發新話題

wa糸統 毒蛇開包

引用:
原帖由 gainax 於 10-6-2010 00:35 發表
沒見過高效能既GBB匣要殼包氣缸, 一向日本設計GBB匣都是淨殼入氣,
原因是散熱和gas容量, 氣缸被殼包住散熱就較慢, 即是會快凍, 一凍氣化就差
gas容量減少會較快令續航力下降, 兩樣原因令匣不會高效能
應該係傳溫唔係散熱....
一直都諗緊,散乜野熱?GBB會越打越熱咩?
但我覺得,呢種設計係冬天應該會唔錯

回覆 27# 的帖子

講好用我只會選我果幾隻又溜氣又醜樣的WA及GP匣,
其它的都是有點.....

回覆 30# 的帖子

師兄要求大高了,我的要求是一匣穩定持航三十多,三+多就夠了,
其實隻蛇匣係有做到丁點散温設計的.

回覆 31# 的帖子

手快快用錯詞, 是散溫才對, 不再多說了, 日本所有GBB匣都是這構結
效能是最好, 只覺得這個設計和VFZ匣一樣, 避重就輕

引用:
原帖由 0050100 於 10-6-2010 00:49 發表
師兄要求大高了,我的要求是一匣穩定持航三十多,三+多就夠了,
其實隻蛇匣係有做到丁點散温設計的.
和氣討論, 衰仔自刪

引用:
原帖由 0050100 於 10-6-2010 00:41 發表
講好用我只會選我果幾隻又溜氣又醜樣的WA及GP匣,
其它的都是有點.....
WA先係最好

和氣討論, 衰仔自刪

回覆 37# 的帖子

我所說過的所有匣全都是擁有,試過,修正才說的.
並不是廣告偏幫.

在你心中已鎖定PGZ為最好那就PGZ吧!
你喜看Youtube為滿足,
我覺管八才皇道.
各有所好吧了.

和氣討論, 衰仔自刪

回覆 22# 的帖子

唔駛發夢唔係老吹我用prowin匣四廿飛一雞清做到室温廿八至廿九度

引用:
原帖由 gainax 於 10-6-2010 10:04 發表

其實不只我覺得,有留意台灣,國內討論區,資深用家都是指出PGZ較優
但乃有問題,要修地方不少,當然不能一隻定段,是大部分用家得出結果,
彈匣只要是仿VVA 都不會比原廠好, 現時沒有一隻仿VVA 的比原廠好
原因是氣槍 ...
呢句細佬真係不能認同
可能真係比第一批貨影響
原廠匣比細佬既印像係"又貴又樣衰又垃圾"

引用:
原帖由 Lakuro 於 10-6-2010 13:16 發表
唔駛發夢唔係老吹我用prowin匣四廿飛一雞清做到室温廿八至廿九度
用乜野槍試?個bolt乜野質料?有冇裝加強後座力套件?
細佬支井勝裝左加強後座力套件
一雞清對於細佬真係冇乜用
反已7槍7槍咁試,個數據比我有用d

引用:
原帖由 wonglk 於 10-6-2010 13:20 發表

呢句細佬真係不能認同
可能真係比第一批貨影響
原廠匣比細佬既印像係"又貴又樣衰又垃圾"
又貴又樣衰=認同

又垃圾= 唔認同

真係唔漏, 出氣量又穩定, 灰匣同黑匣我都各有一隻, 兩隻都正到暈...係樣衰同貴...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 10-6-2010 15:06 發表

又貴又樣衰=認同

又垃圾= 唔認同

真係唔漏, 出氣量又穩定, 灰匣同黑匣我都各有一隻, 兩隻都正到暈...係樣衰同貴...
進步左~?
之前wa m4一出市面,隻匣聽到唔少"意見"
果陣時我就已經怕怕..

回覆 42# 的帖子

小弟果支由AGM做basic 改用KA身同UBR...仲用番原装AGM果條buffer彈弓+5ku HHR,尋日出去x京度買佐ra-tech 隻super recoil buffer先知道條所謂140%彈弓仲淋過兼短過我原裝果條 所以依家用番老原buffer彈弓+ra-tech 尾頂,條bolt同飛機都係用番agm原裝(支bolt重身我諗亞鉛合金尼卦...),ps:套ra-tech super recoil buffer加佢跟埋果條buffer彈弓對比起原裝AGM+5ku HHR覺得換佐仲衰過未換只係recoil 時多佐d 金屬聲,即時想放番出去

發新話題