發新話題

((Updated)) VFC M4 GBB店家開箱文

((Updated)) VFC M4 GBB店家開箱文

((轉自 Arms-cool))
VFC M4 GBB開箱文 [店家版]

熱騰騰的VFC M4 GBB今日到貨囉!首批數量很少,本店只到十隻,下批十隻要等下禮拜才能出貨囉!

特別來做個店家版本的開箱文

其實根本沒差,差別只在於大箱跟小箱而已.....冏....

維持一貫簡約風格的黑色包裝

盒外特別貼上了印有柯特廠亞洲地區授權刻字的貼紙

M4 GBB就被包在裡面

內盒附填彈器,彈匣用紙盒包起來外,另用發泡雙面膠勞勞的固定在紙箱上

不知道為什麼選到的這隻特別油,槍面不是處理不好,是油!

剛開始拿起來時,槍機拉柄也都是油

真的好油

鋼製防火帽

黑色槍機頭

因為每支流水號都不一樣,所以先把編號寫起來貼盒外,方便槍友挑選

以下是特寫,因為趕兩點開店前PO,故圖較粗糙請見諒

基本上槍身處理以及各部份的外觀呈現上
以一萬以內的價格,已經算是非常有誠意的表現

VFC使用鋁合金純度較高的材料,使此槍特別輕
是我拿過最輕,下場也最方便的M4 GBB

拋殼片可能是我對此槍唯一挑剔的地方了,是我第一個要換鋼製產品的地方!

選擇扭、彈匣釋放扭可依個人喜好改為鋼製產品

外管及三角準心座,未來也可依個人喜好改為VFC廠鋼製產品

HOP調整系統,以及內凸點HOP膠

星狀環、瓦斯缸管,可搭配VFC廠RIS戰術魚骨系統
購買VFC M4 GBB搭配RIS戰術魚骨系統優惠價格$3000(原價$4780)
再送VFC製KAC戰術魚骨握把

後期改良的火控系統及通風式的覆進桿,可使此槍表現更為優異
雖然改良後的外觀與真鐵失真,也引發不少槍友熱烈討論
但店長還是建議,對外觀非常要求的槍友,可以選擇夠買井勝或毒蛇的產品喔!

槍機特寫,雖不是鋼質,但用心的VFC將它處理的稍有鋼製的質感

轉載--VFC M4 GBB 的初步內部解析

Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

唔知香港幾時派貨呢?
我係鴨仔,唔好打我!

有點失望。

等416中

睇完相好似....

可以無視....

我比較想知支槍既性能如何

枝野雖然係平 , 但係我諗應該要換既野都唔小 .... 同埋期待內部像真度既玩家會失望
塑膠戰隊

呢個系列同佢平價版AEG 差唔多,鋼件版應該過3k
睇相質感一般, 不過2k左右價格還是不錯,
有點失望是連擊鎚都改埋, 得個阻鐵較真, 反而想收佢隻阻鐵,
睇下改唔改到 VVA系統用, 改到換埋國貨仿真擊鎚,
咁VFZ 系統仿真度對自組或改裝的人來說, 吸引力不高

咁日出開去Gun St. 講開,好似講香港下星期會有貨返了 !!
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 seamoncheng 於 1-5-2010 20:28 發表
我比較想知支槍既性能如何
有link
'http://www.youtube.com/watch?v=rkI1cmsacr0&feature=player_embedded

回覆 9# 的帖子

今次係英/日 雙語
Ken's Custom Magpul M4  

覺得好似有d兩頭唔到岸...

引用:
原帖由 mingfai1985 於 2-5-2010 11:23 發表

有link
'http://www.youtube.com/watch?v=rkI1cmsacr0&feature=player_embedded
睇落個結構幾好玩 ,外殼唔係所講咁差,合格有餘,只係比預期失真了
究境R@ 點做測試? 睇過佢d片唔係叉喉就打得好少,條片連發得一秒,試唔到乜又吊癮

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2010 12:12 發表

睇落個結構幾好玩 ,外殼唔係所講咁差,合格有餘,只係比預期失真了
究境R@ 點做測試? 睇過佢d片唔係叉喉就打得好少,條片連發得一秒,試唔到乜又吊癮
買啦買啦
買個冇字既下身番黎改A2

好似冇乜特別吸引之處
叫做多個選擇啦

引用:
原帖由 gtoray 於 2-5-2010 12:52 發表
好似冇乜特別吸引之處
叫做多個選擇啦
十分認同
太陽神

發新話題