35 123
發新話題

請教師兄有關Bxmber成槍的意見

請教師兄有關Bxmber成槍的意見

小弟玩開井井M4(其實是被井井M4玩),內部零件執完又執,Auto也是時好時壞,有點灰心。現想換換口味,同時對XM177又情有獨鍾,目標是Bxmber的XM177成槍,但小弟從未接觸過該牌子的成槍,論壇上又很少有該牌子的成槍的review,請問各前輩師兄們對Bxmber的XM177成槍有何高見?又現在該槍於KWS的價位如何呢?在此先謝過師兄們的賜教。

Bxmber的XM177成槍係用prime身,內件係gp,基本上都冇咩鑊氣,冇咩好執............
不過prime 177身似乎做得太靚,冇177應有的粗擴感............0050100前輩搞過支舊化靚仔版除外......
而家大約$4xxx

感謝F22師兄的意見,誠然,小弟從F22師兄及050100師兄的文章中長了不少知識,再次感謝 。週一準備到KWS走走,看看能否買到XM177E2,另請問師兄們有關Bxmber之成槍與Prx-Win彈匣效果好嗎?小弟巳有3隻Prx-Win新版匣,但XM177還是配短匣好看點,故想入手Prx-Win舊版短匣,煩請師兄們賜教,謝謝。

XM177

回覆 4# 的帖子

Thanks a lot!  It is good news for me, because I don't want to buy the other mag but Prx-Win, it is good enough for my INO.

引用:
原帖由 F22 於 17-12-2010 08:58 發表
Bxmber的XM177成槍係用prime身,內件係gp,基本上都冇咩鑊氣,冇咩好執............
不過prime 177身似乎做得太靚,冇177應有的粗擴感............0050100前輩搞過支舊化靚仔版除外......
而家大約$ ...
邊個叫我?

附件

17-12-2010 23:20

17-12-2010 23:20

引用:
原帖由 0050100 於 17-12-2010 23:20 發表

邊個叫我?
wa
劇毒
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 f22a 於 17-12-2010 10:27 發表
感謝F22師兄的意見,誠然,小弟從F22師兄及050100師兄的文章中長了不少知識,再次感謝 。週一準備到KWS走走,看看能否買到XM177E2,另請問師兄們有關Bxmber之成槍與Prx-Win彈匣效果好嗎?小弟巳有3隻Prx-Win新版匣 ...
買短匣要快
好似Prx-Win唔出.....
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

我都有支, 個槍身造得好靚~~~~~~~

引用:
原帖由 F22 於 17-12-2010 08:58 發表
而家大約$ ...
借POST一問,那BOMBER成槍射擊時的感覺及候座力和井井相比又如何呢?是否井井較爲出息?還是差不多?
坦白講井井槍真係幾煩,好多零件買返來又要自己執,我都曾經考慮過放棄井井轉投其他牌子~~不過已經投資了大量心血又不想放棄~

謝謝師兄解答~

引用:
原帖由 victorlee48 於 21-12-2010 16:29 發表

借POST一問,那BOMBER成槍射擊時的感覺及候座力和井井相比又如何呢?是否井井較爲出息?還是差不多?
坦白講井井槍真係幾煩,好多零件買返來又要自己執,我都曾經考慮過放棄井井轉投其他牌子~~不過已經投 ...
井井啲槍我覺得係浪得虛名,比人神化咗..............好似買大細咁,買到支順就梗係開心,買到槍王就喊得一句句.....
相反Bxmber啲槍就冇咩鑊氣,零件亦易搞.............

引用:
原帖由 F22 於 22-12-2010 07:34 發表

井井啲槍我覺得係浪得虛名,比人神化咗..............好似買大細咁,買到支順就梗係開心,買到槍王就喊得一句句.....
相反Bxmber啲槍就冇咩鑊氣,零件亦易搞.............
好彩我個支都幾順~~都算幸運....係個bolt stop 煩少少....不過而加都已經解決~~~yeah!!!

多謝你意見~~有機會的話試玩下BXomber槍先~~

次次經過QXF都見到le支野
本來淨系中意e2,旦系le比個post毒一毒
旦系配長夾好似有d怪
點解吾出e2呢

一句講灑! 見到自己個兩支殘存既井性就喊得一句句(其如兩支YYA係统既M4以經賣走灑)! 兩支槍以up-grade到2010款! 現時只好作blow-back action only及掛牆裝飾用! 都係個句YYA係统連佢地生出來啲夾……. 都係唔咪好” 得”! (personal verbal opinion: 生為airsoft dummy既我講)!

Note: 井性支M4啲物料真係正到冇人有! 唉無耐地用了YYA系统 !

如果我係你的話! 我會等YYE open-bolt出先致再作考慮是否買”般麻M4”! 因為新一代YYE氣搶以實用性射得為主! 致於用custom靚物料; 零件等等唔成問返! 如果支槍個平台係掂既話實會有人造出來買!

頂! 有無咁靚呀! 離哂普!
引用:
原帖由 0050100 於 17-12-2010 23:20 發表

邊個叫我?

35 123
發新話題