而對違規會員實施即時禁言

今次事件不會對任何會員有處分

如發現有違規情況,請勿私下解決,會員可使用帖子之右下角"報告"功能,以便版主跟進。如有任何疑問可向該版之版主查詢。

大佬銘, 你唔係話事人, 我係想睇此事件經"汲取今次事件上任何處理不善之處" 後如何公平, 公正執行
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 gtoray 於 2-1-2010 16:30 發表
今次事件不會對任何會員有處分

如發現有違規情況,請勿私下解決,會員可使用帖子之右下角"報告"功能,以便版主跟進。如有任何疑問可向該版之版主查詢。
講粗口冇問題......Well done!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 3-1-2010 00:33 發表
大佬銘, 你唔係話事人, 我係想睇此事件經"汲取今次事件上任何處理不善之處" 後如何公平, 公正執行
不代表要秋後算帳
希望日後處理得更好

引用:
原帖由 gtoray 於 2-1-2010 16:37 發表

不代表要秋後算帳
希望日後處理得更好
並無秋後算帳, 而事實犯規

講粗口冇問題......Well done! Or, 大細超?
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 3-1-2010 00:35 發表

講粗口冇問題......Well done!
睇o野要要睇曬成件事
唔係話人地講左個小字比你捉到我就要ban佢

有些人表面冇犯版規, 但每每一出post就引起罵戰
然後又會向有關版主作出投訴被侮辱/挑釁
如果唔罰佢對家就必定係版主偏私
真理一定響自己果邊?

引用:
原帖由 jwlchan 於 3-1-2010 00:40 發表

並無秋後算帳, 而事實犯規

講粗口冇問題......Well done! Or, 大細超?
請問邊個大邊個細?
點解我要超佢?

論警察朋友, chan 兄你大把啦, 係咪?
講親都係你同警察親d啦, 係咪呢?

引用:
原帖由 gtoray 於 2-1-2010 16:44 發表

睇o野要要睇曬成件事

有些人表面冇犯版規, 但每每一出post就引起罵戰
然後又會向有關版主作出投訴被侮辱/挑釁
如果唔罰佢對家就必定係版主偏私
真理一定響自己果 ...
你話:
睇o野要要睇曬成件事............有些人表面冇犯版規, 但每每一出post就引起罵戰

我成件事己經貼上, 邊道有問題, 有d人要引起罵戰, 唔關我事

你話:

你定版規, 如何執行公平公正, 就要睇你閣下.
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 gtoray 於 2-1-2010 16:48 發表

請問邊個大邊個細?
點解我要超佢?

論警察朋友, chan 兄你大把啦, 係咪?
講親都係你同警察親d啦, 係咪呢?
好似話中有話!
話佢係警察朋友,Oh........英國定中華人民公和國? 我同警察親d? 好耐未被人拉過叻!
I do not want to post war at all.......
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 3-1-2010 00:56 發表

你話:
睇o野要要睇曬成件事............有些人表面冇犯版規, 但每每一出post就引起罵戰

我成件事己經貼上, 邊道有問題, 有d人要引起罵戰, 唔關我事

你話:

你 ...
有時講者無心(可能)
又或者跟本唔為意有人睇左會唔高興
我相信唔止一個會員覺得你一直ge言論都有d問題
只係大部份選擇唔出聲

引用:
原帖由 jwlchan 於 3-1-2010 01:01 發表

好似話中有話!
話佢係警察朋友,Oh........英國定中華人民公和國? 我同警察親d? 好耐未被人拉過叻!
I do not want to post war at all.......
你都覺呢?
正如你ge post一樣
話中有話
我又點會同你 post war 呢
傾下偈je

引用:
原帖由 gtoray 於 2-1-2010 17:01 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=566807&ptid=51570][/url]

有時講者無心(可能)
又或者跟本唔為意有人睇左會唔高興
我相信唔止一個會員覺得你一直ge言論都有d問題
只係大部份選擇唔出聲
引用:
原帖由 gtoray 於 2-1-2010 17:03 發表

你都覺呢?
正如你ge post一樣
話中有話
我又點會同你 post war 呢
傾下偈je
傾下偈冇問題, 但我既正式問題似乎冇正式答案

又你話"我相信唔止一個會員覺得你一直ge言論都有d問題" , 呢d係你既自作假設, 但Forum係你既, 你唔高興, 我亦無謂再多留, Byee是也!
井底之蛙, 啋你都傻!

引用:
原帖由 jwlchan 於 3-1-2010 01:13 發表

傾下偈冇問題, 但我既正式問題似乎冇正式答案

又你話"我相信唔止一個會員覺得你一直ge言論都有d問題" , 呢d係你既自作假設, 但Forum係你既, 你唔高興, 我亦無謂再多留, Byee是也!
唔好咁講
你咪試下開個投票 lor
好嘛?
無錯, website 係我設立, 但 cgf 多年來已經係大家心中ge地方
唔好講到我迫你走咁啦
要來要去我一向專重, 當然我希望大家響cgf開開心心啦
正如我年幾前已經同你講, cgf 隨時歡你的

17 12
發新話題