發新話題

[認真] 父母不支持我去打game

引用:
原帖由 於 17-9-2010 00:49 發表
我而家先明白

你阿媽唔俾你玩槍係一個正確選擇

費是你太投入搞到病發
其實佢已經病發

唔知點解,睇完樓主呢段文字之後,
我隨即諗起當年徐步高寫果段同「狼圖騰」有關既文字...

我諗樓主,你可能壓力太大又諗得太多喇,
搵D朋友傾下,必要時搵下社工傾傾添,幫到手既,講堅。

至於自殺數字,你太樂觀喇,
如果以全香港計,一個月得一宗的話,我會信係上天庇祐。
好多時單一警區計,一日,都唔只一宗啦... 仲一個月?

至於「在現實我只係其中一個破壞地球的人類們」,
咁仲簡單啦,有無聽過「修身齊家治國平天下」?
你唔想再破壞地球,咁你就應該由自己做起,that's it.
你做好自己,再推己及人,咁成件事咪有所改善囉。

(話時話,咁就更唔應該打game啦... 有時我都覺打game幾破壞環境...)

講返正題,既然你父母唔支持亦唔贊同你打game,
係現階段,我會建議你都係間唔中問老友借下裝備打下game,或者租裝打下先。

好似話唔少大學都有wargame會,咁你讀左U住埋宿就無問題啦...
過多幾年,人大左右獨立左,
養完家人同自己仲有閒錢打game既,到時仲有邊個會阻你玩?
引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:42 發表
e個世界吳係人張你殺死,就係你殺死人
被血洗禮過後有正常人會覺這好嗎?
在21世纪,知識比槍殺死了更多的人
一個月至少有一宗自殺,新聞吳播係因為係家常便飯
我地住、站、食的都令吳少人失去了生命
戰爭 ...

我細個屋企一樣好窮,讀書時都要搵part-time幫補家計,學費書簿費都要自己搵錢...而家捱到出頭搵到錢,明白錢嘅意義,反而唔捨得洗!一直好渴望得到自己嘅dream gun、dream car、dream xxx....得到之後又如何??

反過來,家人對你先最重要!兩老都已經年事已高,珍惜同佢地嘅相處日子好過,多啲陪吓佢地,同佢地去吓街、食吓飯仲好啦!

死仔,你阿爸阿媽捱生捱死去搵錢養你,要搵基本需要都咁難,你仲掛住玩!你仲係人嚟嘅?
生性啦!接受現實啦!

讀好啲書,第日搵份好工,你鍾意買直昇機都得啦!

講到移民咁易,我早就走左啦
仲使今時今日仲排緊期咩
同埋你以為入軍隊咁易???????
書都未讀好想移民,知唔知移民要考筆試架
樓主,發夢同現實係兩回事

引用:
原帖由 Boniface 於 17-9-2010 02:14 發表
講到移民咁易,我早就走左啦
仲使今時今日仲排緊期咩
同埋你以為入軍隊咁易???????
書都未讀好想移民,知唔知移民要考筆試架
樓主,發夢同現實係兩回事
咪就係...想做炮灰都要識聽人支笛架....人地唔會講中文....沖呀...

你解決現在的事情,才想想你的日後,
你連現在的事也不解決,如何做到你想做的事?

先做正事,若有餘力,
先玩一局,這裡咁多師兄都不會日日咁玩,
也會應付了真正要做的事,
盡了本份先會想去玩一局。

樓主,幻想永遠是美好,想象未來是美麗
但請先看現實,現實是你是學生,
你應該先讀書

難得的一個主題...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:42 發表
e個世界吳係人張你殺死,就係你殺死人
被血洗禮過後有正常人會覺這好嗎?
在21世纪,知識比槍殺死了更多的人
一個月至少有一宗自殺,新聞吳播係因為係家常便飯
我地住、站、食的都令吳少人失去了生命
戰爭 ...
[高登mode]"十幾歲就看破紅塵, 是否悲哀?"[/高登mode]

引用:
原帖由 seamoncheng 於 17-9-2010 00:53 發表

其實佢已經病發
病發 X
病入膏肓 O

我絕對贊成樓主媽既做法
而且我仲相信樓主將來有望成為天下第一既僱傭兵
唔係咁睇得起佢D combat skill
而係佢能夠做到「以戰爭作為自己既價值」

點解宜家D後生~~~面對唔到係唔係都話去死架~~~~

引用:
原帖由 sunny2014 於 17-9-2010 11:05 發表

病發 X
病入膏肓 O

我絕對贊成樓主媽既做法
而且我仲相信樓主將來有望成為天下第一既僱傭兵
唔係咁睇得起佢D combat skill
而係佢能夠做到「以戰爭作為自己既價值」
佢只係希望站係強既一面唔俾人殺而去殺人啫
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

再過多幾年, 樓主大個d, 就會明事情既輕重, 唔會因為打唔成Wargame咁煩惱架喇...
個人意見係, 父母唔鍾意槍而反對的話, 唔玩係一個比較好既選擇
click>

青山放出黎?

引用:
原帖由 一等兵 於 17-9-2010 11:45 發表

佢只係希望站係強既一面唔俾人殺而去殺人啫
我睇呢兩篇覺得唔只
引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:09 發表
有,這是我的夢,我是想打下game轉d實戰經驗
其實我一生人也被人睇少,但我知道這才是唯一的方可以令我有返自信
引用:
原帖由 Raz 於 16-9-2010 23:27 發表
如果覺膠,可以不回這回覆
我心相world war 3 總有一天會發生,假如我只是一名小平民,我就只是早死的那一羣人
中國軍我極不愛,綠卡又ok易拿,加入有實力的一隊被射殺好過手無寸鐵地死
我想和很少相信這的 ...

引用:
原帖由 101653 於 17-9-2010 12:20 發表
青山放出黎?
可能係南癸
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

發新話題