發新話題

gbb同aeg

gbb同aeg

我想問拎gbb落埸同aeg打會唔會唔夠做
先唔好講技術呢d咁主覲既野先--
30飛既匣會唔會打得過300+既電匣
如果天氣較凍個匣會唔會好易氣化

引用:
原帖由 ss000281 於 28-5-2010 21:09 發表
落場打, 暫時都係 aeg 佔優

引用:
原帖由 ss000281 於 28-5-2010 21:09 發表
其實係冇大問題...
我唔敢講夠做,但冇大問題...
彈數就一定唔夠人玩嫁LA...
但係,你玩GBB都FULL唔到人嫁LA...
落埸最多都係點發同單發...
最緊要係準確度...

如果係VVE匣...
15度都冇咩問題...
我試過,可以打曬30發...
有片講VVE成支放入冰箱,0度,拎番出黎都仲開到10幾20槍...

個人覺得Wargame是a way to simulate war, 而我個人亦追求as real as it get.
現實中要在香港合法持牌拥有槍械可能十分困難, 所以Airsoft這樣代替品都希望能夠盡量做到Real Steel的Features.
有人覺得落場要改快頻/過百/過千發彈匣才夠用, 認為這樣才不會處於下風
個人覺得會失去意義, 一支外表改到極為漂亮的步槍內裡卻是一支過百/千發機槍, 一下"Full"震壓全場.
此舉"學壞手勢"
當然各有各玩, 有人覺得AEG好, 有人覺得PTW好, 但我支持的是現在Airsoft中能最接近Real Steel 的GBB.
有人習慣及享受到"Full幾十飛""殺"一個人, 但我愛的是喵準再輕輕扣動扳機"擊殺"敵人.

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 CWHS 於 28-5-2010 23:39 發表
個人覺得Wargame是a way to simulate war, 而我個人亦追求as real as it get.
現實中要在香港合法持牌拥有槍械可能十分困難, 所以Airsoft這樣代替品都希望能夠盡量做到Real Steel的Features.
有人覺得落場要 ...
十分同意
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
有人覺得落場要 ...
小弟也讚好!!
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

我玩AEG不過都十卜單發or點發~
有時見d人"狂Full我空虛"都幾煩

Apple to Apple....... for example EVO vs STi; 997 turbo vs R35 GTR; S500 vs 740iL......

YYE GBBR vs YYA (or similar type) GBBR

AEG vs AEG

PTW vs PTW

Apple to Apple = Fair = good fun

電槍設計原意是落場用,氣槍主要是玩樂用
要是下場當然電槍>氣槍, 不過現在氣槍只要改好/tune好, 落場已足夠
有人覺得派彈好玩, 有人覺得仿真槍既野好玩, 視符你追求d咩

如果得幾度,GBB性能會大幅下降, 十幾度影響唔多, 提前要買氣化好的彈匣
用co2另計

引用:
有人覺得落場要 ...
X2
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

發新話題