發新話題

轉貼 VFZ GBB (有片有相)

個人看照片後評:
專用彈夾, 專用切氣方式
專用fire-pin, 專用槍機
槍身粗大模線, 非緞造金身
再看影片 :
射頻未見優勢, 氣化一般
沒看到射畢空槍掛機

唯一看到是價錢, 但別忘一分錢一份貨.
觀望.

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 2010-3-6 08:59 發表
如果用唔到WA系列一定係死路一條

靚又唔夠井勝靚,平又只係同VVE差不多
唔通你想佢國狗價咩...

UNDER DEVELOPING

in0同vfz不同級數, 它的定位明顯是在VVE ,朱P ,JJ級

緞造身不可能賣到咁平 ,in0個身都貴過VFZ成槍 ,應是鑄鋁做,

空槍掛機方面聽說已伸請專利 ,應該不太差吧 ,

我想VFZ 的優勢是 : 樣靚,像真,平價
缺點: 材質一般(同級的也差不多) ,自家匣( 未知性能)
不過,這價錢還比上級的像真,算不錯了

另外,等等台灣兄弟先啦

始終自家彈匣係最大問題,
槍身數唔係大問題,但彈匣同wa唔同,
又會有幾多人買佢枝gbb呢 ?
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 桸藍 於 6-3-2010 13:26 發表
始終自家彈匣係最大問題,
槍身數唔係大問題,但彈匣同wa唔同,
又會有幾多人買佢枝gbb呢 ?
隻匣都幾核突下, 係咪話咩可以用aeg匣個殼? 但... 呢個功能咁有用咩?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 6-3-2010 13:34 發表

隻匣都幾核突下, 係咪話咩可以用aeg匣個殼? 但... 呢個功能咁有用咩?
may be they think....can input the (AEG)pmag殼

隻匣唔貴 , 如果ok既話 ,咁都冇問題 ,其實是為槍而買匣定
而且遲d RX 都未必係W@ 數,咁冇埋由又唔考慮吓呢

見佢個鎗機無HK字,是M4定或416???

除左416 同SCAR 其他無興趣 , VFZ 第一次出氣長槍我真係無咩信心 , 不過內部個像真度暫時係最好
塑膠戰隊

引用:
原帖由 PMX 於 6-3-2010 17:10 發表
除左416 同SCAR 其他無興趣 , VFZ 第一次出氣長槍我真係無咩信心 , 不過內部個像真度暫時係最好
像真有時真係兩睇
像真但多故障又多問題,都幾灰的
希望VFZ唔係啦

咁就睇相,真係唔知有幾好,但VFz的誠意係不錯,
另外,就咁睇枝BOLT同外管hop-up的計設亦相信似是W@的系統,
現在只係擔心自家匣的性能,及使用其他匣/Bolt 的兼容性(如果是W@數的話)
小弟覺得只要改到上述的兩個問題,相信改得好的機會都很大

引用:
原帖由 Pvt.King 於 6-3-2010 13:34 發表

我直頭覺得係用AEG匣個殼駁上去.....

我就咁睇. 個HOPUP同VVA/份BOLT同井勝差不多...可能一支GBB都無GE朋友或者會買一支試下GE, 但係如果已經有一支VVA系列(國狗好GP好井勝好啦...)都未必會買佢吧...

唯一一個賣點, 就係個HAMMER...
鵰。豹。狸。獅。狒

我要416 改比PTW

引用:

咁未短左囉

發新話題