28 12
發新話題

馬記 FA-MAS F1 同 SV 除左外型外,有什麼分別?

引用:
原帖由 alien 於 23-4-2007 11:32 發表

可能要找好耐先有 壞個時樓主可能要撲曬成條槍街都未必找齊件.要心理準備
明搶幾乎有齊內部件wo
xm177都有d件通用
d件來源問題不大

明搶仲有個鏡橋添呀, 不過好x重...好似用熟鐵成舊車....
裝埋鏡之後起碼重多1kg....

fa-mas, 打原裝槍係正到爆炸!
中左唔認死都唔得(因為一次過實在中太多彈啦
個波箱係馬記咁多槍唯一可以放彈弓ge槍
波箱基本上係undestructable!
我都用緊!

想問,Famas F1 有冇 Hopup 架?
聽講靜係 SV 版有

引用:
原帖由 zeta 於 23-4-2007 20:59 發表

明搶幾乎有齊內部件wo
xm177都有d件通用
d件來源問題不大

明搶仲有個鏡橋添呀, 不過好x重...好似用熟鐵成舊車....
裝埋鏡之後起碼重多1kg....

fa-mas, 打原裝槍係正到爆炸!
中左唔認死都唔得(因為一 ...
其實放彈弓黎有咩用?
引用:
原帖由 yannchambrier 於 23-4-2007 21:03 發表
想問,Famas F1 有冇 Hopup 架?
聽講靜係 SV 版有
而家果隻梗係有
你估仲係91年版既FA-MAS咩
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 23-4-2007 22:12 發表

其實放彈弓黎有咩用?

而家果隻梗係有
你估仲係91年版既FA-MAS咩
如果長期唔會再用槍的話
彈弓壓得耐會失去彈性
放彈弓可以避免失彈力
打幾下單發都可以做到同樣效果, 但禁個制方便d

冇hopup應該賣到唔少錢

引用:
原帖由 ACYY 於 23-4-2007 20:57 發表
其實... 個摩打仲有冇得賣?我好驚打唔到大力...
摩打有出過,但應該無了,用eg700改少少可以放到入去
摩打同大力無關
簡單換條精密管可以由一面都無變成一面力

引用:
原帖由 louisli 於 24-4-2007 00:09 發表

摩打同大力無關
無關.......咪玩啦......

引用:
原帖由 queen 於 24-4-2007 00:21 發表

無關.......咪玩啦......
師兄有無用過橡根彈人?

假設你用同一條橡根,拉同一個長度
你彈得快/慢,被彈果個人會比較痛/無咁痛的嗎?

回覆 #22 louisli 的帖子

我諗起'摩打橡筋鎗'
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 louisli 於 24-4-2007 00:09 發表

摩打同大力無關
唔是喔唔是喔!我是擔心摩打個扭力唔夠喔~

引用:
原帖由 ACYY 於 24-4-2007 13:18 發表

唔是喔唔是喔!我是擔心摩打個扭力唔夠喔~
扭力無問題的,可以參考Legionee 寫兄的新手指南

引用:
原帖由 louisli 於 24-4-2007 16:19 發表

扭力無問題的,可以參考Legionee 寫兄的新手指南
打底中力都係?

另外,佢咁講:

PLAN A==8.4V2000mah POWER: pdi190% 或 systema m120s,guarder卑令拍頭,(最好買到systema卑令尾頂),4粒systema 6mm卑令(ball bearing),放嚮菊花牙 & 第二組齒輪(唔用晒6粒,因為天梯牙個兩粒爆硬,除非用7mm以上)

咁天梯牙個兩粒用咩好?鋼杯士?

FAMAS的波箱零件難求,識修理的人唔多
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

回覆 #27 G36K 的帖子

馬記波箱咪又係果個setting....
本來無一物, 何處惹塵埃

28 12
發新話題