23 12
發新話題

井勝亂砌

井勝亂砌

其實個身先係井勝
朋友千幾蚊收個10身返泥,再加條叫DD嘅骨,重有條舊幾收翻泥又重到死嘅gp外管
一條唔知係邊道鬼翻泥ra bolt+gp飛機,加多少少硬件再放底一千蚊叫我幫佢砌支野玩下.
吓1K,又撞錘又司牙又尾頂又彈弓,肯定非大陸野不可.唯有將貨就價.再運用我平日
上網人地話好果D就買果D.椅,六舊幾,重有剩,好買多幾枝油
今日得閒下晝開工再運用上網偷嘅師成功砌完試.
試槍佈告一出真係唔開心,用WA匣試爽頻,底邊,夠震樣樣90幾分.
無必要對佢禁好吖
谷鬼氣做番D野令自已開心,噴佢老井.
完全完工趁條友仔末翻.即時POST上泥比大家睇下隻色得唔得.
唔知有冇放錯區呢,有錯請代搬走THANKS!

附件

19-6-2010 21:48

唔知係咪燈光問題
如果深番小小就好靚

回覆 2# 的帖子

可能係燈光啦!不過經驗話我知,啲油色用耐左係會深色D.同時等出多幾次戰而自然舊化.
到果時候先係至正.

回覆 3# 的帖子

樓主,其實我有留意開你個hop up改既post,我也重復做了一次,因事前準備不足所以失敗收場,晒了百幾蚊粒奶波廠出的紫色膠!回正題我返覆做了test之後都係樓主你個設計係最好,之前有C兄都好像你改但他不用鑽孔,但我又跟他做了一次發覺氣密好差,他說你的設計BB彈會頂過龍,但其實這粒膠的頭段孔位很大,氣嘴推上去周邊同粒膠內圓跟本就有空隙,所以我念過你的設計係最正確,只要粒BB唔過粒膠裡面中間特起的邊位就無事,其實我手頭有支KJW M4正正就係咁既設計,所以KJW m4的hop up其實係眾多GBB m4係最可靠,由於KJW M4GBB 的bolt 設計就係把手鎗的設計放大!

借了台灣一位C ching的圖一用!謝謝

附件

20-6-2010 01:59

氣密好差? 冇理由喎?係咪你隻九波膠唔得呀?

我隻hop up膠連成條bolt都咬得實喎?氣密會有幾差呢?

我冇痴死條bolt呃人

回覆 1# 的帖子

隻色好得!!

唔通隻奶波膠個位係大D,你放粒BB彈入去可唔可以自由郁動??

回覆 7# 的帖子

淨膠會郁,裝入hop up座就唔郁.........

回覆 8# 的帖子

咁應該係我過粒腦有不同,你過粒係咩牌??謝謝

回覆 4# 的帖子

感動 原來我有Fens架.
玩過馬牌手槍的都知原裝膠係靠上旋膠位做停彈作用,
沒先調上旋係會小便彈的.
而我的ver 1其實點計我都發覺點都係唔會過龍的,只要有小小hop up
一定無問題喎.
在可能同一時間我跟f22師兄不約而同都發現m14管碼位重好攪
那便大家都做了不同的ver 2.
這次我跟朋友改的hop up是ver 1,因枝管本身沒有m14管碼位,
但我自已覺得Ver 2係較理想啲靚仔啲.

引用:
原帖由 F22 於 20-6-2010 03:34 發表
淨膠會郁,裝入hop up座就唔郁.........
師兄圖中嗰個係你的ver 1??
siriochow師兄講果個係你的ver 2??

引用:
原帖由 siriochow 於 20-6-2010 03:48 發表
咁應該係我過粒腦有不同,你過粒係咩牌??謝謝
f22師兄果粒係CP膠.
但我覺得CP膠雙點式設計,有機會出現壓力不均而扯西.
不過我都有用,都算唔錯.

其實想問問, 師兄你地用邊隻牌hopup改?  AEG隻印像中好似有元組同5kv?
唔知邊隻好d 謝謝

唔好意思,又出唔到字.......

回覆 13# 的帖子

我就P牌又有,5K又有,無所謂.

23 12
發新話題