48 1234
發新話題

CA SPORTLINE M15A4 開箱文

CA SPORTLINE M15A4 開箱文

好多人對CA說不... 但小弟今次就偏偏去買了一支自己諗黎諗去都唔會買GE 槍返屋企...
但又偏偏令我喜出望外... 玩不惜手,  原因只有一個:女朋友

自己女朋友一直都有同自己打GAME... 主武器係MP5A3/MP5K... 打CQB就夠打...但係打outdoor就真係唔係好夠
女朋友就一直都算...因為佢又話自己支金身m4太重... (因為係m203+sf961) 自己用就ok...但係俾女仔用就真係over左d...
係上個cqb game 佢同我話睇到打唔到... 所以我就心諗買一支m4全膠ge俾佢用... 咁就唔會話重啦~
一直諗緊買國狗/src/ca好...最後今日去到CA門口... 諗左一下/問左小小野, 就買左, 俾錢個下真係好開心...
因為個價錢真係令人開心...
俾左$) 就可以玩支M4,女朋友返到去拎起... 佢話OK 喎~ 自己當然開心~  好啦~ 去相先~~

開箱!!!

入面一槍一夾一通一說明書三靶紙五百BB彈

好啦~~

一分錢一分貨, 以600不到的價錢可以買到支最入門ge M4的確係令人幾開心, 一直令自己擔心ge 問題
eg: 數/用唔用到其他廠料等等等等~ 返到去之後就真係一掃光

就等我講下啦
其本上佢係同馬記全原槍setting一樣
只係個太陽環用返CA/你可以改用G&P直上
如果想用其他骨, 你只要鬆左前準星下面個粒幾米就可以令個前準星成個鬆左可以較前後黎就返條骨
尾通係玩具數,即係可以上其他電槍GE 尾托

成支膠槍都幾緊湊,冇乜鬆鬆下GE感覺,加上俾女朋友用大前提係夠輕! 所以已經夠晒~
又未諗到點改佢住~ 因為個保養得個半年... 我真係唔希罕... 所以已經開始PLAN緊點改佢...
入面係金屬gear/ 如果只係改到1.2力應該自己只係換m120+杯士都夠...
都係個句一分錢一分貨,600都唔駛, 有支m4玩算係咁

力水:1j左右

五星滿分:
價錢: ***** (你出面只係買隻夾都要$50啦~ 對我d懶人/新手都仲有話晒都有保養)
外觀: ***    (可惜佢係armalite, 唔係colt)
質感: **     (全膠... 你仲有咩質感)

anyway~ i am happy with it~ 難得可以用咁ge 價錢令自己&女朋友都有得玩~ :p

有咩問題feel free to ask plz~  

happy shooting :p~:lol
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +20 我很贊同 22-6-2010 11:40
  • gtoray 金錢 +20 我很贊同 22-6-2010 11:40
惡膠.退散

支持為女朋友買槍

引用:
原帖由 ZackMC 於 22-6-2010 01:35 AM 發表
支持為女朋友買槍
可能佢遲D發現systema型仔D又會叫你買

SORRY... 佢已經玩過systema...仲話好正tim... 但係真係太貴...
窮人玩唔起 :p
應該話... 有錢唔好咁駛住...  
我寧願同女朋友去trip 玩真鐵...
惡膠.退散

自家波箱

咁我又冇乜所謂~ 佢原身都係金屬齒1個月打一次ge 仲要每個game 用唔多過1千飛,我同佢都係彈弓夾人... (訓練緊佢 :p) 都最少玩返一年半載啦~ 掃左先算lor~ hahaha

自己支d男 m4仲好笑... 改都冇改齒又冇set 過... 成年半啦...打過3萬(早期玩過drum) 係上個月單發lock左... 先俾人整... (真係懶得整...俾人算)
師傅睇左之後話..原來爆左個防逆勾個彈弓... 都唔知係好彩定咩...
惡膠.退散

為女朋友買槍,Support

改番尾出線,重量就更平衡

改後出線打7.4V鋰電,輕到爆呀

有個打WARGAME GE女朋友真好
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 McDull 於 22-6-2010 11:39 發表
改後出線打7.4V鋰電,輕到爆呀
正有此意啦~ 諗緊用咩尾托... 如果尾出ge 話~ 自己就想用返陸軍款 ...
惡膠.退散

引用:
原帖由 Vindicator 於 22-6-2010 13:39 發表
有個打WARGAME GE女朋友真好
調教下,唔難既

BTW,我都有個

引用:
原帖由 sniperfox 於 22-6-2010 13:51 發表
正有此意啦~ 諗緊用咩尾托... 如果尾出ge 話~ 自己就想用返陸軍款 ...
原汁原味既格仔尾托如何

如果想1.2J , M100已足夠
M120正常會穿底中.......
NO COMPROMISE!

引用:
原帖由 sniperfox 於 22-6-2010 13:51 發表

咁你其實一開始就應該買7xx果支sportline, 有件RAS加Crane stock同己經尾出線,因為你而家條尾通應該放吾入7.4條電形,改條GP尾通又係要1XX. 所以7xx果支sportline係抵玩的。有無開始吾想改嘅想法呢

48 1234
發新話題