發新話題

WA System m4 npas 幾問,謝謝!

引用:
原帖由 mozcardking 於 17-6-2010 13:49 發表

客氣客氣, 多謝師兄回覆就真
琴日買左個豬標buffer.搞完一輪, 好似無左碎彈,但係打連發個陣一發會係槍管正常咁打出, 另一發係個拋殼位飛出黎, 變左條殼槍
公差方面小弟check過, 自己覺得好似無乜 ...
師兄ra飛機是否金屬噴嘴,可否影張hop-up相泥望望.

引用:
原帖由 0050100 於 17-6-2010 16:10 發表

師兄ra飛機是否金屬噴嘴,可否影張hop-up相泥望望.
唔係架, 成件野都係膠, 入面條芯先係金屬.

多謝師兄回覆

引用:
原帖由 gainax 於 17-6-2010 14:31 發表

啱啱仲改左個回覆問野添
不過解決左就好了, 而家是會跳彈?換個係加重之P buffer? 你的是膠飛機+金屬npas?
其實咁多問題我覺得是隻飛機唔太得
係呀, 換左加重豬標buffer. 而家變左跳彈或者卡彈, 琴日唔記得買gas, 無咁多氣試, 淨係試左4,5隻夾左右. 跳彈問題都幾嚴重
無錯係膠飛機+金屬芯
多謝師兄回覆!

師兄膠機差極都有得攪.最後果張hop-up 睇唔清,因唔知#勝10係點.
已前hop-up未改我都碎彈,亂跳自改後沒了.
簡單的Countersink.

附件

17-6-2010 23:25

17-6-2010 23:25

引用:
原帖由 0050100 於 17-6-2010 23:25 發表
師兄膠機差極都有得攪.最後果張hop-up 睇唔清,因唔知#勝10係點.
已前hop-up未改我都碎彈,亂跳自改後沒了.
其實我想轉prime個隻hop up座, 不過呢排洗唔少, 諗住一步一步黎再買

補上hop up照片兩張, 小弟為先前唔清楚既照片道歉
多謝師兄回覆!

你猜會否紅箭處把彈停着乘着100分1秒
看似#勝較我的5k紅箭處較寬.

附件

18-6-2010 00:16

18-6-2010 00:16

引用:
原帖由 mozcardking 於 17-6-2010 23:41 發表
其實我想轉prime個隻hop up座, 不過呢排洗唔少, 諗住一步一步黎再買

補上hop up照片兩張, 小弟為 ...
prime個隻hop up座用aeg膠都係麻麻地,在hk網上揾位f22個V2改法再加個countersink
非常理想.賣下廣告,我個重正(自已覺得) ,但有少少難度.http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D2

回覆 48# 的帖子

其實上一個回覆想講, 不過你的問題已解決
但諗諗下 跳彈又可能關事, 再打過

我估計是 你的 飛機(金屬尾芯) + 鋼bolt(用加重件) + 加重buffer = 太重/ 震動問題 ( 同時加重回鏜零件會更震動)

彈匣上彈既彈弓下壓太多時, 被飛機推出來的BB會"跳出來" , 因回鏜速道不夠快(即太重)有時間比
BB會跳出來( 因不像電槍hopup座有條管做軌道)   偏離軌道直撞hopup座外則/槍鏜  ,同震動影響,
加上彈匣上彈方式是左右左右, 亦可能飛機有尺寸工差/ 不配合, 飛機推彈不在正中,推歪一邊, 加埋上面的" 回鏜速道/ 震動"
與 005 師兄提出問題, 就可能發生 , 試下拆走bolt 加重件, 學 005 師兄修hopup座內則

引用:
原帖由 0050100 於 18-6-2010 00:31 發表

prime個隻hop up座用aeg膠都係麻麻地,在hk網上揾位f22個V2改法再加個countersink
非常理想.賣下廣告,我個重正(自已覺得) ,但有少少難度.http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=57715&ex ...
想問下師兄3/8"個度係唔係要用機器lor開?
多謝師兄回覆!
引用:
原帖由 gainax 於 18-6-2010 06:22 發表
其實上一個回覆想講, 不過你的問題已解決
但諗諗下 跳彈又可能關事, 再打過

我估計是 你的 飛機(金屬尾芯) + 鋼bolt(用加重件) + 加重buffer = 太重/ 震動問題 ( 同時加重回鏜零件會更震動)

彈匣上彈既 ...
琴晚再搞過, 我諗應該真係我手工問題, 塊飛機固定片我再磨過, 磨深左唔夠1mm, 因為唔夠多氣既關係, 淨係試左兩隻夾.
不過打連發完全無出過問題
希望唔會再有問題..
因為自己既手工搞左大家咁耐, 對唔住..
多謝咁多位師兄晒左咁多時間覆左小弟咁多次,令小弟學到好多野!
如果第日我又自投羅網搞衰左第二d野個陣. 希望各位師兄可以再指點下小弟, 多謝!

唔知師兄講邊處.Ver 1係手鑽鑽穿佢. Ver 2係企頭鑼直刀裝手鑽慢慢偷.
係做就做Ver 2.買齊野開工你就明架啦.
攪唔掂跟佢啦!簡單啲.http://www.wargameyau.net/viewth ... page%3D4&page=2

引用:
原帖由 0050100 於 18-6-2010 17:11 發表
唔知師兄講邊處.Ver 1係手鑽鑽穿佢. Ver 2係企頭鑼直刀裝手鑽慢慢偷.
係做就做Ver 2.買齊野開工你就明架啦.
攪唔掂跟佢啦!簡單啲.http://www.wargameyau.net/viewth ... a=page%3D4&page ...
希望以小弟既表達能力可以令師兄明白, sorry..
係bolt上面個塊飛機固定片, 一開始我只係磨闊左兩邊條坑, 令到個飛機條bar 兩邊唔會磨到
但係換極oring都唔係非常順之後, 小弟懷疑係因為個凹位唔夠深, 咁就膽粗粗磨深左少少, 磨完之後就好似無咩卡彈情況出現
相信之前打連發時出既問題係因為塊固定片既凹位唔夠深, 令到個飛機個位唔正, 做成上彈唔順, 再變成'拋彈' (或者卡彈)
因為而家d gas用晒, weekend買完再打下應該可以肯定d
其實支gbb仲未落過場, 未知個hop up到底問題有幾大, 不過長遠黎講肯定會換, 先多謝師兄既訊息了!
多謝師兄回覆!

所以工差是很重要問題 , 我隻IN0換上身換左代用飛機, 竟然出氣膠與飛機卡住卡住,飛機與bolt 未夠順,
同你連發卡板機一樣
打磨後正常了, 意味換零件執死人 , 4頁post 終於解決問題, 如有問題可題再出, 大家硏究下

引用:
原帖由 gainax 於 19-6-2010 01:23 發表
所以工差是很重要問題 , 我隻IN0換上身換左代用飛機, 竟然出氣膠與飛機卡住卡住,飛機與bolt 未夠順,
同你連發卡板機一樣
打磨後正常了, 意味換零件執死人 , 4頁post 終於解決問題, 如有問題可題再出 ...
其實我磨深條坑磨左好少咋..估唔到分別咁大.
真係唔好意思...麻煩左咁多位師兄咁耐...

各位師兄..買完gas返黎, 好開心打左兩隻夾,諗住開始教下個npas整細力支槍
一教, 第一槍, 卡彈, 拆開望下, 推彈咀爛左, 塊定bolt片都斷埋
估唔到咁快, 有時間去買件再搞過! 唔知整個陣有無野要注意呢?
希望咁多位師兄可以指點一下, 謝謝!

回覆 59# 的帖子

師兄攪泥攪去都係一枝槍,ra件野放棄靶啦!
你唔係#勝bolt咩,點解唔用#勝塊定bolt片.
至於飛機,打啲皮直上gp黑機,想學野介紹你一隻,個人覺得啲膠幾得
灰色機身.未爆過只公差唔少.係gp的1/4$.隻牌子又係E字頭,唔係元素.
到set o-ring,O-ring set得好,飛機與bolt係有少少拖拖下,而拖拖下係會有機會
在完彈後定時看到飛機未能完全回位,無問題的.只要唔係飛機與bolt啜死就ok.
但係唔好攪錯執好塊定bolt片與飛機,飛機與Barrel尾先,
重有飛機有粒仿拋彈殼腳仔用aa膠滴死佢.

發新話題