32 123
發新話題

大陸新兵孱弱 列隊20分鐘暈倒

大陸新兵孱弱 列隊20分鐘暈倒

大陸新兵孱弱 列隊20分鐘暈倒 (明報) 05月 01日 星期二 05:10AM

【明報專訊】在「溫室」長大的內地年輕一代,由於缺乏體能鍛煉,體質每

新一代過度幸福後遺症(唔只大陸):x ..............
NO COMPROMISE!

[quote]原帖由 Paul 於 1-5-2007 21:19 發表
大陸新兵孱弱 列隊20分鐘暈倒 (明報) 05月 01日 星期二 05:10AM

【明報專訊】在「溫室」長大的內地年輕一代,由於缺乏體能鍛煉,體質每
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

美軍新兵D體能何嘗唔係咁?|)
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

其實PLA會唔會係香港recruit?

引用:
原帖由 cccarlos 於 1-5-2007 21:54 發表
其實PLA會唔會係香港recruit?
聽人講過好似係唔准許的
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 1-5-2007 22:00 發表

聽人講過好似係唔准許的
基本法上的字面寫是........“無需要”

引用:
原帖由 Paul 於 1-5-2007 22:05 發表

基本法上的字面寫是........“無需要”
真係夠哂含蓄
法軍既象徵~!

係真唔係啊……我初二果年軍訓每日2個鐘梗唔小得,一班體檢過既合格者體能衰過班爛鬼初中生?講笑下……

引用:
原帖由 Hamlet 於 1-5-2007 22:43 發表
係真唔係啊……我初二果年軍訓每日2個鐘梗唔小得,一班體檢過既合格者體能衰過班爛鬼初中生?講笑下……
當年你地係咪係黃埔操????

唔系,東莞既寶山,一個炮兵團駐地。

引用:
原帖由 Hamlet 於 1-5-2007 22:52 發表
唔系,東莞既寶山,一個炮兵團駐地。
我地香港仔D自費團多數去黃埔海軍基地, 我初三時團內既教官也是海軍的人

省內好似就聽過黃埔會接待港澳學生……當地有駐軍既唔使咁遠水路,海軍既都有過,係虎門補給基地既水兵……

引用:
原帖由 Hamlet 於 1-5-2007 23:01 發表
省內好似就聽過黃埔會接待港澳學生……當地有駐軍既唔使咁遠水路,海軍既都有過,係虎門補給基地既水兵……
現在駐港部隊每年都會收一班香港“精英”中學生入營操

引用:
原帖由 Paul 於 1-5-2007 23:10 發表

現在駐港部隊每年都會收一班香港“精英”中學生入營操
啊.....“精英”是指
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

32 123
發新話題