36 123
發新話題

WE GBB KAC PDW open bolt ver 介紹

WE GBB KAC PDW open bolt ver 介紹

筆者在評價此槍前, 先感謝三軍借出一支GBB KAC PDW作為是次測評用槍

大家可以看到今次WE所推出的GBB KAC PDW一個包裝盒內, 共有1 m4匣, 1 GBB KAC PDW專用匣, 1支GBB KAC PDW, 1支入彈器以及1條用作拆BOLT用的小工具
就圖片所見, 外型十分精細, 短管, 有marking, 付上KAC PDW專有的前後瞄準器, 可算已是標準有餘的配置了

下圖應該是各位玩家最關心的位置, 今次we為回應各玩家的要求, 特地為大家打造一套極精緻而像真的內膛設計

可調式hopup亦在此處, 只需拉開bolt後, 便可輕易地調整hopup至玩家心目中的彈道, 據說如用topgas可於50m內輕易地命中目標

沒有銅芯, 的確地在外觀上改善不小

鋼制火帽以及外管, 以兩者的精緻程度, 筆者估計應該是cnc出來的

槍身兩側大特寫, 可見其陽極處理表面真的令筆者心動

清晰可見以及十分華麗的kac 商標

為open bolt設計的彈匣, 與過往銅芯彈匣不同之處是匣內推bb 彈往出彈處那件組件

內機匣與以往m4大致相同, 只是再沒有buffer tube以及其相關組件

全新設計的開膛組件外觀

只需拉開後pin以及運用那條小工具即可軾易地把bolt取出了

換管亦極之容易, 只需把前後pin取出, 再扭開兩口羅絲, 便可把bolt, hopup組, 內管, 外管組完全取出

此為可調式hopup內視圖

是次測試使用we 0.2及0.25 bb彈, 以及topgas, 在此再次鳴謝三軍提供

裝著示範圖

offical intro
http://www.youtube.com/watch?v=t ... LDE&feature=sub

多謝各位觀看, 如各網友對此槍有興趣訂購, 可於本站之團購主題內報名

以上如需轉載, 請先得到本站同意
鵰。豹。狸。獅。狒

c-hing.../
your open bolt kac pdw have markings and is short barrel??
your's are special version or is already out in market??

引用:
原帖由 pkcurtis 於 27-5-2010 22:24 發表
c-hing.../
your open bolt kac pdw have markings and is short barrel??
your's are special version or is already out in market??
THIS IS SHORT BARREL MARKET VERSION

回覆 3# 的帖子

Thank you c-hing....
love this

下身係唔係鋁陽極? 睇呢唔似6 或7系鋁? 同tsc 個隻有咩野分別呢? thank you.

引用:
原帖由 jpg 於 28-5-2010 03:09 發表
下身係唔係鋁陽極? 睇呢唔似6 或7系鋁? 同tsc 個隻有咩野分別呢? thank you.
TSC果隻係CNC...
其他我唔清楚...

Dear C Hing, how's the blowback feeling of this? And is it really having a good grouping in 50m?

引用:
原帖由 whitecat 於 28-5-2010 15:12 發表
Dear C Hing, how's the blowback feeling of this? And is it really having a good grouping in 50m?
C hing,i got 1 of these,Long Barrel version,

if you're talking about the grouping in 50m....well...forget it

引用:
原帖由 jackass 於 29-5-2010 22:32 發表
C hing,i got 1 of these,Long Barrel version,

if you're talking about the grouping in 50m....well...forget it
我諗緊係咪.... 50 尺 ...
打錯 ..?

有人話,WE出果陣,個柄連下身個位,接合果到個柄突左少少,好唔滿意
所以TSC修正呢個問題
但係,真槍係點,自己看
http://www.civiliangunner.com/KACpdw.htm

TSC既字無記錯係深刻

至於真槍既字係白字定係深刻字,我兩款都有睇過
其中相片,自己找了~
http://www.gun-world.net/usa/kackmc/6pdw/6pdw.htm

引用:
原帖由 wonglk 於 30-5-2010 00:25 發表
有人話,WE出果陣,個柄連下身個位,接合果到個柄突左少少,好唔滿意
所以TSC修正呢個問題
但係,真槍係點,自己看
http://www.civiliangunner.com/KACpdw.htm

TSC既字無記錯係深刻

至於真槍既字係白字定係深刻字 ...
連KAC出呢支玩具槍都有 "面深底深", "面白底深", "面白底白" 咁多隻版本, 我都搵過資料, 但都係百思不得其解

引用:
原帖由 101653 於 30-5-2010 01:11 發表

連KAC出呢支玩具槍都有 "面深底深", "面深底白", "面白底白" 咁多隻版本, 我都搵過資料, 但都係百思不得其解
多款色...滿足客仔

引用:
原帖由 wonglk 於 30-5-2010 01:12 發表

多款色...滿足客仔
何來客仔?
呢支槍真鐵根本冇消量冇人會買, 初初只係為左囉黎串P90
你唔好話佢版本都未定死, 剩係整出黎做Display?

呢支連KAC自己都視為係玩具槍既野, 出Airsoft已經O左咀, 仲要連GBB都出埋, 好心WE出下AK/G36啦

請問呢支pdw原裝個集彈如何?... 對不起啦只有這個post有關於pdw....

引用:
原帖由 bbbomb 於 10-6-2010 17:56 發表
請問呢支pdw原裝個集彈如何?... 對不起啦只有這個post有關於pdw....
我地只做左粗略測試
原裝集彈性似乎不如傳聞中利害
應該要執一執

36 123
發新話題