23 12
發新話題

井勝亂砌

回覆 14# 的帖子

所以我重復一次ver,2係理想啲,因為hop up位前啲,又有導彈斜位.
PS.唔好敢講啦,我臉上有點紅啊!

回覆 15# 的帖子

咁就5kv, p牌用黎改失誤既話就
多謝師兄指教
引用 14#
連原裝AEG隻都有小口水彈問題, VVA數hopup 諗落仲牙煙, 真係唔係用正壓唔好搞

有師兄講過5kv 個隻hopup 座有問題, 唔知用左呢個改法仲又有冇問題呢? 5kv 個隻平d, 整"難:左都冇咁肉痛.

嘩! 正....... 我個支係"應該"第二代, 本身冇YYA原廠夾所以整到P灑K(因為我啲GHX夾出左事), 現在換了泒仔上身又學人噴了褐色, 現在用了Prowon夾裝0號膠頂嘴, 但係個飛機唔彈後只得bolt吓bolt吓, 買左支RATACH Bolt但個膠嘴crash左啱啱買了個鋁嘴(未用). 請給一些議見(乜都可以).

引用:
原帖由 rho837 於 20-6-2010 19:50 發表
嘩! 正....... 我個支係"應該"第二代, 本身冇YYA原廠夾所以整到P灑K(因為我啲GHX夾出左事), 現在換了泒仔上身又學人噴了褐色, 現在用了Prowon夾裝0號膠頂嘴, 但係個飛機唔彈後只得bolt吓bolt吓, 買 ...
用Prowon夾,.先試空匣拉槍機,拉1/3放手.要槍機能緊閉才合.
再上匣,拉槍機,感覺kick kick地啜啜地那就是彈匣出氣膠頂飛機進氣口.
感覺少少kick,何謂少少kick.槍機拉一半放手,槍機能緊閉.當然越少磨越好槍越順.
若不,解決有2. 1換左佢(下策)幾多號膠呀,錯左有冇得換呀! 2銼磨底佢,(我係).
個飛機唔彈後.  O-ring set得好,飛機與bolt係有少少拖拖下,而拖拖下係會有機會
在完彈後定時看到飛機未能完全回位,無問題的.只要唔係飛機與bolt啜死就ok.
ra飛機換鋁嘴.碎彈再現.
其實ra bolt用Prowon夾我覺得佢有bolt磨轆邊囉.

引用:
原帖由 0050100 於 20-6-2010 23:21 發表

用Prowon夾,.先試空匣拉槍機,拉1/3放手.要槍機能緊閉才合.
再上匣,拉槍機,感覺kick kick地啜啜地那就是彈匣出氣膠頂飛機進氣口.
感覺少少kick,何謂少少kick.槍機拉一半放手,槍機能緊閉.當然越少磨越好槍越順.
若 ...
DEL

引用:
原帖由 rho837 於 20-6-2010 19:50 發表
嘩! 正....... 我個支係"應該"第二代, 本身冇YYA原廠夾所以整到P灑K(因為我啲GHX夾出左事), 現在換了泒仔上身又學人噴了褐色, 現在用了Prowon夾裝0號膠頂嘴, 但係個飛機唔彈後只得bolt吓bolt吓, 買 ...
師兄你的是井成, 咁用PGZ 匣有幾個問題,
1. 005師兄所說出氣膠頂飛機, 因為唔同槍/零件關係, 同本身PGZ 匣有d貨彈匣鎖開口位開歪,都係修下出氣膠先睇下點
2. 舊版匣身嘩佬下面條級位開高左, 磨低d就ok,
3. PGZ 匣本身嘩佬好難扑入, 要換擊鎚彈弓或屈佢, 同埋唔叉氣叉咁滿可改善
問題主要在於唔順,卡往卡往,氣化不足所至, 我都試過 ,唔難搞的

講得對RA-TACH個金屬嘴係"碎彈器", 因為冇"尼龍"買而個原厰POM嘴打兩野就碎左, 再用7075-T6飛機Bolt得多條軌啲tolerance出事, 收到個膠飛機但個O-ring裂左要去買1個.

23 12
發新話題