發新話題

買AK定M4好

一定AK
天生神力波箱
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 艾力 於 30-4-2007 10:36 發表
AK就好似男人既第二個女朋友一樣,至少一支,頂得順就多幾支~
同路人.............

回覆 #18 hippies 的帖子

AK....男人味大盛

引用:
原帖由 14692 於 30-4-2007 11:40 發表
AK....男人味大盛
太主觀喇.....

回覆 #20 Northwood 的帖子

錯, 係先入為主

引用:
原帖由 14692 於 30-4-2007 11:51 發表
錯, 係先入為主
唔係掛.......
唔好忘記我地係唔知樓主既喜好係點樣,
仲有..........
引用:
買電槍需知

槍還是如自己的女朋友一樣有著同樣的特性。

新手們買電槍多數會是儲了好耐錢才夠錢買第一支的,其實那是佔新買裝備開銷的最大巴仙。儲了那麼久,如果第一支電槍如果買回來打了不到兩場便出問題那又有多傷心?正如初戀女朋友追了回來,才發現她是老婆婆一樣的驚訝和恐慌,因此買槍要注意的事和選女朋友的一樣,也要『膽大、心細、面皮厚』

買電槍我強烈建議是買自己喜歡的款式為首要原則,你俾錢出來,難道還要買個自己不喜歡的槍嗎?

在網上討論區有好多人會說那支好,那支不好但是歸根究底俾錢買槍的還是你,和那支槍過日子的還是你,因此喜歡便好了!但是不同的槍種也有相對的限制你總不能要當自己在玩CS,甚麼一槍爆頭的!在槍的特性方面有彈數、改裝性、人體工學等。

例如MP5一般市面上買到的只有200/240飛匣,M16系的有330飛,相對來說在持繼火力上MP5是不及16系列的(自製強化彈夾另計)<---看著師父給我自己的1500飛彈夾自豪中。在改裝上大致上老馬二的槍也不會有大問題,因為新手不會買回來馬上自己改,除了第一代的電槍Famas(基本上買不到的了),外改裝性方面不要有問題的,坊間最多人用的那幾種槍也已經有很多很多相對的零件了,不用擔心。人體工學即是舒適感,小弟摸過的槍包括P90,MP5,AK47S,M16,AUG等個人來說握上手最舒服的應該首推P90吧!
http://www.civiliangunner.com/newbie/03.htm
如果到時屋企清一色係AK既話,淨係買枝槍都好傷銀包

M4

引用:
原帖由 Northwood 於 28-4-2007 17:54 發表
你要有主見先得,但係你可以參考人地既意見
我就認為玩邊枝都得,玩美軍渣AK47去打又得,做恐怖份子渣M4又得(唔畀佢地起戰場到汁到架?   )
AK同M4都可以玩得好原始,唔加鏡,戰術軌道,用原裝托既M4A1就最原始
另 ...
GP m4其實同星星m4有咩分別?
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 30-4-2007 17:29 發表

GP m4其實同星星m4有咩分別?
Star有得快速換彈弓

ak....

唔洗點加野都有型..

AK la............

sorry但我最後決定是mp5j!!!sorry,因我覺得金錢上和對我身型上十分"佩"合,So buy
mp5j!!
問你們(cyma cm.023) $160 點唔點

引用:
原帖由 match_man 於 28-4-2007 23:05 發表

你已為la....AK都可以係無低深潭 ...
GP30
wood kit
metal body
PSO-1
.
.
.(下省三千項 )
係咪都玩井勝又死得

發新話題